Загубихме руските туристи, германците натискат за ниски цени

В момента се говори за пакетна цена от нощувка и закуска от 15 евро
25 май 2021 11:46, Елка Василева
216
Загубихме руските туристи, германците натискат за ниски цени
Снимка: архив, БГНЕС

„Притесняваме, че последната година туризмът в Българи се развива въпреки администрацията, а не с помощта на администрацията – често заради хаотични решения се пречи на индустрията“. Това каза bTV Бранимир Ботев, бивш зам.-министър на туризма, а сега президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Още по темата

Той даде за пример факта, че едва на 21 май са се появили мерки, свързани с COVID обстановката, и то от 31 май. Кой турист или туроператор ще може да планира, абсурдно е, коментира експертът.

„Руският пазар го загубихме още миналата година, но тази година ще продължаваме да търпим негативи. „Тестур“, един от големите доставчици на туристически услуги, отказа превозите през юни – това са 183 чартъра, близо 42 хил. пътници от Русия“, каза Бранимир Ботев.

„Германският пазар ще действа, но през юли и август. Цените, които „Туи“ предлага, ще продължава да предлага и да натиска нашите хотелиери за пределно ниски цени, да не кажа обидно ниски. В момента се говори за пакетна цена от нощувка и закуска от 15 евро“, обясни експертът.

По думите му у нас усилията трябва да се насочат максимално към вътрешния туризъм и към съседните държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
До българин преди 2 години
И още нещо, къде и да сме, поддържаме чисто и спазваме правилата.
163
1
 
4
 
! Отговори
До българин преди 2 години
Аз с моето семейство почиваме само в България и сме много доволни. Предимно ходим и почиваме по планини. Нашата Българска кухня е много вкусна, обслужването също - нормално, човешко, топло. Нямам оплаквания, нито разочарования от местата, които посещавам с най - близките ми.
162
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 180 Какво да кажа? По принцип съм съгласен с тебе, но замисли ли се защо у нас идват само такива туристи - да се напият? Това говори лошо преди всичко за българския туристически сектор.
161
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз! Българският туризъм има нужда от самите българи, не щем пияни руснаци, руски млади ***, нито немските прасета!
160
0
 
5
 
! Отговори
1-н преди 2 години
За Сметка на това цените за българи са на принципа ден година храниАми да са иват има къде дА отида
159
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мед ми капе на сърцето, браво! Отървахме се от руските туристи най-сетне!
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е от ТУИ да искат да ниски цени, всеки иска ниски цени. Най-вероятно са запознати със заплатите на работещите в туризма и че хотелчетата са изплатени вече. Назначените за собственици на хотели и ресторанти в България може и да бъдат уеолнени от собствениците в сянка0
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте достойни само и единствено за презрение не народ а *** приятно тъне е в тинята тя дъно за вас няма.
156
0
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
браво,браво,браво.
155
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ревете за българи, но вече ни изгонихте успешно. Сега идва дебелия за мутраците.
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стига, че с нашите данъци се плащат помощи на хотели и туристически фирми, ами сега ще плащаме по 50 евро на нощувка, за да може "бедният" германец с 1500 евро пенсия да дойде и да си пече бялото дупе за 15 евро на нощувка. Дори се чудя, дали да не им плащаме на ваканцуващите дойчовци по 50 евро на ръка всеки ден, задето са се морили да летят 3 часа със самолета до България.
153
1
 
14
 
! Отговори
Грух преди 2 години
От 30 години не ходя в български хотели. Няма да ги посещавам още 30 години, живот и здраве. Заклех се !
152
0
 
20
 
! Отговори
Куроператор преди 2 години
Един бизнес ако не се подчинява на пазарната икономика пиши го бегал. Кво сега, ние - данъкоплатците ще спасяваме туризма, дето туризма ни го слага четвъртит? Я по-добре закривай, ресет и наново от нулата.
151
0
 
28
 
! Отговори
Вал преди 2 години
Моля, дайте инфо кои да хотелите по 15?, аз за 4членно семейство за една седмица цена под 2000лв не съм получавала и то след "отстъпка"...
150
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то за тоя бетон и чадър до чадър 15 евро си е нормално. Какво предлагат за повече.? Повечето хотели са изпрани пари от нелегален бизнес. Кредит нямат. За кво реват.
149
24
 
10
 
! Отговори
Майския преди 2 години
Руснаците са най долните прошляци и изобщо не ни трябват. Нямат пари и само зяпат и не купуват нищо и не харчат пари. Да ходят някъде другаде. Хотелиерите да дават цени на Българите като на чужденците и ще видите , че от нашите почиващи по добри няма!
148
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече мяма да видим красотата на българското черноморие, за съжаление. Тя е безвъзвратно загубена. Няма да оставим и една стотинка вече там. Ако бъдат наказани и вкарани до живот в затвора всички воновни за това унищожение и съборени всички хотели покрай брега,тогава ще има туристи.
147
2
 
30
 
! Отговори
Българан преди 2 години
Кой е лудия, тоя дет ядее баницата ли или този дет му я дава. Да немци и англичани в 4 звезди в Слънчака плащат по 15-20 Е за полупансион. Пуснете тия цени и за нас и от Гърция и следа няма да остане. Не - българите ще ги дерем по двойни цени. Пияниците от запъд са царете тук. Пият , друсат , трошат и ритат лелките и то за 15 Е на ден- толкоз колкото вадят за час.
146
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние загубихме 2 милиона Българи за 10 години,вие се притеснявайте за Руски туристи.
145
4
 
29
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Нашите хотелиери ги обиждали с 15 евро Значи за тях е по добре без тези пари защото те са свикнали от българите да доят в пъти повече.Закривай