Началникът на очната клиника в Александровка болница е подал оставка

Доц.Оскар подаде сигнал за финансовото управление на здравното заведение
31 май 2021 18:35, Нели Христова
46
Началникът на очната клиника в Александровка болница е подал оставка
Снимка: БГНЕС

Началникът на очната клиника в Александровка болница доц. Александър Оскар е подал оставка от Съвета на директорите на здравното заведение, съобщават от БНР. Молбата е депозирана днес до служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Тя идва след подадения от доц. Оскар сигнал до здравния министър за финансовото управление на болницата, натрупаните десетки милиони левове дългове и реакцията на директора ѝ проф. д-р Борис Богов, който обвини доц. Оскар в лъжа.

Още по темата

В мотивите си доц. Оскар посочва, че има недопустим натиск от ръководството на болницата върху лекари и медицински персонал след подадените от него сигнали.

Вчера министър Кацаров обяви пред БНР, че дълговете на болницата са 68 млн. лева и са натрупани по времето, когато проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър, е бил директор на лечебното заведение.

Междувременно Асоциацията на университетските болници в България заяви в декларация, че следи с тревога медийните твърдения за финансовото състояние на „Александровска“ болница, както и за отношенията между Университетска болница „Лозенец“ и Националната здравноосигурителна каса. От асоциацията настояват компетентните институции да направят необходимите проверки.

Призив в подкрепа на медицинските специалисти и останалите служители, които работят в „Александровска“ болница, отправиха и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 ЗАЩО Я РАЗЕДЕНИ ЗАЩОТО ИСКА ДА ВИ ПОКАЖЕ КЪДЕ ОТИВАТ ВАШИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИТЕ И КОЙ СИ ГИ ГУШКА ЗАТОВА ЛИ. ЗНАЧИ ВАС НЕ ВИ ИНТЕРИСУВА ВАШИТЕ ДАНЪЦИ НА КОГО ПЪЛНЯТ БАНКОВАТА СМЕТКА А САМО ГЛЕДАТЕ РАДЕВ КАКВО ПРАВИ АМА ТЕ НЕ ОТИВАТ ПО НЕГОВА СМЕТКА А ПРИ КОРУМПИРАНИТЕ.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 29 - И като отдавна я има схемата за източване...твоя кумир мутрата...защо не ги спря тези схеми ?Ами, спри ги ти! Аре да те видим!
29
2
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
И като отдавна я има схемата за източване...твоя кумир мутрата...защо не ги спря тези схеми ?А просто ги засили в своя посока?
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си припомним, че именно партия на Стойчо Кацаров ДСБ навремето стартира здравната реформа и отвори вратите за корупция в системата. Сега Кацаров е излъчен от същата партия, но критикува неща за които неговите шефове са виновни.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един писал, че ръководството н а въпросната болница е съзаклятие на ГЕРБ, което източва НЗОК.Такова примитивно преднамерено твърдение може възбуди само смях! Доста време преди да се появи на бял свят ГЕРБ, в болниците схванаха възможността да се точат маса пари без полза за редовите жители. Имаме опит като потърпевши през управлението на тройната коалиция (ламя). Може ли да се нарече партийно точенето на НЗОК.
26
1
 
3
 
! Отговори
ГИГАНТА преди 2 години
До АнонименАБСАЛЮТНА ТОЧНА КАЗАНА ...
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Радев и Рашков са част от мафията!Така е! У българско човешкият материал, в основата си, смята, че мафията е нещо еднородно, например, сега е нарочена за мафия само ГЕРБ! А Мафията, всъщност, е купчина от кланове, които стръвно си съперничат и водят кръвожадни войни помежду си. Сега няколко клана се бият уж демократично, чрез изборни и мръсни хватки, за голямата баница!
24
0
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Оскар в ролята на Рашков в Александровската.
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире ботоксаколко ли е налапал от тия 68 милиона...
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма болница в която да не се краде, няма.....
21
13
 
26
 
! Отговори
Д-р Оскар преди 2 години
Е много способен и изключително коректен лекар,затова гербаджиите го тормозят.А той просто казва истината за състоянието на Александровска.
20
0
 
6
 
! Отговори
Генерала преди 2 години
До сатанато: за един приятел питам: лаптопа, от който раздаваш картите, той твой ли е или е служебен?
19
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Рашков са част от мафията!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш ли доказателства за тая схема на точене. Защо Оскар да е човек, на когото е платено?
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подписката в защита на Богов е нещо като изборите в Северна Корея, умален вариант - от там са взаимствали идеята. Можеш да се подпишеш да го подкрепиш, ама нямаш право на друго и ако не се подпишеш - лошо! Който го няма в списъците си слага мишена на гърба.
16
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото ритане в момента е да не се смени директора на Александровска не за друго, ами защото ако се назначи нов директор, който да не е предан на герберушките - ще им лъснат далаверките в болницата, а те са яко свързани с точене на НЗОК... от там голям скандал, Ботокса участвал в схема за точене, пък бил здравен министър на Бочи... избори идват, лоша работа!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ревете, че има корупция и се краде в държавата. Здравната ни система продънена.Но..сега, когато запопнаха да вадят колко дългове са направили болниците...и...оо, ужас...има натиск върху здравната сиатема.Ами, ще има.Уважаваме ви професията, но и трябва да управлявате нашите пари разумно.А, не да ги завлипате с милиони дългове.
14
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да знаете как върви подписката в защита на ръководството на Александровска - идва списъка при ръководителя на катедрата и почва да вика хората си поименно да подписват. Като откажеш да подпишеш се почва с Ама как ще откажеш да подпишеш?!? Аре ся, удари един подпис, кво толкова ще стане.... И после почват да те гледат на криво че не си подписал. Та толкова за тая подписка, да не помислите че е доброволна или спонтанна...
13
21
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Мутафчийски да тичаш пак не можа го стигна, низша креатуро-------Мутафчийски го чака адът, когато пукне като куче фмъки илай на.
12
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАдев разедини нацията, разделяй и владей