Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя из,ислен ЩАБ който вземаше луди заплати от по 10 000 лв .... шо не ревахте тогава ами ревете сега че ви сменят ? А и освен *** физиономии друго неправеше въпросния - "лекар"
137
11
 
4
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Според законите в България пенсионирането е личен акт на работника/служителя ако има (придобил е) право и ако желае да се пенсионира! Принудително пенсиониране от работодателя НЯМА и не може да има! Работодателят може само да УВОЛНИ работник, който е придобил право или вече се е пенсионирал! Но не е задължително да го уволнява! Няма и никога не е имало закони, забраняващи на пенсионери да работят каквото и да било с малки изключения.Професора не е ПЕНСИОНИРАН- това е невъзможно! Той е УВОЛНЕН!
136
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, наслушахме се една година на лъжите ти, колко още искаш? Видя, че е сладко с малко труд да взима много пари и сега реве. В допълнение- пенсионер, така че нормално е да си извън борда на кораба.
135
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е принципен - всички нови политици идват с идеята, че са по-честни.Реалността обаче се оказва друга.Не може политиците да махат лекари без никаква причина - това просто не е редно - и докато продължава няма как да станем нормална страна. Ако заемат наистина принципно положение - да махнат всички пенсионери на държавна служба, само в МВР има няколко хиляди такива.Но така просто - избираш си някой, че не ти харесва и го махаш, а другите оставяш е безпринципно и тенденциозно.
134
3
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Аре, стига вече вопли и сополи.....колко бил незаменим, няма такива ! Гробишата са пълни с незаменими хора ! Бре, пък сладък кокал е тая власт...
133
4
 
17
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Аз лично харесвам професора - има човешко поведение, говори разбрано, несъмнено си разбира от "занаята". По повод пенсионирането му съм, както се казва, "амбивалентен" - и да, и не. Аз самият съм работил след навършване на пенсионна възраст, т.е. не виждам нищо нередно (вярно за частна фирма и напуснах по собствено желание). Когато човек е добър професионалист, малко е безсмислено да се изпраща да "почива". Но той самият е уволнявал други в пенсия - пример професор Мира Кожухарова. Нещо...?
132
3
 
19
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
В пенсионна възраст ли е? Да!Какво има да се говори повече... Всички, които са във възраст за пенсиониране да се пенсионират, за да се освободят работни места ..... Спрете се да назначавате пенсионерина всякакви ръководни длъжности. Същото е и за ПАРЛАМЕНТА - каква работа има пенсионер в парламента - особенно над 80 години..... Спрете се освобдете места за млади кадърни хора, че бягат в чужбина заради това!
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за Кантарджиев и всички от НОЩ! Незабавно
130
2
 
1
 
! Отговори
Който е професиона-- преди 2 години
--лист да не става параван на Барба Ганьоси-- патом он, че плати сметката !
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доскоро този човечец,беше забавен и симпатичен,но се оказа,че не е нищо повече от един държавен готованец и кариерист,без капка морал и съвест.Такива,като този задръстват системата,не дават възможност за развитие на млади кадри.Като е толко ва способен и знаещ,да се посвети на научна или преподавателска работа.Надявам се в никой Мед.университет няма да му откажатОбаче той също,като Тиквата иска да е вечно на власт,докато започне да си пълни гащите на стола,като директор!Срам и позор!
128
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да е било, свърши се. Гледай си пенсията. Няма го вече НОЩ да досаждаш на хората всеки ден с разни глупости. То вярно, че всеки се пристрастява към славата, но чак пък толкова... От 80те бил там... ми дай до 2050г. да стои тогава, никога да не го сменят. Няма незаменими хора, още по-малко някакъв лекар.
127
3
 
8
 
! Отговори
Тоя си мисли преди 2 години
Че вируса се разпространява само в моловете и ресторантите , а в заводите където работят по 1000 човека един до друг -- не ! Знаеш ли какво си мислят хората на който им отне хляба за близо 2-години ??? Бойко е хитър направи си параван със вас сега ще д...ух,,т,,е супата много здраво ,а дано ви подпукат ,ама както трябва .
126
9
 
6
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Тука чета коментарите и виждам, че хората не разбират. Проблемът не е, че са пенсионирали точно този професор, а че въобще политиците не спират да чистят професионалисти без повод. За да станем нормална страна - това трябва да спре.Едно е да сменяш ченгета - и това е грешно - но всяка партия го прави, за да овладее службите и полицията.Съвсем друго е да махаш доказали се лекари - това е глупаво и порочно и е една от причините хората да мразят политиците.
125
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хаиде стига вече с тази тема има по важни теми за обществотонапример гласуването в турция
124
2
 
4
 
! Отговори
До 127 за участие .. преди 2 години
във НОЩ не взимали заплати-- това е официалната герберска версия с цел във изгигане на НОЩ във Свети образ . Дори да е така защото нещата се правят скрито покрито -- тези светци са точно за при бай Спиро и тези дето ходят сега да ги защтават са били захапали кокалчето и те са за гонене щом им харесват сътвореното. Плюс това щаба беше параван --командваше Борисов ,а те бяха уж компетентното лице,,орган,, създаден сакън да не излезе лош Борисов - сега те да плащат сметката.
123
5
 
8
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Аре стига бе мустак , ще си намериш работа като охранител на паркинг или МОЛ !!! Защо да те мислим , а ???? Да не се свършва света с теб или изгубеното и унищожено здравеопазване има на къде да пропада още ???? Ходи си яж пенсията и се радвай на живота ...Такива като теб- много , но не реват !!!!
122
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А проф Кацаров е костовист. Което изяснява неадекватното му поведение.
121
2
 
8
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Професор Кантарджиев е редови член на... БСП!
120
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До къде може да стигне наглостта и самоунижението на един хрантутник, а колко хиляди има още да се изчагъртват...!? Като кърлежи са се впили в държавната цицkа и не пускат.
119
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами работи като лекар! Що ривеш за директорството? Пуста власт...