Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Кантарджиев предупреди: Готви се приватизация на Здравната каса. Младите не помнят, но така стана с банките през 90-те години. БНБ раздаде по 100 или 200 милиона на частни банки. Банките фалираха и парите изчезнаха. Същото се готви и сега. Здравната каса има над 5 милиарда наши пари. Приватизацията се готви от същите хора, които преди 20 години създадоха клиничните пътеки и сега са се върнали да довършат касата.
197
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не беше толкова разстроен когато ни тормозеше с безсмислени локдауни и затвяряше бизнеси. Хайде сега пък много уплашен за себе си. Е, на пенсия не е същото като да прибираш огромни хонорари за всяване на паника и ужас сред населението.
196
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагъл. Цял живот цуцял от държавата и тъпкал един и същ мек килим, а последните 2 години сътвори пълен хаос в здравеопазването, че и се сърди и тропка с краче като му дръпнаха изпод нозете мекото килимче. Ми като си толкова значим, че никой няма право да те прати в заслужена пенсия, все ще се намери кой да ти търси услугите и да ти плаща. Ама подозирам, че никой няма да те търси.
195
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищожество си завинаги ще бъдеш мишка.Генерала и ботокса в затвора
194
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да те изхвърлят луди комунисти си е малшанс и срам.
193
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прахът по подметките на Кантарджиев е по значим от биографията на Стойчо Кацаров.
192
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не го понасямИ за Мира Кожухарова ли е закона, дето е на 71 години, съветничка на Стойчо Кацаров?
191
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, който е на 67 години той да си ходи ли?
190
4
 
6
 
! Отговори
ПЕНСИО ХОДИ СИ преди 2 години
Не те жалим имаш хубава пенсийка гледай си кефа и старините Кантаре
189
7
 
11
 
! Отговори
Не го понасям преди 2 години
Абсолютен връзкар и службогонец.Синът му е шеф на кожното във ВМА.Самозабравили се лапачи.Има толкова способни лекари без титли,получени по партийна линия.Да се маха!Законът е за всички.Какво обикаля по телевизиите и дрънка глупости.Няма и чест и достойнство.Занимавате цялата страна дни наред с този наглец.
188
4
 
11
 
! Отговори
питанка преди 2 години
Трябва ли да става публичен дебата на всеки, който в тази държава излиза в пенсия и той да се жалва по всички телевизии и радиа?
187
7
 
11
 
! Отговори
астора преди 2 години
НЕКА ДА КАЖЕ ЧЕ ОТ НОЩ СА ВЗИМАЛИ ПО 27000лв ЗАПЛАТА. Еми 13месеца по 27000лв са 350 000лв и има да си се напива цел живот. Макар че трябваше да го отсьдат заедно с плехаро за умишлено плашене на бьлгарския народ
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко правителство трябва да знае ,че дойде ли на власт и не започне ли ударни съкращения и изселване на тая туморна комунистическа сгаH ,която се мисли за несменяема като този не го направи то дните и са преброени.Престъпниците на БКП са дотолкова узурпирали и окупирали всичко в тази държава ,че когато ги изритат и започват да вият и *** по всички медии с дни сякаш са назначени до жовот на своите местенца. Този некадър с години е бил директор на паразитни болести.Един комар не е намалил.
185
3
 
5
 
! Отговори
астора преди 2 години
На тоя пенсионер, дали че ме дадат 700лв пенсия- панеже не вервам да осигуряван в универсален пенсионен фонд
184
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо смислено и точно не успя да изрече този мустакат плъх, уви. 336
183
7
 
14
 
! Отговори
мишо преди 2 години
БРАВО НА МИНИСТЪР КАЦАРОВ
182
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човечец определено не е добре. Покривът му е отнесен от торнадо.
181
0
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
Всеки е срещал несправедливост в живота. Важно е как се справя след това. Аз съм имал случай когато са се опитвали да ме убедят че вината е в мен. И когато ми поискаха обяснение, аз отвърнах: "Аз всъщност обмислям вариантите да работя за вашата конкуренция."
180
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ, който не уважава лекарите си, скоро ще бъде лекуван от пакистанци и ще се чуди как стана така.Какво му пречи на този министър, че професора работи още?Ми като е принципен да уволни всички, който са за пенсияДа, ама не - другите си работят.Лично е това и още как.
179
7
 
8
 
! Отговори
Гонзо преди 2 години
ае стига рева Мустак!