Родители искат оставката на Фандъкова, блокираха "Московска"

Искат място за всяко дете в градина и обезщетения за неприетите
98

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ударно строителство на детски градини и ясли и бързо завършване на започналите ремонт и обезщетение за всяко неприето дете, независимо от възрастта му. Това поискаха на протест пред Столичната община родители на неприети деца.

Организаторът на протеста Павлинка Вълчева каза пред БГНЕС, че има две деца – едното неприето в ясла, а другото в детска градина.

"Места за набор 2019/2020 абсолютно няма. Има огромен недостиг във всеки квартал. Естествено, че за набор 2015/2016 ще има места, все пак е задължително", каза тя

Недоволните родители блокираха движението по ул. "Московска" и поискаха оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.


98
Още от Общество
България сред страните в ЕС с най-висока детска смъртност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
Ами едно време имаше софийско жителство. Да, то е нарушение на човешките права, но може да се върне в някаква форма. Който дойде в София - до 6 месеца да си намери работа. В противен случай да се върне, откъдето е дошъл!
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, няма как да стане, плашайте си данъците в софия и след 20 години, може да ви огрее. Няма как всяка година да се преселват по 20 хилади минимум от прованса и да може да се насмогне на детски градини, независимо кой е кмет на софия.
58
2
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 2 седмици
И ние не сме правили децата на екзотичните ни сънародници, но им ги храним, макар че хич не сме съгласни да го правим.
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво очаквате от една престъпна група, маскирала се като партия? За ОПГ Гроб говоря.
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички които не са родени и не са живяли последните 10-15 години в София да нямат претенции за каквото и да е било в София. Вчера дошли от май...ната си и веднага да им построят детски градини и ясли. Ама, че нагли се ля ни.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И къде да ги строят, в градините ли?
54
8
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
До Анонимен,който изака една чутовна простотия:-"Държавата не ви е правила децата..."-...Абе ФАШИСТ,децата са БЪДЕЩЕТО НА ВСЯКА ДЪРЖАВА БЕ!!!!...В ЦЯЛ СВЯТ държавите се грижат за бъдещето си-ДЕЦАТА!!...Само нашите продажни ЕНИЧЕРИ не се интересуват за държавата,нацията и бъдещето ни!!..САМО ГРОБАРИТЕ в цялата ни история СЪЗНАТЕЛНО копаят с/у БЪДЕЩЕТО НИ!!!!....Такова ПАДЕНИЕ,което стигнахме търпейки най-вражески настроените към държавата "управници" ОТ ГЕРБ,не е познато дори и на африканските
53
6
 
2
 
! Отговори
Герберофоб преди 2 седмици
До Анонимен 52 В този ред на мисли, и семействата не са правили държавата. Да си търси данъците и осигуровките от плащачи на данъци
52
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Държавата не ви е правила децата, за да ви ги гледа. Търсете си детегледачки щом вие не можете
51
1
 
16
 
! Отговори
Необходима корекция преди 2 седмици
Исканията трябва да бъдат разумни, за да е възможно управляващите да ги удовлетворят в най-близко време. Редно е да искат място в детска градина за всяко дете, чиито родители УЧАТ ИЛИ РАБОТЯТ. А онези, чиито майки са вечно в категорията трайно безработни на социални помощи могат да почакат докато бъдат построени сгради за нови детски градини. Която е избрала цял живот да си стои вкъщи и да яде за сметка на данъкоплатците, може да си гледа децата у дома.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ЛекарА работа ? Тудуф, тудуф и обратно към София.
49
5
 
16
 
! Отговори
Лекар преди 2 седмици
И как я виждате да стане тая. Който и да е кмет няма да оправи нещата. За това влакчето и тудуф тудуф там, от където сте дошли. По родните ви места детските градини са празни
48
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Държавна банка, дава по 1 милиярд на 8-10 фирми, но няма пари за детски градини. Държавата дава милиярди са самолети на хартия, но хората събират капачки за кувиози. Закривай
47
9
 
18
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
То не може чекмеджетата да са пълни и да има детски ясли и градини. Или едното или другото.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 42 Питай Римляните. Ти само римляни ли искаш да останат на тази територия
45
2
 
14
 
! Отговори
софия преди 2 седмици
На всички софийски кметове проблемът им е че разрешиха да се строи толкова много че половин българия да пристигне тук! Ако се даваха толкова разрешителни, колкото места има в детските и училищата, места щеше да има, защото прииждащите нямаше да имат къде да живеят.
44
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръгнали да протестират, марш обратно по селата. Не ни трябвате тука, кой откъдето е дошъл да си ходи, там има детски градини и са празни.
43
12
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 седмици
Фандъкова да си беше направила сметката и да беше осигурила места за децата.Естествено, че ще протестират хората. Защо плащат данъци, след като елементарна услуга клато детска градина за децата не им е осигурена?
42
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе сладури! Като нямате пари къде сте тръгнали да раждате деца??!
41
12
 
11
 
! Отговори
3M преди 2 седмици
Утре Фандъкова подава оставка. Вдруги ден всички деца са приети и има достатъчно места в детските градини. УРА, да живей протеста.....