Цял автобус с българи, прибиращи се от Гърция, под карантина

Не им признали отрицателни тестове за COVID-19
25 май 2021 09:45, Ния Христова
46
Цял автобус с българи, прибиращи се от Гърция, под карантина
Снимка: БГНЕС
Цял автобус с пътници, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове за COVID-19. Всички в автобуса са имали тест за COVID-19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването, съобщава Нова тв. 
 
Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били признати.
 
"От месец фирмата превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай. Имахме отрицателни тестове, които представихме на РЗИ- Благоевград. Жената ни каза, че този тест е невалиден. Не ни обясни защо, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че вчера беше почивен ден и не всички лаборатории работят", разказа Йорданка Налбантова, която е сред пътниците в автобуса. Жената е успяла да стигне до Стара Загора, където живее.
 
Пътниците от автобуса опитват да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти. Веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба обаче били изключени. 
 
В автобуса имало двама пътника, които са си направили тест в друга лаборатория. Техните резултати са признати и те не са карантинирани.
 
"Мотивът на РЗИ- Благоевград е, че тестът не фигурирал в листата.  Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИ – Благоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ- Русе, РЗИ – София и РЗИ – Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение", сподели Нели Богданова – друга пътничка в автобуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 17:Ти, другарю, с големите букви и претенции. На теста си пише ВСИЧКО. Трябва само да го видиш.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оплаквания на Дондуков 2
17
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ами много просто е решението - никакво спазване на тази карантина щом имат отрицателни тестове!
16
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 16 Абе човече, ти четеш ли внимателно буква по буква или само първия ред от първото изречение??? Какво не разбра? На какъв език да ти го обясня??? На македонски ли???Откъде ще знаеш дали теста който си си направил (в лаборатория в Гърция например) е включен в списъка на здравния министър??? Никъде не е написан кой е производителят, а само че са бързи антигенни тестове!!! Ако не питаш самите лаборанти и те ти кажат няма как да знаеш, ПОНЯТНО, ТОВАРИЩ???
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 13:Не знам кое не е ясно. На последната страница са публикувани всички методи и производители на тестове с които може да се влиза в страната. И една вметка:става въпрос за антигени тестове
14
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекнаха си гъзовете по гръчко и правят пир по време на чума, сега карантина. Така трябва!
13
3
 
16
 
! Отговори
Бедни туроператори преди 2 години
Измислиха и тая далавера да лапат, щото били обеднели.Вече масово има оферти за почивка в чужбина с "безплатни" тестове. Само че като съпоставиш цените, виждаш, че "безплатните" ти излизат с 200 евро нагоре. И понеже нашенецът е в *** възторг от безплатното, в един момент му излиза много по-скъпо. Та така и тия.
12
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 10 От заповедта на министъра ставало ясно... Откъде да става ясно??? Ти ходил ли си в лаборатория да си правиш тест? А видял ли си някъде лабораторията да си пише вида тест и производителя, упоменати в заповедта на министър Милен Кацаров??? Няма такава лаборатория - гледал съм лаборатории и в България и в чужбина, никоя лаборатория не публикува такава информация. Освен ако не питаш на място няма как да разбереш! Ама вярно е това за казана в Ада с българите!!!
11
5
 
18
 
! Отговори
Акъл требе преди 2 години
Още от миналата година има обявен списък от лицензирани лаборатории, чиито тестове се признават от всички ГКПП. От цял автобус само двама са били мислещи и информирани. Всички останали са действали като стадо о в ц е. Корумпираната туристическа агенция, сега да плати обезщетение на заблудените о в ч и ц и.
10
7
 
20
 
! Отговори
... преди 2 години
Прави ли ви впечатление,че журналистите само си рецитират новините без да ги проверят?Ако си бяха направили труда да прочетат заповедта на мин.на здравеопазването щяха да разберат,че има изброени определени тестове с които можеш да влезеш в страната.Еми явно възмутените граждани не са били с такива.И защо РЗИ да обира цялата негативна енергия?Защо не си потърсят правата в агенцията?Аман се каза от криваци.
9
21
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
По-често да става това! Къде са фукнали по чужбина?! Трябва да го забранят! Имаме си красиво и ефтино море!
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе махайте ги тия тестове бе! От Сърбия и Румъния вече не изискват тестове за българи! Това е фашизъм!
7
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Била карантинирана и се добрала до Стара Загора? Как се е добрала - с парапланер? А тестовете са били явно фалшиви и са ги хванали най-накрая - някой , който е решил да вземе да си свърши работата!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно става дума за някакви фалшиви тестове. Фирмата превозвач ги организирала, на всички накуп... Двама са си направили истински тестове в нормална лаборатория и на тях всичко им е наред.
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредното доказателство че българите са полускотове.Дори не се подкрепят в тези трудни ситуации-граничари,служби пътуващи.....всички дружно се ядат и се държат като ***.Защо ли не се учудвам
4
2
 
7
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Бицален и кайне проблем.......нещо ново под слънцето?
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ли ви впечатление, че напоследък който тръгне от Гърция на някъде, все му се случва нещо. Я ще го свалят в Беларус, я ще го затворят в България...
2
9
 
16
 
! Отговори
Сп преди 2 години
Само така! Оттам сега направо в следственото мазе. Як тупаник и после поне година каторга. Да ги видим после дали ще се връщат от Гърция с автобуси и ще си мислят, че с някакъв гръцки тест ще им се размине! Така се прави държава!
1
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има още много да се чегърта от борисовщината, която завладя държавата.Почти 90% от тия калинки в разни агенции и агенцийки са нищоправещи заплатополучатели, които трябва да се изринат.