Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практика

Той призова здравния министър да преосмисли новите правила
18 май 2021 09:01, Елка Василева
358
Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практика
Снимка: архив, БГНЕС

Аз мисля, че д-р Кацаров е достатъчно далновиден и не е късно да поправи грешката си, нека да се преосмисли тази точка 7, тя е в полза на всички. Резултатът ще бъде видим още днес, защото ще падне броят на ваксинираните, стигнахме до 35-40 000. Това заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред БНТ.

Той прогнозира, че „сега ще стигнем до много по-малко числа във ваксинационния процес, още по-дълго ще носим маски, ще се отдалечим от колективния имунитет“.

Още по темата

Припомняме, че съгласно заповед на служебния министър Стойчо Кацаров от понеделник до четвъртък ще се имунизират само хора над 60 години и такива с хронични заболявания, в останалите дни ще могат да се имунизират всички останали по реда на записването.

По думите на проф. Ангелов при сегашните резултати от ваксинационния процес ясно се вижда, че половината от ваксинираните са хора над 60 години, което означава, че не са верни думите на новия здравен министър Стойчо Кацаров.

"Не мога да разбера защо се прави тази промяна. Много е опасно това, което се прави в момента, защото то на практика спира ваксинационния процес и срутва всичко направено до момента. Имаме достатъчно дози ваксини да правим по 50-55 000 дози на ден, толкова пристигат от "Пфайзер" всяка седмица. Много ваксинационни центрове ми се обадиха притеснени затова, че лицата, които са се записали за ваксинация в тези "зелени коридори“, не попадат в тази възрастова група", каза проф. Костадин Ангелов.

Той отбеляза, че поставените дози ваксина са над 1 милион и 100 хиляди, като едните са с една, другите са с 2 игли.

"Поставените дози ваксина на хора над 60 години са приблизително 550 хиляди. Например един лекар, ако е до 60 години и е здрав, той няма да бъде ваксиниран от понеделник до четвъртък, това значи тази заповед. В други страни започнаха с лекарите, както започнахме и ние, по този начин осигурихме здрави българските медици", добави проф. Костадин Ангелов.
 


358
Още от Страната
Пловдивчани се оплакват от системен тормоз и посегателства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
2
 
2
 
! Отговори
иван преди 3 седмици
72 часа без онова нещо от банкя и шкембе войвода. ако и тоя млъкне ще помисля че сме в рая....
289
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 седмици
До Анонимен: Търси си каубойска шапка да може да е сложи до шкафчето за да изглежда наистина като сюжет от приключенията на Винету :)А пък вие ще станете още по глеми лaпни шарани :П
288
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нормално е ГЕРБ да саботират Държавата след като им бе отнет кокала и бяха изритани от управлението.
287
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе страхливата банкянска ми шка къде се е покрила така дълбоко - цяла седмица се крие. Да не е отлетял при Банковите си сметки в Швейцария ?
286
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ангелов ,косми можеш да си сложиш ,ама акъл не ! За акъл при Толупа ,той знае как се дава
285
10
 
2
 
! Отговори
текст от заповедта преди 3 седмици
Петък, събота и неделя на всяка седмица се ваксинират всички желаещи лица." Това означава, че не се забранява имунизацията от понеделник до четвъртък и на другите групи желаещи, както беше първоначално съобщено, и се дава възможност свободната ваксинация срещу COVID-19 да продължи. Кой чел - чел!
284
8
 
7
 
! Отговори
Шопар преди 3 седмици
Не обичам гетберасините, но в случая тоя мунджо е прав, макар че и той вземаше глупави решения като това в магазините да има час само за пенсионери.
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** *** - ***.***
282
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** *** - ***.***
281
8
 
4
 
! Отговори
това е преди 3 седмици
затвор те чакагадино про-западна---Е това е квинтесенцията на целия панаир с мутрите.Pycoфилиcтицитe са готови да затрият държавата защото хората искат по-доброто за децата си.
280
5
 
6
 
! Отговори
затвор те чака преди 3 седмици
гадино про-западна
279
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ботокса кога започна да разбира от имунология ... Аре, марш в зайчарника и там ближи каквото има за близане ... На маймуни станахме от тия маски, коридори, ваксиниране и прочие ... Махай се от телевизиите ...
278
5
 
10
 
! Отговори
човека с бича преди 3 седмици
И Ботокса и Кацаров заслужават по два волски бича,защото лъжат.Вероятно са им наплатили по 30 сребърника.
277
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** *** - ***.***
276
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А тия всичките Ковид филмари, предлагам да ви затворим в изолатори, че да не пречите на нормалните хора, да се радват на живота...
275
8
 
17
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 седмици
Коце, я кажи защо ТИ не направи пътека за възрастните, а ги остави сами да се бутат по опашки и зелени коридори? Цяла европа започна с възрастните, а ти ги скри от регистъра като чумави! Не те ли е срам сега да си приписваш тия 50% от ваксинираните, които са над 60 години, като ТИ нямаш никаква заслуга ? Естетичните процедури не са като животоспасяващите, нали? Ти си силен в едно, други-в друго. Поне пърхот нямаш!
274
4
 
9
 
! Отговори
Професионално! преди 3 седмици
Д-р Стойчо Кацаров възприе ПРОФЕСИОНАЛНО казаното от проф. д-р Ангелов, промени заповедта си и отстрани посочения проблем!!Отлично, докторе!
273
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Позабравихме грижата за мрането покрай политиката.Забави се нещо процеса. Форца че плана изостава.
272
12
 
16
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Никой не ви иска маските. Махайте тая простотия. Маскирането е незаконно.
271
8
 
17
 
! Отговори
Ivelin преди 3 седмици
В Америка не е задължително хората да носят маски на обществени места ,не е задължително и да се ваксинират,не попълват никакви декларации при ваксиниране.Това е само за Европа.