Стефан Янев отдаде почит пред подвига на Христо Ботев във Враца

Премиерът поднесе цветя пред паметника на революционера
51
Стефан Янев отдаде почит пред подвига на Христо Ботев във Враца
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Стефан Янев поднесе цветя на паметника на Христо Ботев във Враца по повод 145-ата годишнина от подвига на великия българин и неговата чета.

Събитието е в рамките на провеждащите се тази година Ботеви дни, отбелязващи делото на националния ни герой, поет, публицист и революционер, посветил живота си на свободата на България.

Във Враца премиерът заяви, че днес отдаваме чест на Ботев, прекланяме се пред безсмъртието на големия революционер и поет, както и предаваме завета на всички онези българи, които са жертвали себе си, за да ни има нас и България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заедно с министър-председателя бяха областният управител на Враца Иван Сълов и началникът на кабинета на премиера Ралица Симеонова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
1
 
! Отговори
до ТИКВЕНЮГЕНД преди 2 години
Кво чЕкате още Айде старт с храчките
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гениалния Ботев, велик, да пребъде паметта му!
2
0
 
9
 
! Отговори
Елегия, Ботев преди 2 години
Кажи ми, кажи, бедний народе,.......... кой те в таз рабска люлка люлее?.....Тоз ли, що спасителят прободе....на кръстът нявга зверски в ребрата,....или тоз, що толкоз годин ти пее:...."Търпи, и ще си спасиш душата?!"....Сочи народът, и пот от чело....кървав се лее над камък гробен;....кръстът е забит във живо тело,....ръжда разяда глозгани кости,....смок е засмукал живот народен,....смучат го наши и чужди гости!....А бедният роб търпи и ние....без срам, без укор, броиме време,....откак е
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипен Решетников и неговият аватар оскверняват такива свети места със самото си присъствие.