Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практика

Той призова здравния министър да преосмисли новите правила
18 май 2021 09:01, Елка Василева
358
Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практика
Снимка: архив, БГНЕС

Аз мисля, че д-р Кацаров е достатъчно далновиден и не е късно да поправи грешката си, нека да се преосмисли тази точка 7, тя е в полза на всички. Резултатът ще бъде видим още днес, защото ще падне броят на ваксинираните, стигнахме до 35-40 000. Това заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред БНТ.

Той прогнозира, че „сега ще стигнем до много по-малко числа във ваксинационния процес, още по-дълго ще носим маски, ще се отдалечим от колективния имунитет“.

Още по темата

Припомняме, че съгласно заповед на служебния министър Стойчо Кацаров от понеделник до четвъртък ще се имунизират само хора над 60 години и такива с хронични заболявания, в останалите дни ще могат да се имунизират всички останали по реда на записването.

По думите на проф. Ангелов при сегашните резултати от ваксинационния процес ясно се вижда, че половината от ваксинираните са хора над 60 години, което означава, че не са верни думите на новия здравен министър Стойчо Кацаров.

"Не мога да разбера защо се прави тази промяна. Много е опасно това, което се прави в момента, защото то на практика спира ваксинационния процес и срутва всичко направено до момента. Имаме достатъчно дози ваксини да правим по 50-55 000 дози на ден, толкова пристигат от "Пфайзер" всяка седмица. Много ваксинационни центрове ми се обадиха притеснени затова, че лицата, които са се записали за ваксинация в тези "зелени коридори“, не попадат в тази възрастова група", каза проф. Костадин Ангелов.

Той отбеляза, че поставените дози ваксина са над 1 милион и 100 хиляди, като едните са с една, другите са с 2 игли.

"Поставените дози ваксина на хора над 60 години са приблизително 550 хиляди. Например един лекар, ако е до 60 години и е здрав, той няма да бъде ваксиниран от понеделник до четвъртък, това значи тази заповед. В други страни започнаха с лекарите, както започнахме и ние, по този начин осигурихме здрави българските медици", добави проф. Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ли ще им свършат парите на ГЕРБ и ВМРО? Защото свършат ли им парите,ще спрем да виждаме техните грозни мутри по медиите.
238
9
 
3
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До АнонименДо 264А вие можете ли да обясните защо Чехия и Унгария дълго време бяха пред нас по смъртността от ковид?Унгария дори и след одобрението на руската вакцина.Да не би там също министърът на здравеопазването да се е казвал Ангелов.Не бива да се спекулира с такива данни.Много добре се помни какво е било в Италия,Испания,Бразилия и какво се случва сега в Индия.Навсякъде ли са некадърници или причините са много и едната от тях е,че навсякъде не е лесно да се бориш с този вирус?
237
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ и ВМРО са най-анти-Българските групировки.
236
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Ангелов да обясни ,защо сме първи по обща смъртност в Европа и втори в света за 2020 година.
235
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да му отнемат незаслужено титла на Ангелов.Даже и доктор не искам да го наричам.
234
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бита карта, да ходи да се гръмне, вместо да мучи по медиите.Що никой не го попита защо сме първенци по смъртни случаи от ковид?
233
1
 
2
 
! Отговори
До 252 преди 2 години
До АнонименКой ти прави възрастова пречка неграмотна,платена твар.Чети преди да пишеш глупости.
232
5
 
8
 
! Отговори
мръсни номера преди 2 години
Няма да ви се получи,колкото и да плюете служебното правителство.Всичко правят хората както трябва,защото са умни и кадърни хора.
231
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доло Мотафчйиски доло доло
230
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Ботокс де го Боко? Де го криете?
229
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До безпартиен251Нали целта е изчегъртване на всичко направено от ГЕРБ,дори и на разумното и полезното.Вижте как само се равихря МВР шефът другарю Рашков.Сега да се подготвят учителите да върнат 100% увеличение на заплатите през последния мандат на бившите управляващи.Абе,страна на абсурди и чудесии сме...
228
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЛАДИТЕ пътуват и ЗАРАЗЯВАТ .бабите и дядовците вегетират в панелките!
227
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК МОЖАХТЕ ДА СПРЕТЕ ПРОЦЕСА НА ВАКСИНАЦИЯ какви възрастови пречки правите?????????
226
7
 
11
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
И така хората които пътуват работят имат повече контакти с други хора на практика ще им бъде тръшната вратата за ваксинация.Защо за бога?Не съм партиен член или симпатизант,но това е неразумно.Нали целта е колкото се може повече желаещи да се ваксинират?
225
9
 
14
 
! Отговори
срам няма преди 2 години
По времето, когато командваше Тиквата и този с оскубаните вежди---достигнахме до първо място в света по смъртност от Ковид 19. И сега продължава да дава съвети---За какво ? за да задържим първото място по смъртност. Скрий се, срам нямаш!
224
4
 
4
 
! Отговори
Махай МАСКИТЕ преди 2 години
Трябва ЗАБРАНА за чужденци да ВЛИЗАТ в Ресторанти и дискотеки. Всички ЧУжденци да НОСЯТ маска НАВСЯКЪДЕ , Дори и на ОТКРИТО, за да НЕ ни заразяват.. Дори и ФУТБОЛИСТИ- като Сисиньо , Роберта, Дий Бост. Ако искат да ядат и пият, нека си стоят в ХОТЕЛСКАТА СТАЯ.И да махнат АРАБСКИТЕ маски за българи..Нека чужденците се гърчат. Важното е ние, българите да сме добре. Щом чужденците са ВИНАГИ с маски, НЯМА кой да ни ЗАРАЗЯВА.
223
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
222
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив - именно сега ваксинацията тръгва нормално. Както по света - с приоритет са рисковите групи. Досега беше хаос. Ангелов, скрий се.
221
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако наистина е вярна заповедта: Пон-Чет ваксинират САМО над 60 годишни и хронично болни (както се чете горе в ОЩЕ ПО ТЕМАТА), то значи, че имало и по-тпи хора от ГРOБКъде може да се види тая заповед, аз не съм уверен, че така е формулирано? Няма как да е вярно това. По-скоро е "с приоритет"
220
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"на практика с Ковид-19 и от Ковид-19 е едно и също"Доло Мотафчиски!