Борисов: Евроинтеграцията на Западните Балкани трябва да продължи

Лидерът на ГЕРБ се срещна с еврокомисаря по разширяването
97
Борисов: Евроинтеграцията на Западните Балкани трябва да продължи
Снимка: ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер Вархей в централата на партията. Основен акцент на разговора, който е бил по инициатива на европейския комисар, е бил Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Северна Македония, съобщиха от ГЕРБ.

Още по темата
Борисов е изтъкнал ключовата роля на България за връщането на темата за евроинтеграцията на Западните Балкани в дневния ред на Съюза.

Лидерът на ГЕРБ е подчертал, че европейското бъдеще на този стратегически регион е гаранция за мир и просперитет както и превенция срещу влиянието на други сили. Той е посочил, че Европа трябва да продължи да работи активно по темата за евроинтеграцията на Република Северна Македония и Албания, отчитайки позициите на всяка една страна.

Двамата са обсъдили и разширяването на транспортната и дигиталната инфраструктура на държавите от региона. Борисов е изразил убеденост, че създаването на условия за икономически просперитет допринасят и за развитието и добросъседските отношения.

По думите на бившия премиер, от интерес за целия регион и за европейската сигурност е цялостното изграждане на коридор номер 8, който ще позволи свързването на Черно с Адриатическо море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г н премиерът Борисов е единствента надежда на българския народ за свобода, демокрация и освобождението ни от диктатурата на Румен Радев!
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова сме били пристрастени към Мутрата, че не излезе 4 дена от дупката си и го писахме умрял.
46
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ ДОКОГА ЩЕ ГО ГЛЕДАМЕ ?
45
5
 
19
 
! Отговори
Интеграция преди 2 години
В западното крило на новия затвор.Герб могат и парламентарна група да си сформират в затвора, с председател - бибитко.
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя?
43
2
 
13
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
*** от къдя на кадя бе?!
42
21
 
8
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Мутрите на Манолова и Христо Иванов настъхват като чуят името на Борисов. И с главите на долу да се.обърнете малки сте много сте малки пред Борисов и затова ревете на умряло
41
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отишъл е да се моли да го спасяват германските му благодетели, които ни натресоха мутрата и не без помоща на кoбурга-мошенник от Мадрид.
40
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трай бе Буци ти си никои.
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафиотите се събраха да обсъдят делаверата. И молба да му ударят на ББ едно рамо ,та да не секне делаверата.
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрата какво се обяснява пак!Днес засекретиха делото с катастрофата на главния Мултак Вежди!Явно пак имам какво да крият и да замазват!Докога ще гледаме Мутри и те ще властвад над нормалните хора!Осъзнайте се поне бъдеще да има някакво!
37
5
 
26
 
! Отговори
Ташунко преди 2 години
Винету няма избор, сега ще обикаля цяла Европа, да се среща с хора от ЕС, само с тези които искат да му видят мутрата, разбира се. Страх го е да не му се случи нещо като на Делянчо. След като с години си крал и мачкал всеки по пътя си, след като паднеш от власт, става неприветливо и опасно и за теб, оцелелите няма да му простят нищо, от това което им е направил. няма вече НСО, трябва да си намери кой да го пази, като го набарат каубойците и ще има ... Тука две ръце и едно сърце спряха да бият ..
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там близо до Кьовеши може и да му излезе късмета....
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запомнен е като най-послушният Премиер в ЕС. Много добре знае той какво прави. Показност в контактите. Само не мога да разбера за какво въобще ни е Правителство, като всичко се диктува от други.
34
3
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
АКО ПРОДЪЛЖАВА В ТОЗИ ДУХ - БОРИСОВ ЩЕ ЗАГУБИ!!!! ТОЧНО КАКТО ЗАГУБИ СИРИЗА, ПОДПИСВАЙКИ ЗА С.МАКЕДОНИЯ В ПРИЛЕП.
33
25
 
7
 
! Отговори
Вампир Вампиров преди 2 години
Много му сладка кръвчицата на Бойко. Не можете да си намерите място без Борисов, сънувате го, омразата ще ви съсипе, разболее, но тялото на Бойко е голямо, кръвонаситено, свиненаситено, няма току така да бъде изядено.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, че този Борисов още ли си търси членската книжка от БКП. Когато си я намери, ще се кандидатира за депутат от листата на БСП. Но само, ако се разберат с Корнелия Нинова като мъже. Станаха за смях политиците на България, а аз просто не съм от тях.
31
20
 
4
 
! Отговори
Мухааа хаха преди 2 години
Вампирите не могат без Борисов. Много му сладка кръвчицата. Не можете да си намерите място без Борисов, сънувате го, омразата ще ви съсипе, разболее. Починете си, стига сте го яли тоз Борисов. Минеков, Рашков, и другите бивши ДС, ще ви доведат до БСП, всичко създадено досега ще ви се отнеме. Апартаментите, колите, екскурзийките, всичко ще ви вземат пак.
30
1
 
10
 
! Отговори
Хахаха Мухаха преди 2 години
До Мухааа хаха Има ли вакум между ушите
29
20
 
3
 
! Отговори
Мухааа хаха преди 2 години
До АнонименВ качеството на си на най-голямата партия и член на ЕНП, които са големи в европейския парламент. Борисов все още е лидер и фигура с качества, нищо, че не е премиер на България. Ама то трябва да се гледа глобално не до носа си! Мухааааа мухааааа. Само ГЕРБ ЦСКА УМРЕ!