Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими

Президентът заяви, че няма чистка, а рутинни процедури
Обновена: 15 май 2021 21:39 | 15 май 2021 19:37, Веселина Йорданова
926
Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Време е да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете.

Това заяви президентът Румен Радев в коментар на темата за чистка в администрацията, в каквато беше обвинен вчера от ГЕРБ.

Още по темата
По думите му това са рутинни процедури, сменят се хора на управленски нива.

За два месеца е абсолютно наивно да се мисли, че може да се направи ревизия за 10 години управление, но новият кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина как се е управлявала България и където се установят корупционни практики, да бъдат показани и пресечени, каза държавният глава.

Къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха, попита Радев пред журналисти и посочи, че миналата година само в ДАНС са били освободени над 50 души и тогава трябвало да се задават тези въпроси.

"Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници", каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.
 
Държавният глава е в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно днес, в Дряновския манастир, президентът ще участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


926
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
5
 
13
 
! Отговори
Радева калинка преди 2 години
Да, другарю Радев, изпратих копия на папките с класифицирана информация в Москва.
547
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Радев, за пръв път съм съгласен с тебе! Да освободим България най-вече от твоето ВРЕДНО присъствие и влияние, а след това ще прочистим и болшевишката хунта, която ТИ с твоето ВРЕДНО присъствие и влияние вкара в парламента! Няма да позволим на Кремълските пеликани под твое командване, да унищожат и малкото останала държавност в тази държава!
546
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента режима в Москва е същия като хитлеристкия отпреди войната. Тогава хитлеристите също залагаха на самодостатъчна икономика и се бориха срещу световната конспирация. Но се оказа, че не става и единствения шанс е заграбване на територии. Хитлер се въоръжава, Путин се въоръжава. Хитлер прави самодостатъчна икономика, Путин прави същото. Хитлер грабеше малки парчета около Германия, Путин граби Крим и Донбас. Скоро Путин ще предяви изисквания към България. Само гледайте.
545
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяс ви хваща , а. И дамла да ви хване, муха-ха-ха
544
3
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До АнонименДо 657Но само едноклетъчните мозъци или безгръбначните могат да твърдят обратното.Кой тогава го направи?Да не би Рузвелт и Чърчил?Колкото и да се мразят руснаците историята не може да се пренапише.Това че те допринесоха и в много отвратителни неща-ленинизъм и сталинизъм,изтребване на собственната си интелигенция,разкулачване и др.-няма как да се отрече.Но все пак трябва да сме обективни.
543
9
 
13
 
! Отговори
ДА, ВРЕМЕ Е! преди 2 години
Време е Джозеф Байдан да ни освободи от кремълските шпиони!
542
5
 
0
 
! Отговори
Да де ... преди 2 години
Ето един незаменим ....Ей Симеончоооо- ама недей пиле да изкарваш тоя имидж на добрия цар - малкия Муньос с българска шевица, внучката на Симеон 2 - недей бе изчадие нацистко и аз и ти знаем, че вече си сготвен слънце ... Садистично си игра на дедо боже 60 години у цялата държава .... недей недей ... щото тоя дето те пази жив ще падне и тогавааа....
541
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев напълни министерствата с калинки-руски агенти. В момента информацията по посока Кремъл не спира да тече.
540
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само двуклетъчни мозъци могат да твърдят, че Русия спасила света от хитлеризма. Напротив.
539
7
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
На тоя грозник само като му гледам гнусна та физиономия и ме хваща бяс, а съм сигурен че е така и голяма част от хората. Излиза тряска някаква епична глупост и заминава без да отговаря на въпроси. Тази наглост говори за солидни спонсори и покровители.Играта на Борисов е да го остави да се ос*ере тотално и да го под кара с 200.
538
7
 
23
 
! Отговори
Браво Радев, преди 2 години
Кефи ме новия началник на НАП. Въпреки че Митьо Пищова беше по-дпбро решение. Ама има време
537
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже разни надписи от съветски войници по стените на райхстага отвътре са запазени прилежно от немците за туристите. В България трябва да разберете че и всички паметвици да бутнете няма как да изтриете историята. Само ще демонстрирате, че сте фашaги и света ще ви се смее.
536
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмолната дейност на Радев и МАЯ няма да помогнат на Нинова БСП третиБойко Борисов ще Бие триглавата Ламя
535
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овехтели Червени СтарчетаМЕЧТАЕТ ЗА 1944 ГОДИНА
534
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия спаси света от хиглеризма, в Берлин на 100 метра от Райхстага се извисява величествен паметник на ЧА с два танка. Поддържан да блести. Само във варварските неонацистки кoчини се рушат паметници.
533
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл от арести на гербавите престъпници. Губи се време и ресурс. Трябва да се създадат тричленки от двама войници и офицер. Офицерът чете присъдата, войниците я изпълняват на място.
532
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 621 Напоследък в Америка и Великобритания имаше проблеми с паметниците, но това е друга тема. Що се отнася до паметниците - те са паметници на незнайните съветски войници, унищожили хитлеризма в Европа и затова да се говори за "руска окупация" е пълен нонсенс. По съветско време най-строго се е преследвал "великоруския шовинизъм" - за такова нещо са давали по 15 години лагер. Съветския съюз не е руска държава. Изобщо пълни сбърканяци сте. 2-3 % неонацистки сбърканяци няма да решавате кое как да е в България
531
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събаряйте каквото искате!Важното е къщата на дебеличкия еднокнижен бидон от ромски произход от село Банкя, оня крадливият, алчен пpocтaк, дето звъни на султана да урежда пилета, да бъде съхранена!
530
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма голямо значение какъв е Радев.Така или иначе гербавата напаст отива зад решетките!
529
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечта на БКП БСП - време е да бъдат арестувани всички гербави престъпници, заедно с троловете имтова го правихте от 09.09.44г. до 1990 година - горката България тези пак искат властначело с Нинова Радев Мая