Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
8
 
10
 
! Отговори
защо докторе преди 2 години
Днес Кантарджиев казал, че 500 000 лева във влогове, които е декларирал "от заплати" , всъщност били от застраховката на починалата му жена и даренията, които семейството му получило за неговата трансплантация във Франция!? Ами като е минала трансплантацията, защо благородно не ги дарихте тези останали средства на някой друг нуждаещ се, бе ДОКТОРЕ? Стигат ви парите от застраховката, а и нали ЛЕКАРИТЕ трябва да помагат на болните, или не? Смятам, че поведението е на недостоен човек,
177
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
оле Боже!...."Не требало лекари да са сменят по време на епидемия"..?!?!?!..КАКВА "ЕПИДЕМИЯ" БЕ,"докторе"?!?!..ДЕСЕТИНА ЗАБОЛЕЛИ НА СТО ХИЛЯДИ "епидемия" ли е БЕ?!?!..."ЧУВАЛИТЕ С ХИЛЯДИТЕ ТРУПОВЕ",които ни обещавахте заедно с оня ОТКАЧАЛНИК с лампазите,КЪДЕ СА БЕ?!?!..Тоя е СРАМ за лекарското съсловие!!!!..Пенсионираха го СПОРЕД ЗАКОНА,но тоя пропищя небесата!!!..Вместо да каже:-"Работихме добре,благодаря за вниманието,оттеглям се в пенсия като ВСЕКИ НОРМАЛЕН човек!",тоя ЗАСКИМТЯ като настъпан
176
3
 
9
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Най-страшният октопод за милата ни родина е КОМУНИЗМА. Пипалата са обхванали здраво народа ни и го задушават до смърт. Лошото е,че е родил и малки червени октоподчета,които започват да набират сили. Тежко ни.
175
4
 
6
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
До 192, То иначе как ще дойдат на власт червените кхмери. С избори-НЕ, с революции и метежи-ДА.
174
8
 
9
 
! Отговори
нагъл преди 2 години
1 сме по смъртност от вируса.Виновен си ти некадърна шушумиго, другите щабаджии и Борисов
173
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е с яка заплата и пенсия кои иска да бьде сменен - няма такива
172
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека Кантарджиев да обясни още веднъж, как ваксината не стигала до ДНК...
171
3
 
11
 
! Отговори
Седесар преди 2 години
Министерства и държавни структури са пълни догоре с лакоми и умствено увредени болни старци като тоя от снимката.С един такъв утпадък по малко няма да налекне за държавният бюджет.
170
2
 
10
 
! Отговори
Старческа воня преди 2 години
Старческото гето пак се е възвоняло че един пенсиониран нескопосан не кадърбник е отритнат от системата поради престъпна старческа инфaнтилия като неразбиращ свойството и значението на това ,което върши.Голяма драма ,че всички старци ще бъдете скоро вън от управлението.
169
3
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
До АнонименА работата на Мика Зайкова е да управлява държавата и да кове закони.....Еееех ...
168
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата на лекарите е да лекуват, а не да се правят на палячовци по телевизията, да плашат хората и да обясняват, че или с маска, или с тръба в устата!
167
6
 
9
 
! Отговори
ree преди 2 години
Когати не достигат лекарите в цялата страна, не виждам какъв е проблема този човек да придължи своето дело.Шапка им свалям на всички лекари, които са в България и работят. Всички видяхме репортажи на върнати от пенсия доктори...просто заЩото всеки човек с акъла си и получена диплома с медицинско образование..в една Гърция да отиде ще има по-голямо уважение.
166
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев да ходи да си гледа старините,понатрупал е парички ,да си ги харчи със здраве!Айде холам де, има и млади и кадърни хора нека да поемат те работата!!!
165
5
 
8
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Последните 10-12 години в държавната администрация в България бяха пенсионирани твърде много хора, които не искаха това. Не виждам защо точно за Кантарджиев трябва да се прави изключение. Случва му се това, което се случва и на всички останали.
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се види,че комунизма е чумата на хилядолетието ----=====------ *** той Кантарджиев е комунист, ***! Нали не мислиш, че станал направо от БСП, без преди това да е бил БКП? И плюе Костов.
163
8
 
8
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
Уважаеми бай Шиле,Когато се обвържеш политически, а не професионално, не можеш да очакваш, че няма да има политически мотиви когато вече не си на власт. Година и нещо тормозихте и всявахте страх и паника сред хората, като мотивите Ви за това бяха, освен професионални, така и лични, сега просто ви се връща.
162
9
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Какъв млад човек си преставяте на мястото на професор от подобна величина и то на върха на пирамидата!?------=======------ Например да не е комунист, да не е прос так и садист, да не плюе по демократичните реформи в здравеопазването и да не е със зелени чорапи. Тоест, да е антипод на Кантарджиев.
161
3
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Казах, че идва краят на гордото подсмихване и идва истерията и тропането с крака. Някой да се приготви с рулон тоалетна хартия да му бърше лигите и со полите.
160
6
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 2 години
Гледам дежурните,червени кле пар ници,дето се загрижили за младите,красивите и умните!?Изтъкват доводчета,дето могат да омъглят баба ти мара чистачката,но не и хора с мозък и мислене!Какъв млад човек си преставяте на мястото на професор от подобна величина и то на върха на пирамидата!?Ами сигурно чакат 100 токущо завършили червенужковци,мамини синчета,да ги направят директори направо от студентската скамейка,та да не ходят в Кембридж,че ги чакат там с пита и шарена сол!!Чер вена па смина!!
159
3
 
6
 
! Отговори
Времето преди 2 години
Времето е безпощадно и важи за всички от къде на къде ще се смята да по-специален или богопомазан / богоизбран.