Василев: Бюджетът към май вече е със сериозни проблеми

Вместо да се актуализира, са харчени пари за мерки от различни места
124
Василев: Бюджетът към май вече е със сериозни проблеми
Снимка: БГНЕС

Структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми и трябва да се дърпат пари от различни места, за да се покриват нуждите. Това съобщи финансовият министър Асен Василев на пресконференция.

По думите му 810 млн. лева са отишли за непредвидени разходи чрез преструктуриране. Към средата на май от централен бюджет са изхарчени 1,164 млрд. лева. Повечето от тях са взети от капиталови разходи или от бюджетите на министерства.

С тези разходи в голямата си част са платени Covid-мерките и мерките за бизнеса, както и парите за пенсионерите за април и май, тоест вместо да се актуализира бюджета, започват да се дърпат всички възможни буфери и пера, каза Василев.

Той посочи, че така 22 млн. лева са използвани от бюджета на Министерството на финансите за мярката 60/40.

По думите му друг е въпросът колко от тези разходи са били наистина непредвидени.

Василев съобщи, че продължават да се търсят ресурси, за да получават пенсионерите по 50 лв. допълнително до края на управлението на служебното правителство.

"Това, което успяхме да направим, е да намерим буфери по различните министерства, така че да се намалят разходите основно за персонал на министерствата, с които да се подпомогне мярката на пенсионерите за следващите месеци. Работим активно и търсим ресурси за това”, посочи той.

Работи се активно, за да се направи програма за възстановяване на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До .!.Какви ги хортуваш, ба! БСП толкова припираше да ни вдигне пенсиите преди да напусне парламента - сега да виждаш някакъв напън?! Дори не се говори за пенсиите! Ето това ти доказва най-добре кой лъже! БСП лъжат на всяка 2ра дума - не им вярвай нищо и гласувай за ГЕРБ на следващите избори, че да ги махаме от политиката тези не.го.дници, дето ни разрушиха страната така, че още не можем да я оправим...Нещо пак не си разбрал за Гърция и Бойко какво ти е казал, но не слушай БСП, че става по-зле!
29
4
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ФИГУРАНТА , ШОТО ЩЯЛ ДА ВИ ВДИГА ПЕНСИИТЕ.....АМА КАТО НЯМА ПАРИ В БЮДЖЕТА ЩЕ Е САМО С ПУЧИТЕ ВЪШКИ НА ДЕСА!
28
3
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Ми ако се замисли, извинявай ако те обиждам, понеже не можеш да го правиш, да мислиш де! Не искам да те дескриминирам с това с мисленето, та като се замислиш ,извинямвам се още веднъж, тия милиарди левове вече са откраднати! Та така! :) Още веднъж се извинявам ако нещо съм те засегнал с това с мисленето! То не всеки може да го прави все пак! А калинките назначени от герб те още по-малко могат! Ама пък виж какви постове заемат! Така, че ...
27
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
До 11На крив **** козината му пречи...
26
0
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
а боратино сетих се бе. оти не питаш твоята приятелка дето върти кюртски баници и си друса гъзягата като панаирджийска мечка по празниците да ти върне паричките за хартиените фърчилца дето ще плашим путякин с тех барем земе се гътне от смях? ко ще каиш. и едно злато чувам изнасяли едни фирми за едни държави, вместо да го внасят в азната. айде асане айде. иде ятаган асансе.
25
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Кокорчо , ше ви цуне спестяванията у банките . НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ....ЩЕ Е "ОБИР"--И ТО ЗАКОНЕН.. "НА ДЪРЖАВНО НИВО"...ха,ха,хаа и "на полза Правителство Фигуранту"...
24
0
 
5
 
! Отговори
..... преди 2 години
Влезте в 21 век , станете "дигитални" наистина а не само на думи и намалете огромната администрация !!! Никъде по света няма такъв раздут щат както в България , заместник на заместника на заместника ..... От там доста разход ще спестите , а може и пенсионерското мислене пак в администрацията да се промени
23
18
 
1
 
! Отговори
.!. преди 2 години
значи пенсията в БГ е 300лв пенсията минималната в Гърция е 750 евро! Но както се изрази тиквата трябва а внимаваме да не станем като в Гърция! така, че пак гласувайте за герберастите! те така ше ни оправят, че пенсията може да стане и 200лв а тази в гърция да се вдигне на 900 евро а ние ще внимаваме да не станем като в гърция! Та такива ми ти неща по тоз свят!
22
3
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Асенчооо,май ти имаш сериозни проблеми,за няма и месец от вашето управление,вече сме със проблемен бюджет... То ако управляваш хазната,така както си управлявал твоята фирма,жална ни майка ,до изборите ще фалираш държавата.То може и това да ти е задачата.....
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали бойко крадеше по-2милиарда на месец според фигуранта .Къде са тези вече 4 млрд. бе глу паци
20
4
 
13
 
! Отговори
Хуните дойдоха преди 2 години
И вече няма пари. Какви добри хуни!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава да извадят и Дянков от нафталина с постната пица вече и мухлясала
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе сега дойдохте и вече взехте да имате проблеми,*** то от комунисти кво друго да очакваш освен да фалират държавата за пореден път.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да говориш празни приказки и лъжи пред екрана и да можеш да управляваш са две различни неща.Бюджетът не е само разходи ,а и приходи.Сложихте калинки в НАП и митниците и няма пари .ами съберете, намерете ,бойко как намираше.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюджетът "структурно" не се бил вместил, защото мУНЬОстерствата спестяват от закуските си заради НЕпредизборните 50 лв. към пенсиите, а защото пращат 30 хил. деца "безплатно" на пионерски лагер за седмица - така щели да "оправят" и Ричард-Алибеговците.Ураааа!
15
2
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
ей боратино много кефиш, като от филмче на бай си уолт дисни. кажи сега асанчо кой те прати у арвърт, с какви връзки флази там, кой плАти таксите. аз и без арвърт моеше ти каем че бижета няма как да върже двата края. 30 години цветна демокрация до тук ни докараха. сега почвай да конфискуваш на приятелчетата си всичко щото много скоро ще ядете гегата. офсете като почнат да умиргат от глад ще озвереят. вервай ми. и без това след 14 месеца домашен арест повечето не са на себе си.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Боко бил крал милярди бе. Спрете му кражбите и ще имате пари... ама май не е баш така както приказвахте.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мобилизация на населението в армията
12
1
 
17
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 2 години
кокорчо само ни казва от къде дърпал и ще дърпа пари, НО НИЩА НЕ КАЗВА КОЛКО Е СЪБИРАЕМОСТТА НА ДАНЪК ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ, АКЦИЗ, ДАНЪК ОБЩ ДОХОД, МИТНИЧЕСКИ ТАКСИ И ДР., а тези комсомолци може би не знаят да събират, знаят само изваждане от парите, които други са събирали
11
2
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен4Точно това искат да внушат на простосмъртните нас БСП и СИЕ! Не ми е ясно ако не си БСП, как можеш така да се самоунижаваш да вярваш на тези лъжи - или наистина не можеш да мислиш със своята глава, или си БСП - друго няма! Избирай си къде се подстрояваш - при лъжците и манипулаторите търтеи или при пчеличките простосмъртни...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!