ББР отказала достъп до кредитните досиета, Петков сезира БНБ

Министърът: Това не е атака към банката, искаме прозрачност
Обновена: 1 юни 2021 10:27 | 1 юни 2021 10:26, Веселина Йорданова
400
ББР отказала достъп до кредитните досиета, Петков сезира БНБ
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българската банка за развитие отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг.

Информацията за кредитните досиета е готова, няма да ви я дадем, цитира той отговора на банката.

Петков каза още, че за него това е нарушение на закона и ще сезира БНБ.

По никакъв начин дори одитният комитет, назначен от мен, няма достъп до тези досиета, подчерта министърът и допълни, че това е от голям обществен интерес, защото банката е финансирана с нашите данъци.

Той уточни и че това не е атака и въпросителна за ББР, защото банката е много ликвидна, в перфектно състояние, но иска сигурност и прозрачност, че кредитите са дадени "по правилния начин".

Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, каза министърът и обясни, че това означава малките и средните фирми да имат достъп до финансовия й ресурс.

Двамата с финансовия министър Асен Василев обсъждали именно това, че биха насочили тези средства изключително към малки и средни предприятия.

Той изрази надежда БНБ да влезе в правомощията си и да задължи ББР да действа по закон.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай за кви кражби става дума в тая банка.Гробаджии са я фалирали тая банка ит момента, в който Пеевски е прибрал 10 милиарда кредите.Аз на това му викам ктб 2
290
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя клоун, кой го сложи за министър
289
1
 
6
 
! Отговори
куку преди 2 години
Тоя в Харвард е бил голяма куха лейка .Има банкова тайна който не е минал на одобрение от БНБ не може да борави синформацията. Явно иска за два месеца да събере информация за конкуренцията и да изкара някой лев от продажбата и
288
2
 
3
 
! Отговори
До 329 преди 2 години
Комунистическия *** се излигави!Кви ваши пари другарко,вие нищо не сте дали,вашите хора ни докараха два фалита,изнесоха парите,събориха държавата за да угоят техните.ББР не е с вашите пари,дори и с частич.капитал от държавата,кредитите са чрез външни заеми,чрез ЕС и др.Не може да се обвинява превантивно поръчково с големите кредити,ако ги погасяват редовно,вложили са в проекти,защото БВП се определя и от големите фирми,производство и работни места,а са дадени на около 10000 малки,средни и микро
287
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Министър,уволнявайте престъпниците не спазващи Законите и Конституцията ни!ББР е финансирана с нашите пари,Вие сте нейн принципал,те са длъжни да ви дадат информацията...останалото са престъпления!!!Ако ли не ще излезем и ще наложим спазването на Законите и Конституцията!!!
286
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До 322хаха сега остава да го докажеш,биков,или ще те съди до дупка,тук никои не е анонимен,каквото и да си мислите,и бойко ще те забрави бъди сигурен,забрави лилето с малкото усте та теб ли!гроб и дс добре играят по гьобелс...удобно не си спомнят как свърши!!!
285
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
горките,толкова са безпомощни от към аргументи...сайтчето не публикува два мой коментара...критични към гроб и дпс разбира се,в ЕСССР цензурата е практика,колкото и да я отричат лицемерно!Милиардите населяващи Света ни генетично ни е заложен стремежа към Справедливост,няма сила,империя,политик,офшорен диктатор,убиец...и всякакви шамани по гьобелс да могат ни го отнемат,плюем на парите ви безполезни хартийки,Справедлив Свят...или ще си го извоюваме!!!
284
3
 
8
 
! Отговори
До 322 преди 2 години
Щом дължи 9 млн.паунда за фалита на фирмата си,т.е. подходящ за финан.министър в ***,има опит във фалитите и е безработен!Става за сламен човек!Ето и Жанчо фалита се гласи за избори,а сина на Румен Гечев вече е зам.министър на земеделието,все "заслужили"!Рашков силовака прислужник кгб-ски разтури ДАНС,че издали българите руски шпиони,човека си работи за РФ на ачик,урониха му престижа и засрамиха Черепа пред покровителите му.Докога ще търпим тази пародия на временни дино.заври,че и тъ.пи
283
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха как така ще откажат,да излезем и да ги изхвърлим като ***,това са нашите бари не са им бащиния на тея крадци...Оставка или да излезем да ги изхвърлим...къде в цивилизована държава биха ги търпяли...престъпници,оставки или идваме за вас...това са Народни пари айдуци!!!Оставки...или излизаме!!!Бог да пази България!!!
282
1
 
4
 
! Отговори
69 преди 2 години
Смяна и на управителният съвет, на зло куче дебела тояга?
281
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая банка подарява милиони на най богатите хора в България ,и децата го знаят ,мисля че тия са за прокуратурата но что мълчат
280
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков (свързан с 6 фирми) До 5 май Кирил Петров е бил собственик на 90% от дяловете на дружеството (Фирма) ВЕРИТА ООД (VERITA) ЕИК 175350802. Дружеството е регистрирано за около 2 милиона лева. Киро Харварда се отървал от фирмата на свръх ниска цена от 4500 лв. платени в брой, за да стане министър. Има нещо гниило в това служебно правителство. Шефа на НАП Спецов продал фирмата си на сламено лице. Асен Василев дължи 9 милона британски паунда за фалита на фирмата си Everbread.Съмнителни са.
279
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 311 ето част от закона за ББРЧл. 9. Източници за финансиране на дейността на банката са:1. доходи от дейността на банката;2. емитирани от банката облигации;3. заеми от местни, чуждестранни и международни институции;4. средства от фондове на Европейския съюз и средства със специално предназначение за развитие на икономически сектори и географски региони;5. други източници.
278
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахха този рекламира луканка. Сега седнал да сее акъли.
277
5
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Едно от най-любимите занимания на червените кхмери, както и на техните недоказани приятелчета/специалисти от Харвард - фалиране на банки. Имат ли представа в какъв филм вкарват българските граждани?
276
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бил Киро ПроБиотика който Про го пиела всяка сутрин Опра Уинфри ,а де, паразитна реклама по харвардски,че и по време на пандемията пусна мухата да се купува,че точно неговия бил голямо "чудо" за лечение от ковид.Американски лъжи за або.ри.ге.ни.Сега гастролира като Симеон Дянков спуснат от капиталци да дестабилизира икономика ,като неговия събрат Дянков,който едва го изтраяхме.А.бе човек тези 8 фирми,плащат, развиват производство с работни места и доходи,какъв ти е проблема и чий проблем е?
275
3
 
12
 
! Отговори
Мдаааа преди 2 години
Тоз от де го изкопаха!!!Махнете това недоразумение веднага!Банката не се финансира от нашите данйци,спри да лъжеш сел.ьо!Махай се,че тоя път ще ядете бой,ако докарате банкова криза!Знам че ни ни харесва еврозоната,но трябва да свиквате!Първо скочихте на БМФ,от там ви затвориха устата много бързо!!!Сега пак искате да ровите и да е докарате изкуствено до фалит!Това ли те учиха в Харвард мухл.ьо
274
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей много сте смели да компроментирате банка в България.Петков е някакъв "лигльо" от кръга Капитал.ама с банките не се действа така.много е опасно. това го гледахме вече .само банкова дестабилизация ни трябва.неподходяш избор.като шефа на НАП.Излагация и избягване плащане на данъци.срамота.
273
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББР пи вода.. Това ще е поредната банка оглозгана от БСП
272
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията управлява,това е истината.ГЕРБ и ВМРО са мафия.