Кои са горещите точки за купуване на гласове? МВР прави анализ

Рашков разпоредил да му представят всички кадрови промени напоследък
Обновена: 18 май 2021 18:14 | 18 май 2021 10:42, Веселина Йорданова
142
Кои са горещите точки за купуване на гласове? МВР прави анализ
Снимка: БГНЕС

Тежката задача за противодействие на престъпленията, свързани с упражняването на политическото право на всеки гражданин да избира и да бъде избиран, е в МВР. Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

На въпрос наясно ли са в МВР кои са горещите точки на купуване на гласове Рашков каза, че се прави анализ на наличната до момента информация.

Още по темата
Относно освобождаването на бившия вече главен секретар Ивайло Иванов, в мотивите за което присъства и полицейското насилие по време на протестите миналото лято, Бойко Рашков поясни, че неговата лична оценка за случилото се тогава е в качеството му и на професионалист и на гражданин.

"И се възмутих, както множество други граждани – че бият младежите, които бягат от нашата страна. По този случай обаче впоследствие се оказа, че няма никакво сериозно отношение - с бития студент, бития журналист и други. И сега, когато се промени политическата обстановка, хората започнаха да напомнят за тези случаи. Защо? Защото към онзи момент играеха пинг-понг от МВР към прокуратурата и обратно, уж извършват проверка на случаите, коментира той.

По думите му МВР е най-силният орган в правителството, затова е съвсем логично и нормално да играе водеща роля в промените, които трябва да се извършат в страната и са по искане на българските граждани.

Вътрешният министър очаква детайли, за да се види "дали действително е разтакавано във времето извършването на проверка съзнателно, докато започнат да отслабват във времето протестите в София и другите големи градове на страната. Вместо със загриженост и отговорност да подходи главният секретар към тези случаи, той като че толерираше тези действия на полицейските органи", смята Рашков.

Ще се изяснява въпросът кое налага в ГДБОП през последните месеци да се правят масови кадрови размествания, посочи още Бойко Рашков.

Рашков заяви, че някои от ръководителите в МВР са безупречни, а други не могат да му отговорят на елементарни въпроси.   

"Всички кадрови промени, извършени в последните месеци и последната година, съм разпоредил да ми бъдат като информация представени и да ги обсъдим в ръководството на МВР, защото подозирам, че в последно време от правителството на Борисов са предприели действия, кадрови – аз съм направил до момента три такива, те са направили размествания и други кадрови промени със стотици", заяви служебният МВР шеф.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На протест"В събота има протест пред президентството стещу Радев и неговото правителство в защита на демокрацията от посегателствата на служебното правителстео!"Колко души ще отидете? Ще дойда и аз за да станете трима, хахаха :)))))))
95
1
 
2
 
! Отговори
Констатация преди 2 години
Олио "Калиакра" преси месец говеше 4 лв, от 1-2 седмици без промжция вече е 3.55. Ингересна как за толкова кратко време цената подна. И при падащ долар цената на захорта се качва.
94
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарят Рашков е върл комунист!
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София Демократична България купува на-много гласове.
92
3
 
10
 
! Отговори
ОНЯ С КОВЧЕЗИТЕ РЕЧЕ преди 2 години
НИЕ ЩЕ СВЪРШИМ ЗА ДВА МЕСЕЦА, ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ГЕРБ НЕ СА СВЪРШИЛИ ЗА 10 Г-КАК ДА РЕАГИРАШ НА ПОДОБНИ ПРИКАЗКИ ОТ ЧОВЕК КОЙТО МЯТАШЕ БЕСИЛКИ, КОВЧЕЗИ, ЧЕРНИ ЧУВАЛИ А СЕГА Е МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА- НАПРАВО СМЕ Я ПОГРЕБАЛИ КАЗВАМ АЗ....
91
4
 
5
 
! Отговори
МИНИСТЪР С КОВЧЕГ преди 2 години
ТОВА КАКВО ЗНАМЕНИЕ Е - МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ.
90
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберската прростотия взема връх навсякъде, как да се очаква прогрес в държава в която простотията е водеща ? Да се отърве една държава от *** Министър-председател не означава, че е "отсечена главата на ламята", напротив тази ламя е отглеждана през много години и е "посяла" семето на прростащината дълбоко в обществото ! Нужни са стотици хиляди изрязвания на "туморите" из ръководните постове, ако искаме да се наредим сред интелигентните и проспериращи нации !
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87Първо си напиши домашните после давай проценти:)))))))))
88
4
 
6
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Искам да знам брадатите полицаи със знаците, кои бяха и кой ги облече в униформи?Частната армия на олигарха дебелак ?Трябва сериозна чистка. Малко е. Никой не вярва на родната корумпирана полиция.
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притеснявайте. След Бойко Рашков, Татяна Дончева ще стане вътрешен министър
86
5
 
9
 
! Отговори
някой преди 2 години
Абе, Боко /Рашков де/, верно ли, че твоята шефкабинет е била дисцип. уволнена от КПКОНПИ /в която комисия също е била някакво шевче/ през март 2020г за неправилно раздаване на пари вкл. и на себе си?
85
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по долните гербери да не се имате за демократи че искате с демократи да се надбягвате бе.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До баба мараИ в Търново така тази партия получава мандат но нямам обяснение от къде реално идват те понеже не се вижда да имат гласоподаватели.
83
5
 
7
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 2 години
Искам всички ченгета в България да представят публично дипломите си и свидетели,че наистина са учили за полицаи. Искам също така да попитам дали тези хамали с униформи изучават човешка етика, дали се гледа и на личното им възпитание при прием в полицейски училища. Също така всеки полицай трябва да с ясно удостоверен в личните документи етнически произход. В БГ Полицията трябва да има само етнически българи. Това е.
82
8
 
3
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 2 години
Бг полицаите са ***. Четири пъти ме арестуваха поради родолюбието ми. Общото е,че арестите бяха предхождани от анонимни сигнали. Освен първият арест,когато нападнах "Шалом", които защитаваха Истамб конвенция. Значи някой не ми допада,измислям си причина,звъня в Полицията и го арестуват без значение дали не съм си направил майтап. Това е диктатура,дами и господа. Полицаите ме и ограбваха при задържанията.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактор се е преместил в днес...
80
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес служебното ченге на Фигуранта подхвърли в БТВ,че би уволнил няколко журналисти,каза и имената,ако зависи от него.Така леко започва натиск към оформяне на диктатура на старите кукловоди,създали олигархията,а това не трябва да се допуска от " тълпата".Дотук е видно,че се кара през просото ,недемократично и с похвати от тоталитарно време под формални преиначени предтексти.Липсата на политическа грамотност на " офцете" ,че уж новите гонят ГЕРБ,а няма нито нови,нито демократи,само стари кримки
79
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продукт на олигархията от 90-те и от ДС, днешния временен министър ще урежда в БОП послушни другари които да снасят инфо и пазят организираната престъпност.Да уволниш един достоен професионалист като гл секретар на МВР когато едва удържаха платената тълпа на Божков и която реално малтретираше полицията и поръчково се блъскаше,за да се получи реакция,тези които палеха слама и хвърляха бутилки станаха недосегаеми,а полицаите които отстраняваха подстрекатели и надрусани пиянки наказани.Жалка циничн
78
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам на - герб не повече от - 4 процента на предстоящите избориС машинното гласуване - електората от филиповци , факултета и столипиново трудно ще се справи а видяхме на тези избори , че те са основното ядро на - герб
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1989-1990 години най-големите противници на БСП бяха най-младите на 18-25 години, следвани от хората на 40-55 години, а най-много привърженици на БСП имаше сред хората на над 65 години. Сега 31 години по-късно онези над 65 години сега са на възраст над 96 години, ако са живи. Онези 40-55 годишни са сега на 71-86 години, ако са живи. Тогавашните най-млади сега са на 49-56 години, но поумнели може би.