Кутев се извини за сестрите и мъжките момчета: Няма умисъл!

Медсестри изпратиха възмутено писмо до премиера заради думите му
147
Кутев се извини за сестрите и мъжките момчета: Няма умисъл!
Снимка: БГНЕС

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев се извини на медицинските сестри заради свое изказване.

Съсловието се обиди от думите му по адрес на шефовете на служби и директори в МВР, че да се криеш в болнични подхожда на медсестри, а не на мъжки момчета.

Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) изрази възмущението си в отворено писмо.

Цялото ни съсловие е поразено и отвратено от това нелепо изказване. В днешните тежки времена, в които хората в целия свят изразяват благодарността си към тези, които се грижат за болните съпричастно, компетентно, професионално и с риск за собствения си живот, от устата на говорителя на правителството идва оценка за съмнителни качества и недостойно професионално поведение на медицинските сестри, пишат те до служебния премиер, президента и здравния министър.

Ако само медицинските сестри, които са в пенсионна възраст, бяха излезли в неплатен отпуск, то българската системата на здравеопазване щеше да рухне, пише още в него.

"Имам по-рязко говорене обикновено, възможно е да правя грешки, но в казаното от мен няма умисъл и агресия. Уважавам не само медицинските работници, а всеки български гражданин, който съвестно си върши работата. Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат", каза Кутев днес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Извинил се нямало умисъл?!Да бе повярвах ти,вие така мислите за народа бе.Трябва ли да ти напомням думите на Алгафари приди няколко години когато беше ваш пиар и след това ви заряза,беше потресен от думите които чул в централата ви за пенсионерите-оф пак ли трябва да ходим е при тези смръдливите.Отвратително,гнусно.А наглана Нинова представете си цитирам я- Да се грижим за нашите майки и бащи.Безсрамие
95
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ето това са новите лица с новия облик и морал.Да не говорим,че за никого не е добре първо да говориш,после да мислиш,но за политик хептен.Ако бяха го направили вече бившите от Герб,щяха да ги разпънат на кръст.Но понеже на новите им позволено всичко в името на "промяната",коята си е чиста подмяна,то очите се затварят и свенливо се мълчи.Ало,другарю Радев няма ли да поискаш оставка на този свой кадър?
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bravo miachi i chistachi ot chujbinskata bulgariika! ;)
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bulgaristan vampir ;)
92
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Този Кутев много ме кефи. Напълно завършен герой на Достоевски. Само Радев и оня с голата глава от БСП, дето се оплюва докато говори (Симов, май беше) са му конкуренция.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bak bak oboriste...govedarci...boyana ;-)
90
0
 
6
 
! Отговори
От ден 1 преди 2 години
Тези от ден 1 почнаха с гафовете. Не ми се мисли, ако изберем тошко и репортера на шоуто да ни управляват. Боже, това ли заслужихме като народ?!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам смисъл да се спори за хора, които си гледат само собствените интереси. Никой от тях няма да плати нито вашите, нито моите сметки. Простотии ръсят не само нашите политици, а и в световен мащаб. Не е ли по-важно като членки на ЕС да изискваме от Управляващите един достоен живот. Толкова пропуски има като здравеопазване, пенсии, качество на храна.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно четиво са коментарите. Има един човек, който във всички форуми се оправдава, че не е от ГЕРБ, но на всяка тема се включва така леко в подкрепа на ГЕРБ. Аз пък съм спортен лекар и работя от 6 до 23ч. Помня много добре едно време какво беше осигурено на спортистите и сега каква трагедия са спортните центрове. Ако това, че не ми харесва да гледам как всичко се руши и при какви условия се тренира, значи съм комунист. Как не ви омръзва да мразите?
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какви комунисти само говорите? Всеки един от добре познатите ни политици е бил комунист в един период от живота си. само, че едни са си останали такива, а други се"осъзнаха".
86
0
 
8
 
! Отговори
До протестърчетата преди 2 години
Това ли са умните красивите и "новите лица " в политиката за които цяла година скачахте въргаляхте се по площадите и обещавахте на хората неземна промяна ?Явно само толкова ви е капацитета .
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 68А не беше ли едно друго Правителство, когато лекари и медицински сестри на първа линия, не получаваха възнагражденията си навреме. Или беше отдавна и сте забравили?Болниците не са в това състояние от две седмици нали? Когато човек говори, трябва да е подкрепено с факти. Лошото здравеопазване не е от сега. Защото според един бивш министър на здравеопазването Ананиев е объркал всичко. Стига вече по партийно сте говорили. Нито предишните ми дадоха милиони, нито следващите ще ми дадат
84
0
 
11
 
! Отговори
Ни преди 2 години
Единия уволнява журналисти, Кутев гледа пренебрежително на мед сестрите. С една дума Комунист, без ценности човешки. Само $$ вижда.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си подава оставката и да го сменят , *** долен.
82
8
 
2
 
! Отговори
Саркози преди 2 години
Гробарите без помощта от областните управители, МВР шефовете по места,гласовете на "***" и корпоративния вот, няма да са повече от една волска каруца хора !
81
0
 
9
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ДРЪТ КОМУНИСТ- НАЛИ ФИГУРАНТА ВИ ВКАРА В УПРАВЛЕНИЕТО ПРЕЗ ТАЙНИЯ ВХОД !!!!
80
0
 
15
 
! Отговори
?! преди 2 години
Кутев, ако смениш първата буква в името си с буквата П всичко ще си дойде на мястото. Досега просто си търсил себе си в пространството.
79
0
 
15
 
! Отговори
Е ми преди 2 години
Това е промяната.Тези ли искате да ви управляват ?
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми , какво да правим - каунчетата на кауня - толквоа се сещат кога и какво да кажат.До там им стигат 7-те мозъчни клетки.Сега чакаме ъчиндолеца с чалгарите да потроши ***.
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако бойко или валери симеонов беше казал такава грандиозна глупост - щяха да ги разкатаят,Наглеци! Колко по-гадни неща са казвали двамата и "медиите" ги подминаха мълчаливо!