МФ пусна разширен списък с фирмите, свързани със санкциите по "Магнитски"

Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни
Обновена: 9 юни 2021 19:41 | 9 юни 2021 19:39, Красимир Ангелов
34
МФ пусна разширен списък с фирмите, свързани със санкциите по "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Разширеният списък включва юридически лица, попадащи в обхвата на т. 1, буква „а“ от РМС №441, а именно: „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“.

Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441. Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти. След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен с лица по т. 1, буква „а“, както и с такива по и т.1, буква „б“ от решението, а именно: „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“, съобщава Investor.bg.

Както е известно, САЩ чрез Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите наложи санкции на трима български граждани за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и за техните мрежи, обхващащи 64 организации. Санкциите са срещу Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков.

Държавният департамент на САЩ обяви и петима за лица с наложени санкции във връзка с участието им в сериозна корупция. Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, както и Илко Желязков.

Във връзка с доклада на Министерството на финансите на САЩ Върховната касациона прокуратура (ВКП) се самосезира и образува шест преписки спрямо всяко едно от санкционираните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
от БТК преди 2 години
другарю радев , да не би да ..трай *** , подслушват ни .
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам Ефбет са вътре. БНТ няма ли да спре да получава пари от рекламите им???
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко шменти капели .
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1. Известно е, че са работели , като са крали. И ако тръгнат да роват ще се разплете чорапа. Та може и до Московпром да стигне
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На амуджатадоган обръчите кога?
3
4
 
8
 
! Отговори
В списъка преди 2 години
ЕООД Рашко шпионката 96 и КПСС МАЯ сестра галева 89 наложница на Божков.
2
1
 
6
 
! Отговори
Лотария "Магнит преди 2 години
Честито на печелившите.
1
3
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
"притежавани, контролирани или управлявани" физически лица означава хора,работещи за посочените и няма нищо общо с клиенти и партньори,както каза Василев,призовавайки никой повече да не разботи с тези хора..Не е известно на база на какви доказателства са изготвени тези американски списъци,но посещението на Херо Мустафа при Янев в началото на мандата му е достатъчно красноречиво по въпроса..Въпросът е дали официални американски органи приемат за легитимни неофициални данни от съмнителни източници