Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юни?

Обмислят се промени в правилата за влизане в България
Обновена: 16 май 2021 12:51 | 16 май 2021 12:45, Ния Христова
232
Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юни?
Снимка: БГНЕС
Планира се извънредната епидемична обстановка да се удължи с още един месец - до края на юни. Това заяви пред bTV главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. 
 
"С обновяването на тази обстановка са свързани доста от мерките, които се прилагат, така че без нея те не могат да действат. Вероятно ще е необходимо поне с 1 месец тя да се удължи", допълни той. 
 
"Зелените коридори" няма да бъдат закрити, ще се облекчи и раздаването на ваксини за личните лекари - те ще ги получават от РЗИ-тата и от ДКЦ.тата, които ще бъдат определени в заповед. Целта е да се избегнат струпвания и напрежение. 
 
"Да засили ролята на общопрактикуващите лекари - т.е., те да получават ваксини толкова, колкото заявяват. От края на май доставките на "Пфайзер" се увеличават двойно, което ще даде възможност да удавлетворим почти на 100% техните заявки, и да останат количества за електронната система и "зелените коридори", обясни доц. Кунчев. 
 
Обмислят се и промени за влизане в България, като децата до определена възраст да не се тестват. Два варианта за такава възрастова граница се обсъждат - до 2-годишна възраст или до 5-6 г.
 
"Според мен е по-удачно да е 5-6 г., вземането на проба от по-малките деца е по-неприятно, по-трудно, особено в условия на граница или някъде другаде. Има минимален риск, но е приемлив, не е толкова голям процентът на децата под 5 г., които пътуват, влизат в България, така че може да определим възраст такава, която да улеснява пътуванията на хората", уточни още здравният експерт. 
 
Планира се и разширяване на списъка с производители на бързи тестове, които се признават. Ще се разшири и списъкът с държави, от които влизането е забранено заради разпространението на индийския вариант на вируса на територията им. 
 
Очаква се през новата сесидмица да бъде изадена заповед за промените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До чете се по очите.Не само по неговите.Много гузни погледи.
122
0
 
20
 
! Отговори
промиват мозъци преди 2 години
Относно по долната реклама да ви светна че тя е част от пъкления план за който се напомня във форума по рано и всички нормални хора се чудим какво да правим и как да се спасим. Нас ни трият но нея не, напротив тя е тяхна
121
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо този е още на някакъв пост ?
120
0
 
0
 
! Отговори
до до до ха преди 2 години
Напразно ме упрекваш и погрешно си ме разбрало.Защо ме наричаш клеветник. Това е лъжа.
119
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-страшното е когато се разболееш и да нямаш кислород под ръка , тогава макс за седмица риташ камбаната агонизирайки на легло в стая с подобни.
118
1
 
20
 
! Отговори
Edin888 преди 2 години
До от БерлинМисля, че си прав. Ваксинацията явно е задължителна част от този план, защото изглежда планират в бъдеще да започнат и ваксинация на деца над 6 месеца - ако не греша вече има изпитания над тази възраст(обърнете внимание на безумната агитация, че всички трябва да се ваксинират от 'учени', политици и т.н, както и странните 'бонуси',което уж се дават като награда) . Дано Светия Бог да намали времето на трудностите, които предстоят, за да можем да дочакаме добрите времена - Новия свят.
117
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободете го тоя гербав мухъл от поста му и право в затвора където му е мястото барабар с Майтапчийски в една килия да си правят компания.Всички знаем как ни плашеха с това как яко ще се мре и чувалите с трупове, затвориха по домовете като затворници и ни забраниха да напускаме градовете.Съд и затвор за тия.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Берлин Разкажи за клуб Кит Кат и какъв е морала на хората Българите сме класи над тях
115
3
 
37
 
! Отговори
от Берлин преди 2 години
Разберете най-после> В ход е план, който цели да се промени социалната и политическа среда в Цяла Европа(свят) Никой не иска да ви ,,лекува от Корона, а само да ви вкара в нова матрица, която е нужна на новите господари... ,,Четвъртата вълна ,,е вече подготвена... Чака се само да мине лятото, и се започва пак. Ваксините са само една част от тази игра! Става въпрос за пари и власт, подчинение и поставяне на основи за Ново Световно господство!
114
0
 
22
 
! Отговори
Чете се по очите преди 2 години
Все едно казва: "Ай сиктир вече ве! К'во като съм лапнал нЕколко милиона, вие оревахте света, ве... Аман от тия граждани! Нема ли кой да ги вкара в лагери..."Чете се по очите
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук линейките возят заразените с ковид в една болница където ги разпределят за по нататъшно лечение , с приоритет са хората до 50 години тъй като няма достатъчно легла.
112
1
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
голямата промяна от масонското правителстово. или пък не. да не ядостваме началниците я. да ве бъркането до епифизата на малки 5 годишни дечица е най голямата гаранция за неразпространение на измисления вирус. кога ще се вдигнем бе ганюфци?
111
2
 
34
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Това няма да има край!!Сега ще се започне ударна кампания за ваксиниране,иначе нема лабаво!Ще стане като в други страни-тестове за фризьор,за фитнес,за плуване и като се стигне до тестове за пазаруване в магазин,тогава всички ще искат ваксина!Това е целта.Само че, у нас ПСР е с пари,а на другите държави-безплатен!Нещо конспиративните теории май стават лека-полека реалност!А,да видим!
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление че лайковете нямат логика.Някой цъка произволно.
109
12
 
19
 
! Отговори
факт преди 2 години
ТОЯ ЩО НЕ Е УВОЛНЕН!?
108
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Султана от социалното на работа ли е или висящо положение като на Кунчев.Нещо ми се види двоен стандарт в решенията на министрите за антуража.
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев нищо не решава. Министерски съвет решава.
106
6
 
15
 
! Отговори
Глобалните Комунисти преди 2 години
повече никога няма да отпуснат примката!
105
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са ***, знам.Бе дали са *** или кухи гъдулки, кво сега, да им мълчим ли? Ай стига сме търпели пасивно всяка дивотия, че много станаха.Кунчев си е профи.Кацаров е лекар и проваксър.*** се!
104
7
 
37
 
! Отговори
dp преди 2 години
Всеки месец ще удължаваме това извънредно положение,защото иначе няма как да "усвояваме" или "присвояваме"едни пари.