Новият шеф на НЦЗПБ за пенсионирането на Кантарджиев: Шок!

За Ива Христова успехите на Центъра се дължали именно на него
44
Новият шеф на НЦЗПБ за пенсионирането на Кантарджиев: Шок!
Снимка: БГНЕС

„В Националния център за заразни и паразитни болести винаги ще има място за проф. Тодор Кантарджиев“, каза проф. Ива Христова, която пое ръководството на звеното след пенсионирането на Кантарджиев.

Тя определи новината като шок.

Още по темата

„С него работим повече от 10 години заедно. Минали сме през много успехи и битки и лично на мен ми дойде като гръм от ясно небе“, каза Христова.

По думите ѝ успехите на НЦЗПБ през последните години се дължат основно на Кантарджиев. Тя го определи като доказан експерт с широки, енциклопедични познания и отличен организатор.

„Ние сме работили като тандем много дълго време и за мен ще е удоволствие да работим така отново“, каза още Христова.

Междувременно трети ден протест в защита на проф. Тодор Кантарджиев. Колегите на пенсионирания директор настояват той да бъде върнат на поста му.

Според тях той е добър професионалист и човек, който е работел всеотдайно. Те бяха категорични, че ще продължат с протеста, докато искането им не бъде изпълнено.

Над 2000 души са се включили в подписка, с която се настоява решението за пенсионирането му да бъде отменено.
„Искаме да си върнем директора. Той е велик човек, искаме да остане на работа и да помага на нацията. Всички сме доволни от него, доказан човек“, каза служител в НЦЗПБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подай си оставката, бе Ива Христова. Защо не си подаваш оставката в знак на протест?
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ас искам да ме дьржьт доживот на сладка и добре платена дьржавна службица ама няма
28
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червеното зло , си е голямо зло. Ще бъде изтребено скоро. Преди избиваха с помощта на съвецката армия, сега по друг начин.
27
1
 
1
 
! Отговори
Гери преди 2 години
До АнонименВ затвора отиват виновните, вие знаете кои са те, този господин е невинен!
26
1
 
2
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Дугарко Ива що поехте поста отличен специалист за др Катранджив говори защо не протестира Така е унас въшката на челото Срам позор
25
1
 
1
 
! Отговори
До сата нато преди 2 години
Както каза проф. Кантарджиев по въпроса за спестяванията му, на никой не пожелава да събира пари, за което той и семейството му са събирали и по начина, по който е станало. Човекът е събирал пари за лечение, а голяма част от парите са от застраховка живот, направена за служителите на американската фирма, в която е работела починалата му съпруга.
24
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Между другото, за всеки подпис негов последните 400 дни носи отговорност и за всеки лев от имуществото си, дължи обяснение на КПКОНПИ. Нали така? И все пак не е спестявал заплатата си без да яде и да си купува дрехи. Ако има някаква разлика в повече, редно е да му се конфискува, плюс глоба за облагодетелстване чрез служебно положение...
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не разбрахте, че този полузаконен НОЩ нищо не решаваше. Решенията ги взимаше правителството или министъра, а щабът служеше за параван за некадърността на правителството по отношение на епидемията. Точно в това е и голямата им вина, а в професията си може би са професионалисти.
22
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А къде е подписката, с която се искат 100 тояги на голо за бай Шиле? Аз ще се подпиша с две ръце. "Човек с широки енциклопедични познания" ако не е само форма на учтивост означава, че не е специалист в нищо. Просто е използвал връзките си да оглави института и се е отдал на долче вита - дрънкане на глупости и пощипване на колежки. Цялостното му поведение точно за това говори. Сега му зимат играчката и злобее. Когато разбере, че връщане назад няма и всичко е приключило, ще дойде и истерията.
21
6
 
3
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Ще протестират още малко, а после и тях ще ги уволнят за несъгласие с партийната линия на про-руското ни правителство на Фигуранта. Тук не става дума за това кой е професионалист, а да се обезглави държавата, за да може военната хунта да прави каквото си иска.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има място в затвора дано да горите в ада
19
11
 
11
 
! Отговори
юнак до юнака преди 2 години
Трябва да пенсионират или уволнят всички от НОЩ заради всяване на паника сред народа и за това, че потъпкаха Хипократовата клетва.Другият вариант е разследване и затвор.
18
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички от НОЩ незабавно в затвора!
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май Христова снощи е празнувала по семейно му повишението, а днес сълзи рони пред колегите.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще протестират. Всеки си пази кожицата. Ами ако се върне?
15
14
 
10
 
! Отговори
НОЩ преди 2 години
За мен Кантарджиев е престъпник,защото през 2020 те първоначално докато нямаше ваксини ограничиха ваксинирането само до управляващите ,силовите структури и приближените на властта. За народа после...докато умре или който оцелее.Колкото и да го хвалите този престъпник факт е,че първите 6 месеца се ваксинираха само властимащите и техните слуги.
14
4
 
8
 
! Отговори
Бат преди 2 години
Те са доволни а народа дали е доволен а???????
13
11
 
13
 
! Отговори
Резултати преди 2 години
От участие в НОЩ и справяне с пандемията от ковид 19...На второ място в света по смъртност след Перу....само този факт е достатъчен. да бъде съден и затворен до края на живота си.И ако този толкова голям специалист ни докара до тази трагедия...то по малките специалисти докъде ще ни докарат?
12
12
 
11
 
! Отговори
Дядо преди 2 години
Госпожо Христова ,мнението на професионалистите няма значение,важно е какво мислят някакви събрани от кол и въже които всичко знаят и от всичко разбират
11
9
 
16
 
! Отговори
дали преди 2 години
Вчера , по повод страшно завишените цени на ПСР тестовете в България се появи информация, че частните лаборатории са се откривали с одобрение на същия този Кантарджиев. Та питането е дали влоговете на въпросния, за публикуваха информация, на стойност половин милион лева са само , както сам е писал "от заплати"????? С какво живеят тези хора - с въздух ли и има ли в България КОНПИ и прокуратура? Доктори в държавни институции - милионери! Яко разследване трябва!