Не е имало българи на отклонения в Минск самолет на Ryanair

МВнР: Принудителното кацане е нарушение на международните норми
44
Не е имало българи на отклонения в Минск самолет на Ryanair
Снимка: БГНЕС

На борда на отклонения в Минск пътнически самолет на Ryanair не е имало български гражданин, съобщиха от Министерството на външните работи.

В отговор на отправената от посолството ни във Варшава молба към компетентните дирекции на Министерството на външните работи на Литва за предоставяне на информация днес началникът на сектор „Южен Кавказ и Централна Азия“ в отдел „Политика за източно съседство“ на МВнР на Литва е информирал по телефона консула ни във Варшава, че на борда на самолета не е имало български граждани.

Още по темата

МВнР е изпратило запитване за наличието на борда на самолета на наши сънародници и до авиокомпанията-превозвач, като към момента очакваме отговор.

МВнР на Република България не е получавало сигнали и молби за съдействие от български граждани във връзка принудително отклонения в Минск самолет на Ryanair.

България определи като абсолютно неприемливо и изключително тревожно принудителното отклоняване и приземяване в Минск на редовния полет на Ryanair от Атина за Вилнюс. Принудителното кацане на самолета на Ryanair в Минск е много сериозно нарушение на международните норми, припомнят от министерството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: МинскБългарисамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
само командировка преди 2 години
На снайперист камикадзе може да излекува тази държава . А като си помислите колко снайперисти има по света и един не се хвана на хорото . А що филми има , ама на живо си е по-страшничко .Иаче оня кръвопиец спиране няма.
16
0
 
0
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
До Анонимен 8 ---/// Пак да попитам. Като са приземили принудително въпросните самальоти, арестОвали ли са някой пасажер? Нямам повече питания.
15
2
 
0
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
До До 2 ----//// Епа, възможно е да го дирят. След отварянето на зоопарка, доста от затворените двукраки хукнаха по света, за да се забавляват, правят пари и пътуват свободно. Следователно, присъствието на български граждани въобще не е изключено. Това да не е времето на СеСеСеРетата, Варшавските дагавори, СИВ и разни рестрикции за пътуване зарубежом. Живеем в 21 век и подобен въпрос относно нашенци на борда е напълно нормален.
14
2
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
Беларус не е мечтаната от мен държава. Нито съм фен на комунистически тирани като Лукашенко. Единсвеното с което ме кефи е, че е таралеж в гащите на глобалистите които искат да съсипят западната цивилизация, европа и света. Всичко което пишат неуважаваните медии по случая, може и да е вярно и Лукашенко да спретнал тоя номер със самолета. Но да не забравяме, че и глобалистите може да са му спретнали този капан, и да са се обадили с бомбената заплаха, знаейки кой е на борда и да клъвне Лукашенко
13
1
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
И чий ке го дирят "няколко българи" от Атина за Вилнюс...? Ей само с долните глави мислите
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то не може да има българи навсякъде. Ние сме 4 милиона от които 2 мил са пенсионери. Останалото са роми и турци. Така че не е нужно след всяка новина (за земетръс, отвличане, война и т.н.) да ни информирате, че не е имало българи. На все по-малко произшествия ще има българи с това намаляващо население.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горещи тийнейджъри без *** - ***
10
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
При излитане е имало един българин в самолета - при кацане е нямало българи в самолета...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, слава Богу! Иначе щяха да ги вкарат в беларуските концлагери, където опозоряват хората до краен предел!
8
1
 
1
 
! Отговори
бясно куче преди 2 години
и какво ще правим с бесните,или да ги пращаме на запад
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин обяви че е имало един БЪЛГАРИН
6
7
 
10
 
! Отговори
Sorsoid hunter преди 2 години
Много ме изкефи Лукашено, голям пичага е !!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пхаахха тоя с главните букви цял ден беснее под новините за Беларус... Ще пукнеш от злоба, бе успокой се малко :D
4
14
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
КВО "ОТКЛОНЕНИЕ" , БЕ ПЪПЕШ....ТОВА СИ Е ЧИСТ "ТЕРОРИЗЪМ" НА ДЪРЖАВНО НИВО В НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ЗАКОНИ!....КВО МИ СЕ ПРАЙШ НА УМЕН....И ПРОБУТВАШ "КУПЕШКИ ПРИКАЗКИ" , КАТО СЕЛСКИ ТУПАНДЖИЯ НА МЕГДАН...!!!?
3
0
 
4
 
! Отговори
Geo преди 2 години
Мислех че България не е на Кавказ или Ц.Азия. Прибалтите както винаги са се объркали след дълго седене в ссср. Или наш консул е объркал телефоните.
2
0
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Праверявайте си новините бе некадърници .Преди минути по ова Тв съобщиха че в полета , който тръгва от Атина е имало няколко българи!
1
1
 
6
 
! Отговори
Бат преди 2 години
Венци с 10лв