Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практика

Той призова здравния министър да преосмисли новите правила
18 май 2021 09:01, Елка Василева
358
Проф. Ангелов: Ваксинационният процес се спира на практика
Снимка: архив, БГНЕС

Аз мисля, че д-р Кацаров е достатъчно далновиден и не е късно да поправи грешката си, нека да се преосмисли тази точка 7, тя е в полза на всички. Резултатът ще бъде видим още днес, защото ще падне броят на ваксинираните, стигнахме до 35-40 000. Това заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред БНТ.

Той прогнозира, че „сега ще стигнем до много по-малко числа във ваксинационния процес, още по-дълго ще носим маски, ще се отдалечим от колективния имунитет“.

Още по темата

Припомняме, че съгласно заповед на служебния министър Стойчо Кацаров от понеделник до четвъртък ще се имунизират само хора над 60 години и такива с хронични заболявания, в останалите дни ще могат да се имунизират всички останали по реда на записването.

По думите на проф. Ангелов при сегашните резултати от ваксинационния процес ясно се вижда, че половината от ваксинираните са хора над 60 години, което означава, че не са верни думите на новия здравен министър Стойчо Кацаров.

"Не мога да разбера защо се прави тази промяна. Много е опасно това, което се прави в момента, защото то на практика спира ваксинационния процес и срутва всичко направено до момента. Имаме достатъчно дози ваксини да правим по 50-55 000 дози на ден, толкова пристигат от "Пфайзер" всяка седмица. Много ваксинационни центрове ми се обадиха притеснени затова, че лицата, които са се записали за ваксинация в тези "зелени коридори“, не попадат в тази възрастова група", каза проф. Костадин Ангелов.

Той отбеляза, че поставените дози ваксина са над 1 милион и 100 хиляди, като едните са с една, другите са с 2 игли.

"Поставените дози ваксина на хора над 60 години са приблизително 550 хиляди. Например един лекар, ако е до 60 години и е здрав, той няма да бъде ваксиниран от понеделник до четвъртък, това значи тази заповед. В други страни започнаха с лекарите, както започнахме и ние, по този начин осигурихме здрави българските медици", добави проф. Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя изпадна отвсякъде особенно след скандала с парите за Александровска доколкото разбирам мсй не е добър оператор явно ще остава по администрацията някъде и някой ще му е шеф
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
във Варна връщат хора пожелали да се ваксинират защото не били над 60г.и били без хрон.заболявания ..що за ПРОСТОТИИ
197
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная дали са верни данните които влизат в България за бройките на ваксинираните в З.Европа,но аз съм един от тези които отказаха ваксината въпреки,че вече четвърти път ме"канят"по телефона защото съм пенсионер тук и вниманието към нас е много голямо,но не съм единствен,защото и тримата ми комшии също отказаха с мотива,че са прочели някъде,че това не е било ваксина,а разтвор който умъртвявал по-бързо клетките на"дълголетието"и %-ът на смъртност от ваксината бил 8 % в световен мащаб !
196
8
 
6
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 2 години
В тези сайтове е пълно с кухи шумкарски кратуниГолям зор да съсипят държавата.Като толкова ви е мил комунизма - вървете в Северна Корея.Аман от вас !Излъгахте народа като през 2013г. и нищо добро не чака България през следващите месециНе знам докога ще ви търпи народа, но дано по-бързо се усъзнае, докато не е станало късноМаргърет Тачър - една от най-великите в политиката го е казала съвсем точно:"При комунистите всичко е наред-докато свършат парите" (изкарани от предходното правителство)
195
3
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
До-виж-да-не! Господин бивши министре, и ти, и бившият ти шеф, и всички калинки и поцинковани кофи около вас - бегом към затвора. Да не се хаби безин да ви карат до там.
194
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Забавянето на темповете на ваксинацията се прави нарочно: след месец и половина ще гръмнем с нов пик" - Пии си хапчетата, бии си ваксините, страхувай се от Ковид, гледай БТВ и Нова и си стой вкъщи. Друго на такива като теб няма какво да напиша. А ние нормалните хора ще ходим лятото на море, ще се виждаме с роднини и приятели и ще си живеем както преди. "Овцата цял живот се пази от вълка, за да я изяде овчаря." Пази се цял живот от Ковид, за да може фармаиндустрията да те схруска за закуска...
193
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Количеството на хората които не са ваксинирани, а трябва" - Кой си ти, че ще решаваш, че примерно аз трябвало да се ваксинирам? Тялото ми да не е твоя собственост?Ходи се ваксинирай ако искаш по 8 пъти на ден, но да обясняваш, че някой друг трябвало да се ваксинира е пълен абсурд.Щом те е страх от неваксинирани се заключвай у вас и до края на живота си си стой там.Щом те е страх от мечки не ходиш в гората.Не може заради теб да избием мечките в нея.Или не ти достига сиво вещество да го осъзнаеш!
192
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не не са спрени зелените коридори но ще се ваксинират възрастните над 65г които до сега не можеха да се вредят там
191
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберската прростотия взема връх навсякъде, как да се очаква прогрес в държава в която простотията е водеща ? Да се отърве една държава от пррост Министър-председател не означава, че е "отсечена главата на ламята", напротив тази ламя е отглеждана през много години и е "посяла" семето на прростащината дълбоко в обществото ! Нужни са стотици хиляди изрязвания на "туморите" из ръководните постове, ако искаме да се наредим сред интелигентните и проспериращи нации !
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руските слуги активно разбиват държавността, посредство съботирането на ваксинацията докато във всички нормални държави тя тече с пълна сила." - Не съм фен на Русия, но няма да се ваксинирам! Сега да попитам за "нормалните държави". Нормално ли е според теб думите "тя" и "той" да се заменят с "то? Нормално ли е да приемаме бежанците от Близкия изток и Северна Африка? Нормално ли е еднополови двойки да осиновяват деца? Толкова относно "нормалните" държави. Явно ти си фен на новата "нормалност"..
189
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ботоксът" повтаря тезата на шефа си Борисов, че след ГЕРБ ще настане потоп, защото само те можели всичко! Разбира се, че мярката на сл. здравен министър е правилна, защото досега хората над 60 години бяха УЖ с приоритет, но преди тях се ваксинира куцо и сакато, само те - не! То не бяха членове на секционни комисии, полицаи, служители в туристическя бранш и куп други, без да броим връзкарите, които си уредиха "Пфайзер" и "Модерна. Нещастни гербави министри!
188
2
 
19
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
Като започнахте с лекарите Февруари защо не успяхте да ги ваксинирате до Май професор Ангелов?
187
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечно ще има мрънкащи за нещо!!!!!!!!
186
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 199А може и да разбирам от здравеопазване. Но ти имаш голям проблем, че виждаш във всичко политика. Сигурно и в коментарите за времето ако се включиш, ще вкараш политика. Хора всякакви и заяждането с непознати ги зарежда. Не ми се занимава с глупостите ти.
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 196Нещо не те разбирам, каква е темата, ти къде отиде? Проблема е, че много от ваксинираните преди месец са със сбъркани дата и година на раждане. Това е проблем. За мен не е проблем в кой ден от седмицата ще се ваксинирам....хаха Просто лудост някаква...А в интерес на истината, не избирам хората по цвят. И не харесвам когато в медицината се вкарва политика.
184
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Количеството на хората които не са ваксинирани, а трябва, за да се придвижим към възстановяване, е В ПЪТИ по-голямо сред хората, на които сега се ограничава достъпа до ваксинация, в сревнение с тези, които биват използвани като претекст, защо се премахват зелените коридори в по-голямата част от седмицата. Руските слуги активно разбиват държавността, посредство съботирането на ваксинацията докато във всички нормални държави тя тече с пълна сила.
183
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 197"Зелените коридори не са спрени"Напротив. Зелените коридори от Понеделник до четвъртук СА СПРЕНИ.
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 198Всеки записал се при личния лекар, знае че се спазват приоритетите.
181
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 194Проблемът е, че това, че не харесваш ГЕРБ не означава, че разбираш от здравеопазване. Цялата ни държава се оправя популистки. Министърът изнесе ли факти - много записани над 60 и малко ваксинирани. Не! Той си следва политическия интерес - виж те му интервютата от миналата година. Глупава държава и глупав народ, важното е не да сме добре, а да спечели г-н Х на изборите.
180
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше притеснение от страна на възрастните хора, че са смесени с млади на опашките за ваксина и може да се заразят. Явно някой е чул желанието им и е създал някакъв ред.