Пак протест с искане проф. Кантарджиев да не бъде пенсиониран

Служители на НЦЗПБ пред здравното министерство
Обновена: 8 юни 2021 08:34 | 8 юни 2021 08:25, Камелия Цветанова
168
Пак протест с искане проф. Кантарджиев да не бъде пенсиониран
Снимка: БГНЕС

Служители на Националния център по заразни и паразитни болести отново се събират пред здравното министерство, за да покажат недоволството си от пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Вчера той беше освободен от поста директор на Центъра, а негови подчинени излязоха на протест.

Още по темата

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангел Кунчев кога ще го пенсионират дъртия ГЕРБ-аджия?
75
3
 
15
 
! Отговори
Отворете си очите! преди 2 години
Направете списък на апетитните службици и ще се убедите колко много комунисти над 65 год. се прехвърляха от СДС към НДСВ, после ГЕРБ, сега са към протестните партии. Вижте техните съпруги и деца къде членуват и какви европроекти са захапали. Ще има да се чудите от бързината на полит маневрите на тези службогонци!
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като да запалиш котило с мишки. Пищят.
73
4
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До 90. Какъв ГЕРБ пак те тормози бе, креттен? И ти ли не си разбрал, че Кантарджиев е от БСП?
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна се отново. БСП/БКП вкараха България през социализма в три тотални фалита, БСП/БКП репресираха неудобните, пращаха ги в трудови лагери, народен съд, безследно изчезнали, БСП/БКП криха за радиацията от Чернобил! Помнете купонната система и дефицита на стоки в началото на демокрацията! БСП/БКП фалираха 29 банки през 1996, изчезнаха спестяванията на редовия честен българин, заплатата стана 3 долара, мутри, обири, убийства, мафиотски групировки. НЕ БЪДЕТЕ БЕЗПАМЕТНИ.
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пролет е и калинките хвърчат!
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията си защитава своите ! всичкото деца,внуци,снахи и любовници "лекари" ! А хората събират капачки ,дарения за лечение в Турция ,Германия,Израел и тн !тук Нищо -! капуши и капушлетата им некадърни точат Милиони !
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудно като си служител на гише или някакъв експерт който върши рутинна дейност, този млад новоназначен, в какво ще си развие креативността и модерното мислене. Особено с мизерните заплати които ще взима. Трябва да е пълен търтей да се хване за такива пари с такава работа.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе тия незаменими калинки, само те компетентни бе! Няма в цяла БГ кадърни вирусолози, само тоя е! КАто Боко - само той знаел да ни управлява, без него щяла да се счупи държавата! Ай у лево! Ама що ни гоните! Ми не се ли наядохте бе?
67
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Подобен е случая и с уважавания историк проф.Божидар Димитров,дългогодишен директор на НИМ.Беше отдавна надхвърлил пенсионата възраст,но Боко,тогава на власт си го...държеше да му е под ръка.Есента на 2017-та го пенсионираха на 71 години,защото имаше сериозни проблеми със здравето и той след половин година почина.Може би,ако беше се пенсионирал няколко години по...рано и бе си гледал здравето,щеше да има още години живот.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова свестен, умен, кадърен, способен, хубав и т.н., вземете го на работа при вас и му плащайте вие заплатата. Непременно ли трябва да е хрантутник на държавна издръжка, щом е толкова добър специалист?
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът на екологията е на 70 години! Вижте и професионална характеристика на др. Кацаров, който има медицинска диплома, но няма медицинска практика. Винаги е бил администратор по партийна линия!
64
3
 
3
 
! Отговори
Пловдивскьи Ливент преди 2 години
Нека съ обидиним и изпиим по една голямъ водкъ тая вечвр, в знак на подкрепъ на култовия професур. Наздрави, проф. Казанджийски!
63
4
 
4
 
! Отговори
до Сахар преди 2 години
то пък като се засилят едни млади кандидати за държ и общинска администрация, със заплатки чисто под 1000 кинта......
62
6
 
9
 
! Отговори
от форумите: преди 2 години
"ФИГУРАНТА какво се церемони....До каже,че от понеделник започваме народния съд 2021 и да си знаем....То бива комунистическа простотия бива ама вече няма накъде....Е добре 2 месеца ще е вън и после пак ще го върнат.....Това правителство май ще върви от министерски съвет директно в затвора."
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е с 1г батко на Кантарджиев.
60
5
 
8
 
! Отговори
идетрибунал преди 2 години
Едно питане към протестиращите черни души в бели престилки!А какво мислите за задаващият се нов НЮРНБЕРГСКИ ПРОЦЕС срещу организиралите и осъществили геноцид срещу света ПОД ФОРМАТА НА КОВИД ПАНДЕМИЯ?На протестърите ще кажа да прочетат закона за държавния служител-при навтршване на 65г. за мъжете и изпълнени изисквания за пенсия ПРИНЦИПАЛА-ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ТЕ ОСВОБОДИ ПО НЕЙНО УСМОТРЕНИЕ КОГАТО РЕШИ!ТОЧКА!
59
4
 
7
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Махайте пенсионерите от държавната и общинска администрацията.Като са толкова успешни частният сектор само ще спечели от тях.
58
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудно наесен като ви тръшне четвъртата вълна ,кой ще ви е виновен, Щаб няма, Кантарджиев го няма, кой.....помислете от сега че да не пелтечите
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков е с 1г по-дрът от Кантарджиев.