Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва момента, в който човек трябва да се пенсионира и даде пътна младите. Крайно време е всички пенсионери да напуснат сладките службички, които са окупирали, та да могат и младите да направят стаж. Незаменими хора няма. Като иска да е полезен, има и други начини.
157
1
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
В министерствата е пълно с разни памперси на преклонна възраст, те кога ще отидат в заслужена почивка? Не че съм голям фен на бай Шиле, но щом пенсионирането е мотив, нека е принципен министъра, а не с двоен аршин... както винаги, де.
156
9
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Младите масово бягат от България защото няма работа а пенсиите се натискат до последно да вземат и заплати към пенсията, все едно ще живеят хиляда години. И накрая някой като ги пенсионира оревават орталъка колко е лош света.
155
6
 
4
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!!Как е,оправям ли ви,оправям ли ви?!Ша пенсионирам половин Курица не птица,само аз ша остана,единствения млад пенционер с 15 бинки!Гледкам,че не питати за мойте авоари!!Няма ги,скрих ги по Магнитски!!А на Професора поздрави с песента на Щурците, Някой чупи рекорда,други пада зад борда,продължавай напред,тука има си комунистически ред!!Но какво да направим има по дообри,има поо добри,нека в миг да забравим болката дори,болката дори!!Айде,че имам да уволнявам още куп професори!!
154
6
 
21
 
! Отговори
Не му вярвам! преди 2 години
Реакцията на този човек говори достатъчно. Той не реагира като лекар, а като чиновник, който иска да продължи да бъде такъв. Не му вярвам.
153
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега ми беше много симпатичен ,но след сутрешното говорене по телевизията нещо ме помрачи , започна да говори като политик като че ли иманещо сбъркано
152
6
 
16
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 2 години
Сигурно е направил много, но е дошло времето му да попълни УП2 и УП3... Щом си го харесват, а той е супер специалист-пенсионирайте го мирно и тихо и си го назначете като лаборант. Но не като професор и Директор! Нека си работи и си взима лаборантската заплата + пенсия. колкото има сили да работи. Няма лошо. И си го дръжте колкото ви душа тегли от любов към него!
151
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами той и Фигуранта е пенсионер, ама продължава да *** петнадесет бона заплата
150
8
 
17
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Дръж кокала, младите лекари да чакат ... или да се махат.
149
7
 
23
 
! Отговори
dl преди 2 години
Човек трябва да има достойнство.Дойде ли момент за пенсиониране,казвашдовиждане и толкоз!Защо е този плач и врява до Бога,никой не отрича приноса му,какъвто и да е.Някои си въобразяват,че са незаменими и вечни,но животът показва друго.Да е жив издрав дълги години,може винаги да бъде консултант,но не!И защо ли?За поста и да властваш над хората.Зависимостите в България май скоро няма да изчезнат,много сериозно почистване е нужно.Тази врява ми е до болка позната,да не се гледа в кривото огледало.
148
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който се ПЕНСИОНИРА няма какво да работи - неможе хем заплата , хем пенсия , а младите немогат да заемет дадена позиция защото тея старчоци не си стават от местенцата - а иначе реват че им е много тежко ! ИЛИ ЗАПЛАТА - ИЛИ ПЕНСИЯ НО НЕ И ДВЕТЕ !!!!!!! Да решават - ще се пенсионират или ще работят !
147
12
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
На побеснелите ка тили в сайта им пожелавам това,което професорът не им пожела,а именно да се обогатят от застраховката от смърт на най близките им хора!!Личи си защо сме на това дередже като държава и защо трябва да изчезнем най накрая!!За да се види,че комунизма е чумата на хилядолетието и че оттам от където е минала нищо не остава!мОЖЕ ДА СИ И 1000 години под робство и пак да съхраниш нещо,но минеш ли през ДРОГАРИТЕ,КРАЙ не остават човеци,а грухтя щи св и не!!
146
4
 
23
 
! Отговори
вън преди 2 години
До отровна гад Това не е вярно! Всеки работодател може да освободи по всяко време служител навършил години за пенсия...Даже и да не му стига трудов стаж - отива в частния сектор и си го набавя...Айде стига комунизъм! Седят "100 годишни незаменими директори" , а държавата е на дъното от такива...Да се махат веднага!
145
6
 
14
 
! Отговори
конпи къде е преди 2 години
Няма ли КОНПИ да провери като как на държавна служба и лекувал се сума ти години във Франция, този доктор е декларирал близо ПОЛОВИН МИЛИОН спестявания "от заплати"???? Заплатите тук ги знаем в държавни учреждения, ама се оказва, че той е давал и разрешения за откриване на лаборатории за Пи Си Ар ...Та няма ли да проверят за какви "спестявания от заплати" става дума и какви са тия доктори милионери все директори на болници..Някои болници задлъжнели със десетки милиони, но директора МИЛИОНЕР....
144
2
 
10
 
! Отговори
До 160 от 149 преди 2 години
А аз какво съм написал? Щом е пенсионер няма работа в парламента.... Да си гледат пенсиите - Хем взимат пенсии, хем заплати.....
143
7
 
12
 
! Отговори
Изчегъртване преди 2 години
Ако няма за какво да го махат, да ги съди. Но... ще излезе всичко, което е правил. Не вярвам този омазан в герберски фекални маси човечец да направи каквото и да е. 100% е зависим и платен от ГЕРБ. По един или друг начин. ГЕРБ използваха Ковид за политически цели, което е супер грозно и неморално. Тези изчадия от Ада нарочно намалиха мерките в пика на болестта, за да се увеличат болните и хората да не излязат да гласуват.
142
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Драги ми 157 - браво, много точен коментар, не само за случая, а като цяло за ситуацията!
141
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Коментар 149 - министър Рашков е по- възрастен от Кантара... защо му се назначи в пенсионна възраст? с всичко съм ок, но по какво са различни "новите и красивите" от "тиквите и калинките"???? аз съм за еднакъв аршин за всички...
140
7
 
13
 
! Отговори
Калинка Клоун на ГЕР преди 2 години
Жалък придворен клоун на Тиквундера. Ако беше голям специалист нямаше БГ-то да е на челна позиция по смъртност от Ковид и сега нямаше да е на последно място по брой ваксинирани на глава от населението. Да се правиш на идЕ0тин не те прави по-голям специалист, напротив показва разклатено психично здраве, слаб самоконтрол и ниско IQ.
139
9
 
9
 
! Отговори
Драги ми преди 2 години
Кантарджиев. Радвай се, че те пенсионират, а не ти организират някой скандал, та да очернят името ти, както сториха с много други - това е "чагъртането". Това обещаваха и Христо Иванов и Корнелия и Радев - сега си го изпълняват. Сигурно има и хора дето им се радват. Ти може много да си учил и много да си работил и много да знаеш, обаче едва ли има значение това - важно е ДА НЕ СИ ТИ.