Експерти: Мерките да се преразгледат заради бизнеса

Има позитивни сигнали за възстановяване на икономиката
22 май 2021 10:20, Ния Христова
37
Експерти: Мерките да се преразгледат заради бизнеса
Снимка: БГНЕС
Експерти съветват мерките, съврзани с пандемията, да се преразгледат, тъй като бизнесът започва да се връща към нивата си преди кризата, предаде БНР. Вече има позитивни сигнали за възстановяване на икономиката, твърдят бизнесмени и консултанти .
 
Бизнесът очаква стабилно възстановяване на икономиката до края на годината. Производството и поръчките растат, нараства и износът - с повече от 7% за първото тримесечие в сравнение с година по рано, а външно-търговските партньорства в бъдеще трябва да разчитат повече на дигиталните възможности, което е помогнало на предприятието на Стоян Стоянов.
 
"Използване на интерактивни връзки за комуникация повсеместно".
 
Възстановяват се и нивата на заетост преди кризата, казва Светлозар Петров, който е управител на най голямата платформа за обяви за работа.
 
"В последните месеци поне виждаме оптимизъм, увеличаване на обявените работни места, тоест бизнесът се готви за възстановяване най-накрая".
 
Свободни позиции се обявяват във всички сектори на икономиката.
 
"Във всички отдели има отворени позиции и можем да предложим пълно работно време и постоянна заетост", каза Вероника Стойновска от консултантска компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Е как така, бе ? Нали държавата е разруха, блато, пустиня...? Как така има веднага икономика , която бързо се възстановява ??? Нали ГЕРБ беше разрушил всичко ? Защо не е изчегъртана тази възстановяваща се икономика ???
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека има светлина в тунела измислен с грип
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе...Борисов им подари 5 милиарда ...да духат супата вече
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, много работа има, толкова много , че сутринта докато прочета новите оферти и то станало следобяд и оставям интервютата за другия ден.