Проф. Христова: СЗО следи отблизо мутацията на COVID-19

По думите й ваксините са ефикасни срещу британския щам на вируса
Обновена: 21 май 2021 09:42 | 21 май 2021 09:41, Ния Христова
36
Проф. Христова: СЗО следи отблизо мутацията на COVID-19
Снимка: Pixabay
"У нас е засечена една мутация на COVID-19, която е върху британския вариант. Все още в страната остава почти на 100 процента разпространението на британския вариант, която никак не протича леко. На основата на този вариант се откриват различни други мутации. Тази мутация е съществена и се следи от СЗО, но не бива да правим трагедии от това". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв проф. д-р Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
Още по темата
 
Според нея винаги има рискове, но въпросът е колко са големи. 
 
"Ваксините, които имаме, са изпробвани върху различните варианти. Категорично е доказано, че са ефикасни за британския вариант. Те са ефикасни и за бразилския вариант. Важното е да се следи за настъпили мутации, за да може да се анализират тези данни на световно ниво", категорична е професор Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая менте СЗО квартирата им в Швейцария ли беше ,много грамотни индиви и ромове има там
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яворе, тези хора, за които говориш, са съжалявали, не защото са били егоистични и егоцентрични, а защото не са реално такива. Аз обаче, като реален егоцентрик, сам ще избирам рисковете за моето тяло, дори и ако умра от Коко 19. Гордея се с рискованото си поведение през годината, лекарски и дори професорски левичарски колективисти няма да определят часа на *** ми. Бог може по различни начини, с вируси или без тях.
6
28
 
2
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Няма как, ще свикнете. Жената казва, че ваксините са ефективни срещу мутациите, което е радостно заключение. Ще оцелеем и ще живеем нормално и пълноценно, всички искаме това. Вчера Стойчо Кацаров не изключи нова вълна през есента. Ако я нямаше опасността от смърт или тежко протичане на болестта, щях да се отнеса по-спокойно към това му опасение. Коронавирусът наказа доста хора за егоизма и егоцентризма им, но явно не са били достатъчно.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде госпида журналисти стига паникьосвайте хората , търсейки рейтинг.
4
12
 
4
 
! Отговори
до Ваксини преди 2 години
ти за народа ли се изживяваш, тези ежедневно по 30000 ваксинирани те от кой народ са, да не са гърци случайно. Смешшнник.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарайте се с фалшивата уханска кихавица.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка година нова ваксина за нов грип, но щом е короната една ваксина става за всякакви варианти. Трябва да си с много промит мозък да вярваш на тези неща.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Категорично не е доказано, че са "ефикасни" за който и да е вариант. Самият факт, че в САЩ има хиляди заразени след пълно "ваксиниране", и седем процента от тях са тежки случаи в болница, по-скоро категорично доказва, че експерименталните ваксини са безполезни и неработещи.