Родители искат оставката на Фандъкова, блокираха "Московска"

Искат място за всяко дете в градина и обезщетения за неприетите
98

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ударно строителство на детски градини и ясли и бързо завършване на започналите ремонт и обезщетение за всяко неприето дете, независимо от възрастта му. Това поискаха на протест пред Столичната община родители на неприети деца.

Организаторът на протеста Павлинка Вълчева каза пред БГНЕС, че има две деца – едното неприето в ясла, а другото в детска градина.

"Места за набор 2019/2020 абсолютно няма. Има огромен недостиг във всеки квартал. Естествено, че за набор 2015/2016 ще има места, все пак е задължително", каза тя

Недоволните родители блокираха движението по ул. "Московска" и поискаха оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев направи нещо за Майките защото започнаха да кълнят
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
майките искат Радев да отглежда децата до 15 годишна възраст да социалната държава е длъжна БСП ако неможе подобре да се назове БКП
22
7
 
17
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Фандъкова много добре знае колко деца се очаква да се записват в градина тази година. Можеше да се подготви за това. Прави са хората да протестиртат. Кметицата не си е свършила работата. Ако пък не е знаела кйолко деца са се родили през последните няколко години в София, толкова по-зле за кметицата.
21
3
 
20
 
! Отговори
Един селянин преди 2 години
Елате на село , тука има колкото искаш места.
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетки хиляди годишно стават софиянци, как да стане.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Замислете се как така са учениците има места, а за деца в ясла/градина - не? Колко детски заведения са дарени през 90те за партийни сгради, за частни детски, заяедения и прочее? София е строена през социализма с разчети за детски заведения, училища и университети. Университетите не се пълнят заради миграцията, но разликата детска/училище си помослете откъде идва
18
7
 
9
 
! Отговори
Ами... преди 2 години
До НИ РАЖДАЙТЕ! ............. Ти не раждай! По-добре е такива като теб да не се размножават. От друга страна, след като си плащаме данъците, очакваме държавата и общината да си изпълняват задълженията и да осигуряват съответните социални услуги. Естествено може да разделят хората в приоритетни групи - тези които работят и допринасят за обществото да са с приоритет пред тези, които не работят и имат възможност сами да си гледат децата.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обезщетение за неприето дете?Вкой свят живеят тия?
16
13
 
6
 
! Отговори
НИ РАЖДАЙТЕ! преди 2 години
Не раждайте, ако наистина не го искате силно! Не раждайте, ако смятате, че друг трябва да се грижи за детето ви! Ни раждайте, ако ще оставяте детето на родителите или на държавата! Бъдете проклети, ако смятате, че някой ви е длъжен, за това че сте родили! Не не сте героити - просто правите нещо съвсем естествено! Престанете да вините държавата! Тя не ви е длъжна! За нищо! Ако не сте ОБЩЕСТВО - държавата няма смисъл!
15
2
 
4
 
! Отговори
Оффффф! преди 2 години
До Анонимен 22. ..... Ти ли ще караш децата всяка сутрин от София до Кремиковци?
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелееее, тия как са ycмърдяли около Ал. Невски
13
2
 
22
 
! Отговори
Решението: преди 2 години
Децата с поне един безработен родител да освободят местата на децата с двама работещи родители! В крайна сметка, детските градини са услуга, която подпомага работещите, а не задължителна образователна институция. За това са създадени, а не за да дундуркат дечурлигата, докато майките им ходят на маникюр.
12
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас в Кремиковци има свободни места. Градината е нова, хубава и модерна, построена от най-успешният кмет в историята на София, другарката Фандъкова.Вместо да реват да се огледат къде има свободни места и да записват децата си.Не става всички да са на пъпа на София
11
9
 
13
 
! Отговори
ИСКАЩИ преди 2 години
Ако всеки, дошъл в София смята, че държавата е длъжна да плаща за детето му - няма как да излезе сметката. Всеки може да дойде, да се регистрира по Настоящ адрес и ДА ИСКА! Иначе е лесно да сме ПОПУЛИСТИ! Освен това: майчета, които са родили по 1 детенце, нека да не се правят на ГЕРОИНИ! Ако някой ражда с презумпцията че някой му е длъжен, че прави услуга на държавата - ПОДОБРЕ ДА НЕ РАЖДА!
10
10
 
17
 
! Отговори
Пфу! преди 2 години
"Много добра кметица", обаче не си върши работата. Да си ходи! Не разбирам колко ттрябва да е нагъл един политик, да вижда, че хората не го искат, а то да си кюта на мекото столче.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените лелки искат Радев да отглежда децата до 15 годишна възраст да социалната държава е длъжна БСП ако неможе подобре да се закрие
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувайте з ГЕРБ.
7
6
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ....НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЛИ ЩЕ ПОСТРОЯТ ДО ЕСЕНТА...??!
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня с джипа да не мине точно сега да инспектира паветата.
5
7
 
12
 
! Отговори
Фандак преди 2 години
Видими резултати.