Доц. Мангъров за трансплантациите: Шефът на държавна болница е като феодал

Той прави каквото си иска с подчинените си, коментира лекарят
7 юни 2021 12:47, Петя Славова
93
Доц. Мангъров за трансплантациите: Шефът на държавна болница е като феодал
Снимка: БГНЕС

Скандалът с нерегламентираните трансплантации разтресе здравното министерство.

"Не съм запознат с детайлите по случая в болница "Лозенец", защото до преди няколко дни нямаше никаква информация. Проф. Любомир Спасов беше мой студент. Познавам се с него", коментира пред Нова тв доц. Атанас Мангъров за скандала с нерегламентираните трансплантации в болницата.

Още по темата

По думите му ,шефът на една държавна болница се държи като феодал, който се назначава свише и всички конкурси са направени по начин да бъде назначен човекът, когото те искат. "Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна такава. Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат", допълни той.

"На практика той може да прави каквото си иска с хората, които са му подчинени. Затова имаше толкова малко гласове срещу мерките, въпреки че много хора от медицинското съсловие бяха наясно какво се случва, защото се страхуваха, че ако кажат нещо различно от официалната линия, ще получи удар", допълни лекарят.

Той коментира и политиката: "Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Влязох в листите на АБВ, защото те ме поканиха и като обсъждахме нещата, се оказаха, че са от моята страна, защото споделяме сходни виждания. Сега, когато АБВ реши да прави коалиция с БСП, нещо, което е неправилно, според мен, сега не съм получавал покана да бъда в листите и не съм обсъждал подобна възможност."

Доц. Мангъров коментира и това дали трябва да създаде нов оперативен щаб.

"Винаги съм казвал, че от този щаб няма нужда. Създаваше се ненужна паника. Случаите намаляват, защото една сериозна част от населението се есрещнало с вируса", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи професорът е бил студент на сегашния все още доцент. Някой май са го подигнали набързо.
45
4
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Какъвто преподаватела такив и студента. Когато не даваш на студентите си уважение и те после не дават на подчинените си
44
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 2 години
Сега да не земат и тоз да го пенсионират.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко и ГЕРБ управлявана толкова дълго защото планина хората.Сега виждат ,че няма нищо страшно.Може и Без ГЕРБ,даже е и по-добре.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За броя със случаите на корона вирус е абсолютномправ,той намалява,защото почти всички хора се срещнаха с вируса.От сега нататък единствено нов щам ,ще е проблем.Нови щамове засега няма ,така че хоратантрябва да са спокойни.Бойко обича да лъже,да манипулира и да плаши хората,заради това беше направил този щаб.В щаба имаше хора,които сами се бяха наплашили и това и предавана на хората.Абсолютен страх.Ако в щаба бяха други хора ,всичко можеше да мине по-леко и без стрес.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИП гербера дали е стоял на стълбите преди трансплантацията?
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е гербера купил си живот?
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангърката от около 1 година е универсалния експерт по всички теми в България.
38
5
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
А нещо за Левски и финансирането на отбора няма ли да каже
37
12
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
И на Мънгъра му се иска, ама не му стиска :)))))))))))))) По-лесно е да плюва отстрани.
36
2
 
10
 
! Отговори
Редактор преди 2 години
Под различни статии еднакви коментари. Проявете въображение колеги. Не се заработват пари толкова лесно. Всеки такъв коментар ще се брои за един независимо колко пъти е публикуван. Лек ден и успешна работа.
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц. Мандръсан ли най-компетентният човек в тая държава? Един нереализиран тираджия и комсомолски номенклатурчик се изказва по всички медицински теми - пълен абсурд.
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 ГЕРБ не са разследвали много и големи престъпления, на комунистите от БСП, само от уважение, към професионалните качества на нарушилите закона социалисти. Никога не са пращали доклаи срещу столетницата в европейските институции, за да не позорят България, докато социалистите и червено синия Р.Кънев, непрекъснато го правеха. Едва, онзи ден, ГЕРБ -европейски депутати, сигнализираха в Брюксел, за неправомерните действия на служебното правителство, които затрашват демокрацията в България.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв бе и недоразумението Радослав Гайдарски, докато беше шеф на Първа хирургия, в Александрова болница, а жена му, старша сестра там. След сигнал за изчезнали скъпо струващи лекарства, разследващи ги разпитваха няколко часа през нощта и потулиха случая. Червеният професор, който владее само български език, никога не е разследван, за произход на имуществото му, а то не може, да се купи, с неговите доходи.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих казал "като бандит".
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасов му бил студент? Че той спасов е бая древен, мангъра на колко години е тогава?
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези, дето умряха на стълбите, оставени на -10 градуса без кислород, Мангъров ли е виновен?
29
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Случаите намаляват, защото една сериозна част от населението се есрещнало с вируса"една сериозна част също така се ваксинира. Въпроса е колко от тези 17000 жертви можеше да се избегнат при по правилно управление на кризата. Ако му се водеха всички по акъла на този щяха да са поне двойно повече...
28
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Поне три пъти при спад Мангъров е казвал "хайде, свърши се, много хора имат имунитет" и после следва ръст. ------Никога не е имало никакъв ръст? Освен в сводките на НОЩ и по телевизията.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моделът на Борисов е същия като на Бай Тошо. Той повече от това не може да измисли. И това работи само заради парите от Европа, иначе всичко е пълна бутафория и разложение. Сега се опитва да възпита ново поколение комсомолци, които да яздят народа.