Зам.-кмет призна: Близо 14 000 деца са извън детските градини

Засиленото строителство на градини няма да реши проблема, обясни Мирослав Боршош
27 май 2021 10:41, Ния Христова
49
Зам.-кмет призна: Близо 14 000 деца са извън детските градини
Снимка: БГНЕС
Близо 14 000 деца са извън детските градини, а има около 3500 деца, които посещават частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места. Това коментира пред bTV Мирослав Боршош, зам.-кмет по културата на София.
 
"Колкото и засилено да е строителството на детските градини, то не може да реши проблема с местата за децата. Това е много честен отговор и ако не застанем зад него и не започнем да търсим други решения, няма да решим проблема", допълни той.
 
Според Боршош, когато предлагаш едни и същия решения, няма как да получиш различен резултат.
 
"Предишното правителство определи помощ от 291 лв. за всеки, който не е влезнал в градина. Наредбата обаче която казва кой ги получава е много тежка, първата ни работа е тези пари наистина да стигнат до родителите", обясни още Боршош. 
 
По думите му общината трябва да отдели поне 35 млн. лева.
 
"Представете си, че живеете в Младост и там няма място за вашето дете. Според тази наредба мястото, което ще ви предложим, е Панчарево. Когато не го приемете, оставате без тези средства. Наредбата трябва да се промени тотално и много сериозен разговор с политическите сили", каза той.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Проверка трябва, колко парцели УПИ-За детска градина са застроени с блокове!!!!! Ако не бяха продадени, т.е. "възстановени", а построени по план детски градини, сега нямаше да е недостиг. Да почнат от Света Троица: вместо детска градина, огромен жилищен комплекс със звучното име Сити парк!!
26
0
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До СтоянкаНарочно ли пишете така неграмотно ?!
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София не е балон, а Тато беше прав - беше измислил "софийското жителство", макар че пак се взимаше чрез свои хора, имаше някакво ограничение.То хубаво да щурмуват София, ама поне да си оправят културата, че тука стана гьол.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не поставя въпроса - защо се позволи да се пренасели София. не може да се разрешава безконтролното стичане на хора в дадено населено място. Защото това е опасно както за самите хора, така и за природната среда. Демокрацията създава явни неудобства и дисбаланси, но я пропагандират като нещо хубаво и единствено справедливо. Видяхме до какво ни докара - цялото население струпано в един град. НЯМА ВЪЗДУХ, НЯМА ВОДА, НЯМА СПОКОЙСТВИЕ !!!!
23
4
 
3
 
! Отговори
хах преди 2 години
До АнонименИзкарвайте си прехраната от където сте дошли. И кориняците нямат нужда от задръствания, *** и всякакви диалекти. Да върнат жителството ще е най-добре. Нашия град няма условия и инфраструктура да подслонява всеки.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даскалицата от Самоков нали се снима пред една незавършена детска градина и каза, че като я завърши , проблеми няма да има, ама лошата опозиция, в лицето на райнния кмет , пак е виновна... Ех тия шайкаджии бе, все някой друг им е виновен
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кореняк Софиянците са богати те трябва да ползват часните градини.Държавните трябва да приемат с предимство децата на хората от провинцията дошли да изкарат някой лев в София. Те нямат финансовите възможности на реститутите.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постовете на Стоянка и Верка са доказателство за упадъка на човечеството. За съжаление именно такива хора се размножават предимуществено.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че ГЕРБ вкараха Иванчева в затвора с подхвърлени пачки (в Чекмеджето има доста).Защото пречеше на мафията ГЕРБ-ДПС да съсипе Младост
18
0
 
3
 
! Отговори
Невен преди 2 години
До 4. То не иска с 35 милиона градини да строи, а да компенсира всяко дете, което не е прието в детска градина в София. По 300 лева на месец за 10 000 деца е 3млн на месец.
17
0
 
10
 
! Отговори
Сопа преди 2 години
Не са виновни хората че търсят препитание , виновни са сбирщината в парламента , че разсипаха заводи и цехове от времето на бай Тошо. Сега чакат инвеститори тука да правим болтчета за тях
16
3
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
То пък как ги гледат. Слушам една сутрин една лелка как се оплакваше на друга че днес имала да гледа "20 парчета". Ами побоя и тормоза над децата дето ги дават по новините! Колко ги възпитават и колко се грижат за децата никой не знае. То затова и в детските градини няма навсякъде видеонаблюдение. Повечето са се превърнали на чиновници на държавна хранилка. Хич не са толкоз за ожалване.
15
2
 
4
 
! Отговори
Док преди 2 години
Още се врете в тая София! На талази, нападайте с бурканите и киселото зеле в багажника. Изоставили родните си места, гражданя да ставате. А земята пустее или в най-добрия случай някой мазен арендатор я обработва на едро. И взима субсидии. За наследената ви земя.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верка, Стоянка и подобните да си запишат децата, внуците и т.н. в детските градини по родните им места и готово. Дошли били от Тутракан, щото работа нямало... има работа, *** сичко иска да е сервитИор у големото село. Иначе точно в тоя град в момента се работи по водния цикъл и се търсят хора.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
800 паунда
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България родителите плащат 50 лв на месец за градина и все недоволни,а учителките гледат по 30 деца в група за мизерни пари.В Англия за целодневна градина цените започват от £800!
11
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тайте пари на Боршош - той ще ви направи градини. Ако нямате деца и деца ще ви направи. Е с Дебелото Лиле как оправиха НДК. След делото е чист като сълза и е обещал повече чуждо да не пипа.
10
0
 
5
 
! Отговори
Влезнал преди 2 години
Влезнал или влязал, я проверете речниците, журналистите.
9
3
 
4
 
! Отговори
Верка преди 2 години
2 внучета имам в София младите миналата година се преместиха от Тутракан, няма тук работа и само по - малкото приеха. Тези частните са по 1000 лв таксата. Како ще правят младите не знам. На комшиите младите и те се преместиха и нямаха проблеми, ама май са клали агнета ми се струва. То не знаеш на кого да бутнеш нещо да земат детето това е проблема
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Картофка нали строеше на година по 10 ЦДГ-та, къде са?