Пак протест с искане проф. Кантарджиев да не бъде пенсиониран

Служители на НЦЗПБ пред здравното министерство
Обновена: 8 юни 2021 08:34 | 8 юни 2021 08:25, Камелия Цветанова
168
Пак протест с искане проф. Кантарджиев да не бъде пенсиониран
Снимка: БГНЕС

Служители на Националния център по заразни и паразитни болести отново се събират пред здравното министерство, за да покажат недоволството си от пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Вчера той беше освободен от поста директор на Центъра, а негови подчинени излязоха на протест.

Още по темата

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В знак на протест - баце да се ваксинира публично с астра зенекаКатранджиев много я хвалеше
95
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът на екологията е на 70 години! Вижте и професионална характеристика на др. Кацаров, който има медицинска диплома, но няма медицинска практика. Винаги е бил администратор по партийна линия!
94
10
 
11
 
! Отговори
Казах преди 2 години
Всички пенсионери доживотно на заплата и пенсияМладите ще испратим в чужбина да - станат - овчаре и да садят картофиЗаветът на вожда трябва да се следва
93
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То па едни млади и те "пращят" от знание, завършили в свободния Бургаски "юнивърсити".
92
10
 
12
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Тоя мазен слагач и капот Кантарджиев още ли е на свобода? Аман от ГЕРБ-ерастки под.логи! Законите в тази държава важат за всички! За него - също!!! Ако наистина беше толкова добър, колкото го величаеше ГЕРБ-ерастката пропаганда, нямаше да се натиска да остане, отдавна щеше да си е намерил работа в частния сектор!... Само калинките като него не искат да освободят топлите местенца... Капот нещ.астен! Долу ГЕРБ!
91
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще лиспва на шепа свързани служители. Ако на негово място поставят Краси Радков предрешен като бай Шиле, никой няма да забележи разликата от телевизора.
90
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на протеста се появят и други хрантутници от бюджетната трапеза в работно време, директно и те да си заминават.
89
6
 
16
 
! Отговори
Kat преди 2 години
Напълно съм съгласен, навършваш си годините и стажа за пенсия и чао. Защо млади хора да стоят без работа или да не получат някакво развитие. Като толкова му се работи има частни клиники да го вземат там. Ще ли да ми протестират, стана тя няколко човека да казват на цяла държава кой да пенсионират и кой не. Аре пътя и толкова!!!!!!
88
7
 
18
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
Няма трагедия. Има стаж и години за пенсия,значи се пенсионира. Ако толкова му се работи,и е голям специалист,да го вземат в частния сектор. Къде е проблема?
87
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо- дете на партиен секретар.Гласуваш за Слави- получаваш бкп
86
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В държавната администрация са роднина-милиционер (ГЕРБ са партия на милиционерите). Тия дето протестират срещу махането му са му братовчеди и племенници и комшии, които назначи с връзки за 10 г Кантарджиев
85
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо още е насвобода тоя??
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви млади хора, какъв кариерен ръст неумни!На тази позиция, без сътресения може да застане само замесничката му, и въпроса кой ще заеме нейното място отново е проблемен. И въобще на тези позиции, по що годе длъжностна характеристика са приемливи не повече от 10-20 кандидата, а дали въобще ще се кандидатират, щото там където са, са в пъти по добре.А млади калинки, просто няма да се справят. А бурята не е отминала, никак даже.
83
8
 
11
 
! Отговори
червена чума преди 2 години
Пенсиониран поради навършване на възраст...Пенсионирайте тогава и 67-годишния Бойко Рашков, на секундата, да се види, че сте принципни!...Радев, всичко се пише на твоята сметка. Впрочем ти не беше ли военен пенсионер ?
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гроб бих гласувал за този, който изрине всички подобни фалшиви професори, некадърници и хрантутници на бюджетна издръжка. БАН, НИМ, БНТ, БНР, всички държавни университети и т.н. са се превърнали в семейни бизнеси и длъжностите и званията се получават и предават по наследство. Болшинството от тези няма да изкарат и три месеца на свободния трудов пазар, че и за портиери не стават.
81
8
 
9
 
! Отговори
Бай ви Тодор Живков преди 2 години
Професор Кантарджиев е отхранен от Партията Майка ГЕРБ с лозунга - работа, работа, работа до памперс. И крадене, крадене, крадене
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ПЛЕВЕН ПЪРВИЯ В ЛИСТАТА НА ГЕРБ Е ГОРЧЕВ, ШЕФ НА НОВАТА ЧАСТНА ГЕРБАВА КЛИНИКА В ГРАДА. ЩО НЕ СИ ГО НАЗНАЧИ КАТО Е ТОЛКОЗ ЦЕНЕН, ТЪКМО ЩЕ ГО ПОЛЗВАТ "ЦЕННИЯ " КАДЪР?
79
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той ако беше истински професор, нямаше да се натиска на държавна заплата, ами щеше да е милионер в частния сектор. Ама понеже сам се знае, а и цялото им съсловие на "държавните професори" в България е такова, се налага да се протестираш, за да си на хранилка. Такива работи като "достойнство", "чест" няма при хрантутниците. Ще пълзи и ще се унижава, само и само да му подхвърлят залъче, че иначе е умрял от глад големият професор.
78
2
 
4
 
! Отговори
До 95 преди 2 години
Явно не си наясно с действителността в БАН и университетите.
77
7
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
До 91. А ти кой си и какъв си бе, ***? Каква калинка е този изключителен професионалист? Кой ви ражда такива урроди?