Прогноза: Ще се откажем от "авантюрата" за машини по цял свят

Как ще се осъществи гласуването в чужбина?
50
Прогноза: Ще се откажем от "авантюрата" за машини по цял свят
Снимка: БГНЕС

Гласуването с машини в чужбина няма да се случи. Това мнение изрази Стоил Цицелков, заместник-председател на Обществения съвет към Централната избирателна комисия, пред БНР.

Още по темата
Няма такава практика да се разнасят машини по света в различни дестинации, подчерта той. Цицелков прогнозира, че ще се откажем "от тази авантюра да пращаме машини по цял свят".

Относно спора със "Сиела Норма" за доставката на машини за гласуване Цицелков посочи, че сме в ситуация, в която "една фирма е доставяла досега всичките машини за всичките видове експерименти, включително и гласувания, вече около 10 години".

Вчера стана ясно, че ЦИК и фирмата не могат да се разберат за финансовите параметри на допълнителните машини за изборите.

След проведените демонстрационни гласувания с машина, за да се пресметне времето за гласуване, няма анализ откъде идват най-голямото затруднение и забавяне, уточни Стоил Цицелков.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Голяма глупост ; Ха-ха ,значи , "га идяхте кифтеатта - ни ривахти , сига ривети " Тоновете фалшифицирани хартиени бюлетини , заради които бокича стоя на власт - може , сега като дойде друга власт - не може ?! Щяло да се манипулира машинното гласуване - вие откъде знаете , че може да се манипулира ?! Опитът с хартиените бюлетини ви го казва , нали ?
28
1
 
6
 
! Отговори
ДЕН И ПОСТ преди 2 години
"ИЗЦЯЛО МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ" --НАЛОЖЕНО , КАТО ОТКАЗ ОТ ТРАДИЦИОННОТО ТАКОВА , Е ГРУБА МАНИПУЛАЦИЯ И ПОДМЯНА НА ГРАЖДАНСКИТЕ И ЧОВЕШКИ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ!---ТОВА Е САМО ЕДИН "ЕВТИН НАЧИН"---ЗА ПЕЧАЛЕНЕ НА ИЗБОРИ С ПОДМЯНА НА ГЛАСОВЕТЕ....СЪЩО КАТО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА , ЗА КЪДЕТО СА ПРОИЗВЕДЕНИ!---СЕЗИРАЙТЕ ЕВРОПЕИСКИТЕ ПРАВНИ ИНСТАНЦИИ---ЗА МАНИПУЛАЦИЯТА!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувал съм в Англия за кмет и за локалните съвети и е направено толкова просто и улеснено. Даже няма и "стаичка", а едни кръгли маси разделени на четири с по-висок борд, за да не се вижда от другите какво задраскваш и това е. Тука все едно ще се лети в космоса.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетите са факт и в момента се подготвят. Пригответе се психически за тази "неприятна" новина. Lol
25
4
 
1
 
! Отговори
САмальотчика Фу 16 преди 2 години
Знааачи имаме 2 МИЛИАРДА да платим предварително за хартиени самолети дето още не са дори произведени и незнайно кога се очаква да пристигнат ако изобщо дойдат ... а нямаме 14 милиона за машини ..... опс, тука троловете дето до вчера виеха в подкрепа на машинното гласуване ще ме поправят че не са били толкова важни вече тия машини. за 1000 лева дървените сметала от закритите училища щели да сложат в избирателните секции ... и готовоооо ...
24
1
 
7
 
! Отговори
хах преди 2 години
Това с машините беше пълна простотия. Изобщо народа изпростя - Слави, Мая, Тошко Африкански... Само ***. А какви политици имаше едно време...
23
0
 
10
 
! Отговори
4epa преди 2 години
КОГАТО СЕ ЗАНИМАВАТ С МЪРСОТИЙ - А ЕДНИ ИЗБОРИ НЕ МОЖЕШ ДА ОРГАНИЗИРАШ - ТА ДЪЖАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАШ !!!!!!!!!!!!!!!!! ПЪЛЕН ПРОВАЛ-ФИГУРАНТЕ !!!!!!!!!!
22
1
 
10
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Ам ся,Славуца как ша са отчите на Доганя?!То ни бе драпанйе,апанйе и щипанийе в т.нар .парламент!Не спаха,не ядаха,кауня посред нощ събудиха да подпише и накрая някаква си там комисийка,подбрана от техни хорица на пределна възраст,ей тъй по бабешки ша вземат да провалят турците,а от там и цялата схема на глу тницата хи ени?!Ша станат за смях!!Ще ги пишат по вестници и ще ги приказват по панаири и седянки,как мамини ко му н дели преврат направили и с машини са по за *** немножка!!Провал на Пучъ
21
1
 
17
 
! Отговори
Голяма глупост преди 2 години
Защо в Европа не гласуват с машини? По-прости ли са от нас? Хората са наясно, че софтуера може да се манипулира и няма как на хиляди машини да го провериш! При нас говорят за 12000 машини. Как ще докажат, че софтуера е коректен? Никак е отговора. Тези избори ще бъдат фалшифицирани и съответно оспорени. Някакви неграмотни хора харчат пари на вятъра и си играят с нас. Виновници за Радев и Слави. Единият предател, а другият с явно болен мозък
20
0
 
13
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
До Анонимен 13 По-точно : Гласуването само с машини е незаконно!
19
0
 
19
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината е , че не могат да намерят човек, който да манипулира софтуера на машините - никой не иска да си сложи името на "поръчката за манипулация" от Фигуранта. Но, споко, ще намерим човек ! Изборите ще бъдат манипулирани и на България и предстои новата национална катастрофа ! Ето това вече е голата истина !
18
2
 
13
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Примитивната идея за гласуване с машини беше, че неграмотни небългари няма да се оправят и затова само умнокрасиви патриоти ще гласуват.Да, ама не. Вижте в онова хасковско турско село как всички гласуваха с машина за отрицателно време, со бабите и децата ,барабар. И затова гласуваха този изборен кодекс, в угода на ДПС. Дано не намерят още машини, че Ердоган е поставил задача на ДПС да са решаващия фактор в управлението на България!
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво, последно как ще се гласува и как ще бъде спазен нефелния закон на чалгарите подписан посред нощ от Фърчилков?Ясно е, че в чужбина няма да е машинно гласуването, защо некадърници? Имахте ЕДНА единствена задача, да осигурите нормално законно протичане на изборите, НО сте прекалено заети с реваншизма, политически уволнения и чистки, пълни сте със злоба и ненавист, комунистически ***.
16
2
 
7
 
! Отговори
Варнафера преди 2 години
Дългата ръка на турските служби!?
15
0
 
30
 
! Отговори
Чалгария преди 2 години
Грешките в ръчното броене са нищо в сравнение с "грешките" в машините. Там 2+2 може да е и 50. Затова е такъв напъна от страна на олигарсите !!!Именно по тази причина са забранени в цивилизованите страни !Освен в България с машини гласуват само в Молдова и Филипините. Умните могат да се сетят защо, но чалгаропитеците не !!!
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не, нали тия новите варвари са специалисти? Нали служебното правителство щеше да организира избори с машини по селия свят? Нали ИТН, ДБ, ИМВ и ДПС гласуваха ЗАДЪЛЖИТЕЛНО машинно гласуване? Защо новите не могат да организират изборите? Струва ми се, че умишлено създават спънки, реално 6-7 милиона за бюджета са нищо. Явно целта е служебното правителство да управлява и чегърта до Ноември, и избори за президент и НС заедно. И, пак "Борисов е виновен". Ама от ДС и военни друго може ли да с очаква
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика се получава, че ние нългарите в България сме дискриминирани от българите в чужбина. Защо те да определят кой да ни управлява!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуването с машини е абсолютно незаконно!
11
2
 
40
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Новите партии, заедно с българите в чужбина продължават да скачат на главите на българите в България!Защо ли?Пречим ли ви?
10
0
 
36
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Искам си машината, независимо къде и колко ще струва. Защото съм пълен ***, както тези, които го измислиха!