Опашка за ваксини пред пункта в Борисовата градина

"Зелените коридори" на открито работят и в неделя
134
Опашка за ваксини пред пункта в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Опашка от хора се изви пред пункта на открито в Борисовата градина, където се поставят ваксини срещу COVID-19, предаде БГНЕС.

„Зелени коридори“ за ваксинация, които бяха разкрити в два от най-посещаваните столични паркове - Южен парк и Борисова градина и на паркинга на Т-маркет в „Красна поляна“, продължават работа и през днешния ден. В събота около 500 души се възползваха от мобилните пунктове и си поставиха ваксини срещу COVID-19. Пунктовете работят до 16 часа. Ако хората решат да си поставят от еднодозовата ваксина на „Янсен” ще получат сертификата си на място.

Елена, която вече се беше имунизирала именно с "Янсен" чака да ѝ издадат документа. „Една игла само, не ми се идва втори път. Така реших тази заран и дойдох”, обясни тя своят избор. Жената има съвсем ясен отговор на въпроса защо се е ваксинирала. „Трябва да махнем тия маски”, посочи тя. Сподели и че има внучка в чужбина, която очаква да дойде. Елена каза, че не е чакала много: „Аз бях седма подред, рано дойдох и не съм чакала”, каза тя.

Стойчо се ваксинирал също с "Янсен". „Както всички, така и аз - трябва да се предпазим,и да пазим другите и себе си”, сподели мъжът. Той каза, че е чакал от 8 часа сутринта, а повече хора започнали да идват към 9 – 9:30 часа.

Николай също беше сред хората на опашката и каза, че пази ред на майка си. „Тя е възрастна и трябва да се ваксинира, над 90 години е, но личната лекарка не е събрала достатъчно кандидати и ѝ каза, че не може да я ваксинира”, посочи мъжът, който също вече е ваксиниран. „Категорично съм за това да се ваксинираме, тъй като това ще намали разпространението на заразата. Категорично, извън всякакво съмнение е ваксинацията”, заяви мъжът.

Радостина също е на опашката на открито. „При лекарите няма ваксини, чакането е много, тук е организирано”, сподели жената, която е избрала да се ваксинира с препарата на "Пфайзер".

Имунизацията в пунктовете на открито в София се извършва от лекари от общинските болници - Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Израел има гражданска война.Ваксинацията до това води.
105
7
 
1
 
! Отговори
Аз това знам преди 2 години
Израел се ваксинира а те имат и науката и разузнаването да си вадят изводите. Останалото са глупости, *** и руски хибридки!
104
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...да ти са скъса сърцето!...
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, икономическата криза ще е сериозна. В САЩ процесите започнаха вече. Освен това скоро ваксиниран или неваксиниран, няма да може да се ходи никъде. Планирано е. Който се боде, за да пътува без PCR, грешна му е сметката.
102
1
 
11
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 2 години
Това е истината (коментар 108), която и да не се харесва на хората с розови очила и боцкани или не без значение. Каквото и да правят това ще се случи!Неизбежно е и ще е много страшно и жестоко, икономическа криза, скок в цени, дефицита на държавният бюджет е факт и още от сега е обявен и не е тайна. Опашки не за ваксини, а за купони за храна това е близкото бъдеще.Строга дисциплина и никакво разпускане хората да си правят сметка до стотинка много жестока есен-зима и не е време за туризъм
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой_сиКолко добре го каза. Точно FOMO е ситуацията. Разни познати поставиха въпроса - Да чакам ли за ваксисинация? Сега са безплатни и има избор, а после може да няма? Работи стратегията им явно. Както и стадното чувство - хората тръгнали, а аз не съм с тях.
100
1
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 2 години
Ей братльонък кво правиш бе, пиеш ли си лекарства и слагаш ли си успокоителни свещички отзаде? На мама и тате двойно си уноследил тъпотията и злобата.
99
4
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До .От много време насам някой зъл болен мозък на който нещо не му се е получило ще почне да пророкува катаклизми ! Ако това не се прави злонамерено значи е случай за психиатрията !
98
3
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен Анонимен ! Ти от кога стана толкова религиозен?? Истината е доста по различна ! Ако българите се ваксинираха със спутник щеше да пишеш Урааа колко е уникална нашата ваксина но понеже никъде в Европа не я искат а в България ги има всички признати ваксини в достатъчно количество и то безплатно сега лееш злоба и злъч ! Но това не променя нещата ! защо в русия няма такива опашки за свободно ваксиниране ? Няма и да има!
97
1
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
До Каквото и да правят - ти хубаво им обясняваш, но няма да ти повярват докато нещата не почнат да се случват...
96
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам с каква вътрешна болка коментират антиваксърите, че някой се бил ваксинирал, ми идват 2 неща наум: или някой им плаща или дъската им се е разхлопала яко. Не виждам същите тръшкания против тютюнопушенето, пиенето или дори наркотиците.
95
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Днес ! Вие български сайт ли сте ? Значи когато в днес се вихри антибългарска дейност е ок но когато някой се възпротиви на това го спирате !! Вас трябва да ви забранят!!
94
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Каквото и да правятТроле!! От коя кална дупка изпълзя и се опитваш да ни плашиш ! Да купонна система със сигурност ще има но тя няма да е в България а там на изток !!
93
9
 
13
 
! Отговори
Каквото и да правят преди 2 години
Без никакво значение със или без ваксини. Дори и децата да ги боцкат - всичко е планирано и неизбежно.Есента ще има вирусна вълна и жестоко поскъпване на сметки, данъци и стоки. Хората ще се редят на опашки за купони за храна като по Жан-Виденово време. Ще дойде и видов ден.
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако им даватха 3,99 лв то 10 млн мамалигари без мозък вкупом утре още ще са ваксинирани по 3 пъти.
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99 от тоя лешЪт пред пунктовете за Ваксинации догодина по това време ще е лешшш в моргите и за упражнения за образование на по млади медици.
90
6
 
13
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Кебапчета и бира раздават ли?
89
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масовата ваксинация на населението на земята след непрестанното внушение на негативна енергия лъжи и кодиране на простолюдието. Зомбирани хора. Немислещи. Неосъзнати.Колко трябва да си слабо еволюирал,за да повярваш на този измама и да си слагаш химия в тялото. А да не вярваш в Бог ! Да не живееш в Любов и светлина чисти мисли и емоции...Жалко.
88
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99% от така наречените болести са от "ваксини"От поне 20 години, никой по света не се боде с лудостите им, и хоп - ковид.
87
3
 
37
 
! Отговори
Милен преди 2 години
90% се ваксинират само за да ходят в Гърция. И то защото ваксината е безплатна, а PCR-ти ще трябва да си ги плащат и няма да им останат за туршията дето ще си я замъкнат.