Дете се прибра от ясла със синини, какво се е случило?

Според съдебните медици е имало удари с тъп предмет
26 май 2021 15:27, Ния Христова
50
Дете се прибра от ясла със синини, какво се е случило?
Снимка: Pixabay
На 16 февруари Жени Панайотова и съпругът й за първи път водят сина си на детска ясла. Само час и половина по-късно родителите прибират момчето и когато го преобличат вкъщи виждат множество хематоми и травми по гръбнака, съобщи Нова тв.
 
Родителите веднага се свързват с ръководството на яслата, подават и сигнали до отговорните институции. Какво точно се е случило, от къде са се появили синините по гърба на момчето?
 
"Когато синът ми се прибра видяхме много травми и хематоми по тялото му. Потърсихме възпитателката Венета Стоянова, но не получихме отговор. После тя заяви, че нищо не се е случило. Причината била чувствителната кожа на детето", разказва Жени Панайотова.
 
Тя добавя още, че след преглед лекарите в болницата са изразили съмнение за нанесен побой.
 
"След множество прегледи, съдебните медици заключиха, че уврежданията са в резултат от удари с тъпи предмети".
 
"Искам ясно да кажа, че над детето не е упражнявано насилие. Това е и решението на всички независими органи, които извършиха проверка по случая", казва директорът на яслата Татяна Велева.
 
Майката на детето добавя, че има писмен отказ от детската ясла да й бъде предоставен записа от камерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
53г преди 2 години
Ставаме от калпави, по-калпави напоследък. Какво е детството, без да си ожулиш лактите и коленете, да паднеш в дупка, от колело, да се разпориш на тел, падания по стъпала, в розови насаждения...това са часовете по оцеляване, които ти помагат в по нататъшния живот. Нашите деца също пораснаха така, сега имаме внуци и са пак същите. Аз не вярвам да има чак толкова неадекватна лелка да бие дете на 1-2г. По принцип думите са по лоши от бой
16
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Побоят може да е от родител, защо решиха че детето е бито в яслата!?
15
1
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Навремето ни строяваше директорката и с чехъла през караката. Ама като се замисля какви ги вършихме в ДГ, малко ни е било. Поне *** не станахме. И родителите защитаваха възпитателите, защото възпитаваха! Разбирасе не бой за щяло и нещяло. Даже повече се притеснявах какво ще каже другарката на баща ми, отколкото друго. Стига глупости: удар с *** предмет. Ясла, разпиялни играчки навсякъде, детео пада (няма я майката орлица да бди) удря се и толкова. И като баща да дете на 6г го казвам.
14
1
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
След като изгледал записа два пъти, адвокатът на семейството заявил, че насилие над детето не е имало.Ако има дете на годинка, което да не плаче първия ден на ясла, то може да има други проблеми...
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе аз едно време всеки ден се прибирах син от детската, веднъж със 4 шева на главата и веднъж с половин откъснато ухо и как нашите веднъж не им мина през ум да ходят да се разправят за глупости. Просто си знаеха какъв съм дивак. Сега днешните балеринки да ги духнеш и почват припадъци от майки, баби и лели. Даже сега се сещам, че веднъж даже паднах по гръб от прозореца, добре, че бяхме на партерен етаж и не се пребих. След това обаче заковаха повечето прозорци да не се отварят.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПулевИ след 1 месец се разбира,че детето е било удряно от другите деца..И какво? Голяма работа, че капачките на женицата ще са счупени...Джунгла..
11
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Майките тотално откачили. Възпитателка в първия ден нанесла побой на детето, като знаела че майката стои до градина и чака да го вземе. Синини могат да бъдат не от градина. Но щом толкова нападате възпитателки - просто не давате на градина. Нали имате баби , майки. Кой ви кара? и мое имало синини и даже отпечатъци от зъби на друго дете. Говорих с майката и решихме проблема. Сега майки инфлуенсърки ако не раздуят скандала - направо загиват
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притеснявайте. Ще се свика "експертна комисия", която ще установи, че нищо не се е случило, няма страшно.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Дето е седяло едва час в градината, майката каза, че е предупредила, че ще чакат отвън, ако детето плаче, да я повикат... и видиш ли, гледачката се възползва от няколко минутния прозорец и смазва детето. Аре стига!
8
6
 
1
 
! Отговори
Ира Маркова преди 2 години
Когато аз ходех на градина лелките се държаха много добре с мен, а в замяна аз им давах да ме гледат гола
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моето редовно се прибираше къде нахапано, къде надрано или със синини по крачетата.Беше на 4 г. и подробно обясняваше къде паднала,кой я е одрал,или ухапал.Съответно и тя си казваше на кое дете и как е посегнала. Приемаше го като част от ежедневието и трябваше да обясняваме,че не трябва да си причиняват травми.Малката устатница имаше и отговор дали другите обясняват същото на децата си.Между деца е трудно да разбереш кой прав и кой крив,но категоричния отказ на дир. да предостави запис означава,
6
8
 
10
 
! Отговори
Пулев преди 2 години
А защо жалби нерви .. отива бащата.. изчаква тая лелка дето е гледала детето. Счупва и капачките. и проблемите спират рязко....
5
7
 
14
 
! Отговори
баща преди 2 години
Лелките рядко бият саморъчно, но често създават интриги и отношение към "непослушни" или иначе казано малко по-трудни за гледане деца и стимулират другите деца да ги бият !
4
5
 
11
 
! Отговори
гост преди 2 години
Не е първи случай, но едва ли ще е последен. За съжаление - това е ежедневие в башибозушката територия.*** ***.
3
4
 
8
 
! Отговори
гост преди 2 години
Не първото! Синът ми също. Така и не се разбра какво се случило.Не си давайте децата на тея ***!
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите преиграват. Ако сте гледали живото предаване по НоваТВ, става ясно, че детето е буйствало и с цел запазване на здравето му и това на другите деца е било успокоявано на детско столче. Дали синините са от същия ден също не става ясно...
1
3
 
14
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Аз ли да ги уча как става. 1 Публикуват случая + името на градината + името на директора и възпитателката във фейсбук и всички други социални мрежи + форуми.После закачат една камерка и микрофонче на детето и така на градина. Докато не се разшуми по медиите реално нищо няма да се случи.