Радев: Борбата с корупцията изисква общи усилия

Президентът се срещна с Пол Ахърн и Херо Мустафа
Обновена: 2 юни 2021 19:13 | 2 юни 2021 19:05, Веселина Йорданова
88
Радев: Борбата с корупцията изисква общи усилия
Снимка: Президентство

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн - първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на Съединените американски щати.

На срещата, провела се днес на „Дондуков“ 2, присъства и американският посланик в България Херо Мустафа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Държавният глава посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания от страна на гражданите за възстановяване на доверието в държавността и за повече прозрачност в работата на институциите. 

Затова искаме хората, които заемат важни постове в управлението на страната да бъдат открити, както и всички магистрати. Да има прозрачност по отношение на банковите им сметки и имуществото им, независимо дали у нас или в чужбина, подчерта Румен Радев.

По думите на президента инвестицията в прозрачност и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи. От решителните стъпки в тази насока зависи и възстановяването на бизнес средата в България.

Обща бе позицията за необходимостта от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До пенсионер НИМА! И В КАКВИ КОРУПЦИОННИ СКАНДАЛИ Е ЗАМЕСЕН ПРЕЗИДЕНТА??? ИЛИ СИ ПРАВИШ ВЯТЪР НА УСТАТА И БЪЛВАШ ПРОСТОТИИ. КОГА БОКО СИ ХОРТУВАШЕ С ПОСЛАНИЧКАТА НА САЩ НИЩО НЕ КАЗВАШЕ А СЕГА ДВЕ В ЗЪБ ГИ ВЗЕМАШ. ГЛЕДАЙ СИ НИЩОЖНАТА ПЕНСИЙКА И НЕ КОМЕНТИРАЙ.
61
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
Само така Радев, изчегъртай ги! И да върнат парите! Защо Шиши и Боко не са арестувани? Има ли друга държава, в която може премиер да рекетира бизнесмени без последствия? Уволнете Гешев, в България имаме спешна нужда от работеща прокуратура!
60
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Няма нужда от борба с корупцията, а стрелба от упор срещу корупцията. Като започне някой да ми се бори срещу нещо вече става ясно, че борбата край нема да има. Радев, ти си левият лрак, а Борисов десният на едно и също Кремълско чудовище. Радев,ти си POUTKA ! Долу републиката Ви, мафиоти селяндурски! Да живее Българската Свещенна Монархия ! Да живее Негово Величество Цар Симеон Втори !
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическия ботуш пак гази институциите!
58
3
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
фигурант , трай си че ше почнат първо от теб .
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посланика на САЩ е активна. Днес се срещна едновременно с Радев и Борисов. Удари със санкции Божков, Пеевски. Браво
56
7
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Президента е човекът иабран с гласовете на повече от 2 милиона българи, който плащат данъци и не се продават за 2 лева като тебе.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен срещу Божков, Каскета срещу друг не си мръдна пръста, но за това пък обикаляше селата да спасява обречените от държавата старци, което доказва теорията чий слуга е Гешев, а това автоматично значи че ВСС е тотално купен и компрометиран орган. Точно това и казват от САЩ, за който не разбира.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сите паре, дето отидоха у Фигуранта, и у отровните изтекоха сега у канала. ДО ТУК БЕШЕ. Ако не са разбрали.
53
8
 
4
 
! Отговори
Герб са измет преди 2 години
Тука е пълно с платени акаунти на герб. Другари, претаковаха ви с 200 а вие квичите ли на умряло
52
8
 
1
 
! Отговори
До58 преди 2 години
Ти "Радевчето" не го мисли,ами вземи кажи какво ще стане с вожда ти,след като остреляха началникът му!
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевчето, ми сега? Твоят пръв приятел Божков го санкционирали? Кой ще плаща протеститее. И на Майчето хонорарите? Ай, ай ай....
50
5
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ЖЪЛТ КАРТОН ОТ САЩ....ЗА ФИГУРАНТА ----СЛЕДВАЩИЯ ЩЕ Е ЧЕРВЕН , КАТО ЗА КОМУНИСТ И РУСОФИЛСКИ-ПРЕДАТЕЛ ...ХА,ХА,ХААААААААААА...АМА ОТ ГЕШЕВ СЛЕД ВОТА.
49
5
 
11
 
! Отговори
От миналата година преди 2 години
едни протестъри искат главата на единствения прокурор който се осмели да посегне на недосегаеми олигарси , и шпиони.....и днес този знак от САЩ не ви ли реши уравнението ? Записи от сересета чухме как депутат от коалиция за България си гука с Божков, как шиши реди кабинета, как мутрите се събират и им се плаща.....какво още ? Фигуранта...катапултира...
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРИНЕТО У КАПАНА - __________________________ - Ами безплатно било! Бая яко плащаш, щом посегнеш да го вземеш!
47
5
 
5
 
! Отговори
Аз до 1 преди 2 години
Срещнаха се и Херо Мустафа му отиде на крака в министерството. Пак си го проспал.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 Ньдей съ кахъри - Черепа не си държи жълтиците само в една кошница, пък и сливите винаги са си намирали кошницата - ако не е Черепа, все някой от Прокопчовците ще се поразгащи - каква СЛИВОВИЦА става от отдавна втасали джибри, я!
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде следващите от шайката да се готвят! Начело с вожда и гешиф всички към затвора!
44
5
 
16
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
АМЕРИКА Е ИЗПРАТИЛА МНОГО ВАЖЕН ЧОВЕК,ТЕ УСЕЩАТ КА РУМЕНЧО ЗАВИВА КЪМ РУСИЯ И КАК УНИЩОЖАВА УЛИКИТЕ ОТ ДАНС ,УЛИКИ ДОРИ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО ,ТАМ ИМА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ ,НО ТЕ СА ИЗНЕСЕНИ ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО БЕЗ ДА Е РАЗРЕШЕНО ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО.АМЕРИКАНЕЦА НЕ Е ДОШЪЛ САМО ЗАРАДИ БОЖКОВ И ПЕЕВСКИ
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въйй ко ша прай сига Кюстендилската слива,отде парички ?