Кантарджиев: Кацаров е опасен за здравната система

Търсели се стари грешки, а не се мислило какво трябва да се направи
357
Кантарджиев: Кацаров е опасен за здравната система
Снимка: БГНЕС

„Д-р Стойчо Кацаров е опасен за здравната система“, смята  бившият директор на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от служебният министър на здравеопазването.

Той призна пред bTV, че познава Кацаров от времето, когато е бил зам.-министър във второто правителство на Иван Костов.

Още по темата

„Тогава се наливаха основите на Здравната каса с едни пътеки, които са уникат в света - със свръхфинансирани дейности, без пари за профилактика“, припомни  Кантарджиев.

Според  него Кацаров вероятно е „много полезен на частните структури“.

На въпрос дали би се върнал на предишния си пост, Кантарджиев коментира, че не го е мислил.

„Има много негативи едно такова връщане под натиск и много хора ще искат да направят един реванш. Опасни хора са, затова се страхувам за колегите, които стачкуват“, каза Кантарджиев.

Той определи настоящото ръководство на здравето иронично като „тези, които направиха толкова много за здравеопазването преди 20 г.“.

По думите му те сега са върнати, за да го „дооправят“.

„Д-р Кацаров го видях по време на коронакризата в интервюта. Той говореше, че това е някаква скрита световна конспирация, че няма такъв вирус, че заболяването е леко. Неща, които са коментирани, но се оказаха неверни“, каза още Кантарджиев по адрес на служебния министър.

Той допълни, че здравният министър така и не му е благодарил за работата в Центъра за последните над 30 години.

„В момента се търсят грешките на предишните, а не това, което трябва да се прави сега. Ще стане това, което стана преди 20 години“, каза Кантарджиев.

Той описа епидемия от морбили в България в момент, когато е имало пари за национална програма за ваксиниране срещу болестта, както и ваксини, но това не се е случило.

„Сега тези специалисти ще направят същото – ще има пари, ще има ваксини, няма да има ваксинирани и ще има инфекция“, каза Кантарджиев.

През последните дни в общественото пространство се появи информация за данъчната декларация и спестяванията на проф. Кантарджиев.

„На никого не пожелавам така да събира пари“, каза той.

Кантарджиев разкри, че страда от тежко хематологично заболяване, а парите са събирани от близките и семейството му, за да си направи операция за костен мозък през 2016 г. По същото време внезапно умира и съпругата му, която е имала застраховка живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е опасен за здравната мафия!!!Той много добре как организирано със властта се източва здравната каса. И това няма да му бъде простено. Лошото е, че хората нямат представа за процесите в дълбочина и масово се подвеждат от внушенията в медиите на мафията. Например, истината за Дянков е, че не той е прехвърлил парите, а това се случи по нареждане на ДПС. Той се възпротиви и затова беше отстранен и получи обвинение, което отпадна в съда. А многознайковците да прочетат книгата му за мафията.
289
2
 
2
 
! Отговори
До КЛ преди 2 години
Отговорността трябва да я поискате от Кацаров. Той беше зам министър, когато приеха безумни решения и сринаха здравеопазване - талони, недобро финансиране на много пътеки, липса на профилактика! Искайте обяснение и от Дянков, който прехвърли огромна сума пари от Здравната каса в общия бюджет. Да видим какво ще стане с престъпника Спасов от Правителствена болница.
288
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То цялото служебно правителство и президента са опосни за страната.
287
2
 
2
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
А господин Кантарджиев ще поеме ли своята отговорност за 17-т хиляди починали до момента от ковид19. Щото е много лесно да се плюе по Стойчо Кацаров. Неадекватните действия на Борисов и факта, че ги наложи на НОЩ и на Костадин Ангелов персонално доведоха до лошите резултати. Некомпетентния "български" модел тип ластик - да не дразни хората, че пак да гласуват за него. Вместо да се оттегли с достойнство...
286
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев, ти какво промени или опита да промениш в здравната система? Или просто си го въртеше според вятъра? Откак вкарахте здравната каса по спуснат от незнайно кой проект, все по-зле става и ще става.
285
0
 
4
 
! Отговори
КАНДИДАТИТЕ преди 2 години
НЕ СА ЛИ ВИ ПРОТИВНИ, които сега са кандидат депутати ??? Хора с текущи съдебни дела, бизнесмени престъпници, ДОРИ АРАБАДЖИЕВИ семейство са кандидат депутати ще оправят туризма и своя бизнес. разни актьори, актриси, певци, шоумени, чалгари, спортисти, борци малко ни беше Бодигарда, а още напъват борци и ММА бойци, които си нямат и грам интелект нито образование нито знания, за да управляват държавата ни.
284
6
 
6
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ АФЕРИСТИ преди 2 години
НАБЛЮДАВАХ ИЗЯВИТЕ НА ЦЯЛАТА ШАЙКА НА РЕЗИЛ ГАДЕВ- ПРОТИВНИ, НЕКОМПЕТЕНТНИ, ЗАТЪНАЛИ В ДАЛАВЕРИ, ВЕРНИ НА ЧЕРЕПА И ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ.
283
2
 
4
 
! Отговори
Цък Язък преди 2 години
Други пък се уреждат точно след пенсиониране на сладка мека лека, лежерна работа на административен управленски пост, богопомазани, за да си докарат добавките към пенсиите.
282
0
 
1
 
! Отговори
hehe преди 2 години
Мерки и теглилки...
281
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, кой ги изгони? кадърните българи напускат вече 30 години. Хайде да не говорим глупости, през това време доста правителства се изредиха. Герб могат да поемат вината само за последното десетилетие и то не за цялото, защото имаше три служебни кабинета, плюс Орешарски който кара единадесет месеца.
280
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До много шумЕ, нали много шум се вдигало? Па умрели много! Трябаше да ви оставят март 2020-та да се веете, както съветваше Кацаров щото *** само като го подпре отзад разбира за какво става въпрос. Първи сме по пушене, пиене, от там инфаркти и инсулти в Европа. Ами естствено ще сме първи по смъртност. Кой изгони кадърните българи? 800лв.за микробиолог??!! Една продавачка 1200 чисто!Спри им"мамбото"и се реди на опашка с чаове пред болницата като в Англия. *** народ, слаба държава!!!
279
15
 
16
 
! Отговори
много шум преди 2 години
За този пенсионер, със заслуги да сме на челно място в света по смъртност от Ковид се вдигна повече шум отколкото атентата във Сарафово....я се спрете малко.След 30 г като директор-време е за пенсия. А относно защитат от работещите там---ясно е какви незаслужени бонуси са получавали.....и сега ги е страх, че мамбото свърши.
278
17
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не само Кацаров е опасен за здравната система.Рашков е опасен за правоохранителната,регионалната министърка за своят ресор и т.н.Това правителство е вредно за страната и колкото по скоро си тръгне токлова е по-добре.Освен действията "стани ти да седна аз" нищо друго не прави.
277
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 304Не е хитрец Кантарджиев, а Кацаров, дето никога не е бил лекар е некадърен, отмъстителен комплексар. Те в ДСБ-то май само такива останаха начело с Гнома. Сега иска да маха шефа на Търговския регистър защото е получил отказ от регистъра за некадърно изготвените документи за смяна на шефа на Алексадровска. От регистъра му отговарят, че колегата му земеделкия министър е пуснал документи за индентичен случай и са приети. Просто трябва да спазва закона. Няма бойкот. Уволнявай на макс
276
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старият хитрец и убеден комунист Кантарджиев се мисли за недосегаем и това е съвсем естествено след като 33 години си прекарал безметежно на пост директор. Мдааа...но и най-хубавите приказки един ден приключват.
275
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето сега е момента Кантарджиев да се запише доброволец в ковид отделение. Лично да се запознае с ковид болни, че досега ги е гледал само по телевизоро. Да облече космон автския костюм и да се поти в него по цял ден. Ама то не е като да даваш по 5 брифинга на ден и да обикаляш банкетните маси.
274
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около фигуранта сами мушмороци метат ли метат пътеката, но есента иде к листата ще затрупат всичките му пътечки към втори мандат. Това единствената му цел с това ужким демонстриране на спосибност за управление. Може би през 1956 г доброзорлем щяха да повярват. Смешници. Да ги отсвирим веднъж заеинаги. До-виж да-ама-не.
273
19
 
9
 
! Отговори
Менделсон Бартолди преди 2 години
До ха-ха-хаАз пък чувам само грухтенеjf на антигерберските *** мечтаещи за нацистко-комунистическа диктатура. Да ама не! Ще останат неприятно изненадани и ще заквичат и те :)))
272
13
 
18
 
! Отговори
Този нахалник преди 2 години
Мамата си трака, Кантарждиев с половин милион.
271
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До какво падение стигнахме - доцентите да си отмъщават на професорите, ха ха ха