Кои са горещите точки за купуване на гласове? МВР прави анализ

Рашков разпоредил да му представят всички кадрови промени напоследък
Обновена: 18 май 2021 18:14 | 18 май 2021 10:42, Веселина Йорданова
142
Кои са горещите точки за купуване на гласове? МВР прави анализ
Снимка: БГНЕС

Тежката задача за противодействие на престъпленията, свързани с упражняването на политическото право на всеки гражданин да избира и да бъде избиран, е в МВР. Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

На въпрос наясно ли са в МВР кои са горещите точки на купуване на гласове Рашков каза, че се прави анализ на наличната до момента информация.

Още по темата
Относно освобождаването на бившия вече главен секретар Ивайло Иванов, в мотивите за което присъства и полицейското насилие по време на протестите миналото лято, Бойко Рашков поясни, че неговата лична оценка за случилото се тогава е в качеството му и на професионалист и на гражданин.

"И се възмутих, както множество други граждани – че бият младежите, които бягат от нашата страна. По този случай обаче впоследствие се оказа, че няма никакво сериозно отношение - с бития студент, бития журналист и други. И сега, когато се промени политическата обстановка, хората започнаха да напомнят за тези случаи. Защо? Защото към онзи момент играеха пинг-понг от МВР към прокуратурата и обратно, уж извършват проверка на случаите, коментира той.

По думите му МВР е най-силният орган в правителството, затова е съвсем логично и нормално да играе водеща роля в промените, които трябва да се извършат в страната и са по искане на българските граждани.

Вътрешният министър очаква детайли, за да се види "дали действително е разтакавано във времето извършването на проверка съзнателно, докато започнат да отслабват във времето протестите в София и другите големи градове на страната. Вместо със загриженост и отговорност да подходи главният секретар към тези случаи, той като че толерираше тези действия на полицейските органи", смята Рашков.

Ще се изяснява въпросът кое налага в ГДБОП през последните месеци да се правят масови кадрови размествания, посочи още Бойко Рашков.

Рашков заяви, че някои от ръководителите в МВР са безупречни, а други не могат да му отговорят на елементарни въпроси.   

"Всички кадрови промени, извършени в последните месеци и последната година, съм разпоредил да ми бъдат като информация представени и да ги обсъдим в ръководството на МВР, защото подозирам, че в последно време от правителството на Борисов са предприели действия, кадрови – аз съм направил до момента три такива, те са направили размествания и други кадрови промени със стотици", заяви служебният МВР шеф.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
9
 
! Отговори
от мандрата преди 2 години
клуб импексова ако знае какъв автогол си вкара с това машинно гласуване :) бабите и дядовците как ше гласуват , или ше си носят листче с ЕГН _то и упътване какво да натискат ?
75
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без фалшификации и купуване на гласове, реалният резултат за ГЕРБ ще е под 4% от гласовете при 60% избирателна активност.
74
9
 
4
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Диано не стига ,че си пpocтa дърта и грозна ами си и неграмотна на всичкото отгоре! Марш на село цървулано!
73
4
 
3
 
! Отговори
До РАДЕВ СПИШ преди 2 години
Знаеш кой съм! Дължиш ми много пари ,няма къде да се скриеш въшко!
72
10
 
12
 
! Отговори
РАДЕВ СПИШ преди 2 години
КУРСОВЕ ЗА РОМИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ.....РАДЕВ, ДЕЙСТВАЙ....ИНАЧЕ БСП ЯКО ГУБИ И ТИЯ ИЗБОРИ.....
71
16
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ВасилГЕРБ СПЕЧЕЛИ изборите на 04.04 с най-много гласа от всички останали, с.ме.шко!
70
3
 
8
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
ЩО ПА НИКОЙ НЕ ДОЙДЕ ПРИ МЕН ДА МИ ПРЕДЛОЖИ ПАРИ ЗА ГЛАСА МИ........ЯВНО СЪМ КАРЪК
69
6
 
16
 
! Отговори
моч преди 2 години
Всеки , който е преживял и помни зората на демокрацията ( който не знае или е забравил да провери и да прочете ) може да потвърди , че тогава не се купуваха и продаваха гласове , нямаше корпоративен и административен вот , нямаше машини и т.н. сложни схеми ....тогава чисто и просто БКП в лицето на ЦК и на разни болшевишки ко пои като този брутално по сталинистки фалшифицираха изборите - ФАКТ ! Като им знаем биографиите , мирогледа и манталитета , някой очаква ли от тези честен изборен резултат ?
68
7
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До АнонимеННай-голямата вероятност е БСП да спечели под 5% на тези избори! Те не случайно са се напънали да лъжат така наляво-надясно..Важното е те да си отидат от политиката ни и всеки, който ги подкрепи в това им начинание, е истински родолюбец! Ако ми кажеш една политическа причина, поради която ла.еш за БСП, ще ти кажа "браво" - вашите "политически" причини са в клана /баща, майка, дядовци, баби/, не в политиката! Всеки достоен политик ще се оттегли, когато сбърка, но в БСП няма такива!
67
9
 
15
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Много честният Днес.бг ,що и дума не казва за заканите на Рашков да уволнява журналисти? Иначе ревем за свободата на словото.
66
6
 
12
 
! Отговори
и те така преди 2 години
да питат импексова за горещите точки , няма нужда от анализи . а най горещата е бузлуджа , кюфте = глас .
65
4
 
11
 
! Отговори
ИЗБОРИ преди 2 години
до Васила пък в Столипиново, кв. на Пловдив на същите избори 04.04 МУТРАТА бай слафчу спечели повече от 80%, защото имаше среща преди това с тарторите
64
10
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ СПИШ преди 2 години
КАК РОМИ И ПЕНСИОНЕРИ ШЕ ГЛАСУВАТ С МАШИНИТЕ...НЕ Е ЯСНО....БСП ГУБИ ЯДРОТО НА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ....
63
8
 
9
 
! Отговори
А къде е Бойко преди 2 години
Да каже истината за мафията на радевъ?
62
10
 
16
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Защо не питате Шефката на кабинета му за купуването на гласове, все пак тя е учредила партията на Божков?
61
15
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЕРОЯТНОСТТА ГЕРБ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ 20% НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ Е МИНИМАЛНА! :D
60
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мълчат иначе будните журналисти. Неудобните медии и журналисти ще бъдат уеолнени и ще останат само послушните, както беле при Тройната коалиция, когато Рашков беше леф на НСС.
59
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега МВР стана частна фирма на Радев, къде е разликата.
58
10
 
12
 
! Отговори
министър и.д.и.о.т преди 2 години
Рашков започна и журналисти да уволнява. Къде са защитниците на свободата на словото, къде е Ирина Недева, къде е С. Великова, защо мълчат, властта иска да уволнява, защото им задават въпроси. Къде са "Репортери без граница"?Злобен комплексар. Е, тези ако са постоянно на власт, жална ни майка.
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махат шефовете на полицията, за дето не биха "демонстрантите"- платените въшльовци на Божков и Радев. Странни!!!!