Двойно повече сигнали до омбудсмана заради здравеопазването

Много от тях са свързани със сертификатите за ваксини
26 май 2021 17:22, Анисия Иванова
30
Двойно повече сигнали до омбудсмана заради здравеопазването
Снимка: БГНЕС

Двойно се е увеличил броят на сигналите до омбудсмана Диана Ковачева във връзка с достъпа до здравеопазване и правата на пациентите по време на пандемията от Covid-19.

Минимум 70 000 души не са получили информация, че личните им лекари са прекратили практика. Според Ковачева Институциите трябва да вземат решение как да бъдат информирани хората, подчерта омбудсманът пред БНР. Тя посочи още проблеми:

"Получавам редица сигнали, свързани със сертификатите за ваксини. Здравният министър се ангажира да бъде решен въпросът с възможностите за поправки на технически грешки в сертификатите, а другият проблем се отнася до хората, които са си поставили 2 дози от различни ваксини. Към момента все още не е възможно да получиш сертификат, ако си се ваксинирал с 2 различни ваксини. Много граждани ме сезират с проблеми, свързани с медицинската експертиза от страна на хора с увреждания. Смятам, че е редно наредбата да бъде променена така, че да не се поставя акцент само върху основното заболяване, а при хората с множество заболявания, справедливо да бъдат взети предвид и техните останали заболявания, така че процентът неработоспособност да бъде по-висок".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смениха правителството на Борисов и почнаха проблемите. Очаквайте още.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има сигнали и Тая ги препраща в конституционния съд ? Той омбудсмана с това се занимава пише писма до институциите
5
0
 
1
 
! Отговори
А сега преди 2 години
Някой да напише нещо за сертификатите. Разбрахме, че има свръхинформирани индивиди, които не желаят да се ваксинират. Тикате се като цветнокож *** в холивудска продукция.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е смешно да подадеш сугнал до омбудсмана,и какво?Поне ще им олекне.Ако чакаш някой да ти вдигне гащите,все със свалени ще си ходиш.Ами сменете си лекаря,хора
3
1
 
3
 
! Отговори
Още един сигнал преди 2 години
Щели да разрушават старата общинска или държавна болница в Царево и на нейно място да строят частна с името Пирогов-2. На общинска или държавна земя ще строят частна. А преди да построят старата болница, земята сигурно не е била общинска, а частна. И не са възстановили земята на собствениците, защото е застроена, на сега ще строят частна. По този начин много се облагодетелстваха много олигарси. Не въртаха земята, защото е застроена, но после разрушиха застроеното и го дадоха други, без да информ
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая герберастка калинка още ли не са я изчагъртали?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко наивен трябва да си да пишеш писма на такива