Проф. Богов: Атаката срещу "Александровска" е политическа

Според шефа на болницата моментът за нея не е случаен
Обновена: 2 юни 2021 20:21 | 2 юни 2021 20:20, Веселина Йорданова
44

Атаките срещу "Александровска" болница са политически сценарий. Това коментира в предаването "Директно" директорът на лечебното заведение проф. Борис Богов.

По думите му моментът, в който се появяват твърдения, които уронват престижа на болницата в общественото пространство, не е случаен.

Още по темата
"Не е случаен фактът, че това се случва във време, когато си отива едно правителство, има служебен кабинет и предстоят нови избори. Аз го свързвам с това“, посочи той.

Богов категорично отрече твърденията на доц. Александър Оскар, че състоянието на лечебното заведение е катастрофално.

Оскар подаде оставка като член на Съвета на директорите на лечебното заведение в понеделник. Преди това той внесе сигнал в Министерството на здравеопазването с твърдения за нарушения в провеждането на заседанията на органа, липса на прозрачност и финансови нарушения

"В никакъв случай не мога да се съглася с неговите твърдения. Когато аз поех управлението на болницата, бях запознат с финансовото състояние, за разлика от него, който е бил четири години преди мен в управлението на болницата. Смея да твърдя, че всички тези разходи, поне тези, за които аз зная, това са инвестиции, които са направени след 2012-2013 г., и това са инвестиции, които могат да се видят от всеки един наш пациент, който е диагностициран или пролежал в "Александровска" болница", коментира той.

Според Богов всички финансови въпроси първо са разписвани от доц. Оскар като член на Съвета на директорите.


44
Още от Общество
Над 1000 лева възнаграждение за преброител
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Конан Варварина преди 2 седмици
До 12: Вярно е! За последният месец от 3 независими източника дойде тази информация, мизата леко е спаднала поради засиленото търсене, все пак идва лято и предстоят ваканции по Гърция. И друго интересно нещо, в Перник било с 50лв по-евтино, така че народе, ръгай се към Перник, за "ваксинация" .....
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оскар е от борда на директорите представляващ държавата на който му предложили да подписва отчетите със загубите а той не бил съгласен много ясно е че болниците са на загуба след като в държавата не се произвежда никаква медицинска техника и всичко е вносно а докторите и медицинските специалисти са учили да лекуват с медицинска техника и консумативи пациентите които са гражданите на България и ЕС. Това че в България не се произвежда медицинска техника е проблем на държавата не на докторите
14
0
 
1
 
! Отговори
Нали преди 2 седмици
Нямаше по-добър стопани от частника, но защо частникът прибягва да бъде спонсопирон от НЗОК, а не си работи независимо, защото няма да има крклиенгела и трябва да закриват частните лечебни заведения
13
0
 
1
 
! Отговори
Да, бе преди 2 седмици
Да я обаснят и защо закриват държавната или общинска болница в Царево и на нейно място ще строят частен медицински център с шве Пирогов-2? Май ще го строят лекари от държавната болница Пирогов.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Конан ВарваринаПреди месец чух за 500 и вписване в регистрите. Ако е вярно, просто нямам думи.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Корупцията е винаги сред управляващите.А в България един неграмотен и крадлив би клук и Шайката му държаха 12 години цялата власт
10
2
 
7
 
! Отговори
Конан Варварина преди 2 седмици
Отворковци, а случайно да знаете, че вече срещу 300лв. в София, доктор Х може да ви издаде сертификатче, че са ви боцнали с ваксинка, без да ви е стъпвал крака в болница, за да пътувате в чужбина? Ето толкова за морала на тия "доктори"!
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 3 Отворко, а знаеш ли колко струва лечението ти на база един ден в болница? И че това лечение се плаща от ВСЕКИ един от нас? НЗОК не плаща - ами нали това съм аз и ти? Колкото внасяме, толкова и ще харчим - това ли искаш ти? Това означава американска система, според която лечението ти се осигурява от СОБСТВЕНИТЕ ти здравна осигуровка. В момента аз и ти осигуряваме поне десетина, които не са внесли и стотинка в НЗОК, затова е целият тоя ужас. Да ги оставим да пукнат ли?
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Болницата задлъжняла, ама Ботокса забогатял. Купил е няколко апартамента през последните 3 - 4 години.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разбира се, че е политическа - на загуба са ВСИЧКИ болници и театри, и са спонсорирани от бюджета, и това се знае още от Тошово време. Да закрием ли и болниците, и театрите? Муньовците вече започват с унищожаването им, за да НЕ останат без щедра лапачка, и за да останем НИЕ без болници и театър. 70 години "гиганти" на комунистическата икономика бяха на дотации - на пълна загуба ("Кремиковци", Радомир, Перник, Стара Загора, Пловдив... и всяко друго икономическо "чудо")и си ръкопляскахме кротко!
6
2
 
7
 
! Отговори
999 преди 2 седмици
Единствената нередност на К. Ангелов е договорът с неговата тъща! Това е истински срамно!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 седмици
Я полмислете КАКВО ЗНАЧИ БОЛНИЦА ДА Е ПЕЧЕЛИВША???????? ЗНАЧИ ДА СЕ ВЗЕМА ПОВЕЧЕ ОТ БОЛНИТЕ, С КОЕТО ДА СЕ ПОКРИВАТ РАЗХОДИ ОСВЕН ЗА ЛЕЧЕНИЕТО, СЪЩО И ЗА ЗАПЛАТИ, ЗА КОНСУМАТИВИ, ЗА ТОК И ВОДА, ЗА НОВИ АПАРАТИ И УРЕДИ!!! ТОВА ЛИ ИСКАТЕ? ВСЕИЗВЕСТНО Е, ЧЕ НЗОК ДАВА НЕДОСТАТЪЧНО ЗА ВСИЧКО ТОВА!
4
5
 
7
 
! Отговори
Ели преди 2 седмици
Тези шефове на болници наистина са много нагли и безочлиеви същества
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че кога да изплуват нередностите освен веднага след като падне гербавото правителство? Що тия са с фантазията че тях никой никога няма да ги потърси за нередностите им? Пък и ако всичко е наред - няма от какво да се притесняват. Ама съдейки по воя на умрело - там далаверите са били огромни.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айдуци!!!Съд и затвор!!!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как така де-що медия има, така и не вдяна, че тече лют кастинг между Грипльовите мЕнистъри кой да му се докара като по-първи? Колкото повече милиарди си измислиш, толкова повече ще взимиш, а и в следващото му КРИВИТЕЛСТВО ще си докараш столче! Министеро без култура даже взе да закрива "предприятия", за да си нареже театрите на скрап, веднага налапаха банките - ама ядец, обезглавиха де-що се сетят - ама било "нормално" да си върнат комунистите...коМУНЬОзмът си дойде - ураааа!