Проф. Кантарджиев: Малко боли, като те рита краставо магаре

Той разбира от здравния министър, че трябва да напусне поста, който заема 33 години
175

Трети ден се провеждат протести в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от здравния министър. Едва днес д-р Стойчо Кацаров коментира решението си, а дългогодишният директор на Националния център по заразни и паразитни болести се закани да заведе редица дела за клевета.

Проф. Кантарджиев разбира от здравния министър, че трябва да напусне поста, който заема 33 години.

"Не съм се унижавал да питам каквото и да било и да се моля за каквото и да е. Мисля, че всички знаят кой съм аз, какво работих и какво правих последната година. Не го очаквах, защото по време на епидемия никой не закача лекарите. Обикновено саморазправите от завист и на лична основа са след епидемиите", каза проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата
Според министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров саморазправа няма. "Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира", заяви той.

Зад проф. Кантарджиев за пореден ден застанаха неговите колеги.

"Той живее с проблемите на хората и нашата молба към Министерството на здравеопазването е професорът да бъде възстановен като директор на центъра", сподели главният счетоводител в НЦЗПБ Елена Делчева.

"Помолих моите колеги да се въздържат от такива неща, защото някакви заплахи са отправяни от г-н министъра. На тези, които си помислиха за мен с добро последните дни, искам да им благодаря сърдечно", добави още проф. Кантарджиев.

Той каза, че въпреки протестите, трудно би се върнал в Националния център по заразни и паразитни болести дори при покана да го направи. Но вече има планове за свободното си време. Не се чувства нито жертва на реваншизъм, нито обиден от действията на министъра.

"За да те обиди – трябва да те обиди някой, който ти е най-малкото равностоен. Е, малко боли като те рита краставо магаре, да те ритне един кон е по-друго.", допълни проф. Кантарджиев.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова хора уволни, затвори бизнеси, карантинира цял град, по 14 дни карантина за всички, по 1500 лева глоба за хората.........................................................Опита от собственото му лекарство. И пенсията му ще е голяма и трябва да се отнеме. За 33 години достатъчно е натрупал в банката.
96
9
 
13
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Тодоре, няма да е зле да се попридържаш малко повече към добрия тон, защото много добре знам къде жив.ееш!!! Току-виж, ти се случи среща от третия вид! Да няма играчка-плачка!
95
5
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
какви са тези депозити апартаменти вилни места с една чиновническа заплатасега макс пенсия 1440 лв хаиде стига с това пенсиониране
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво иска да ни каже професора, справяли се перфектно, а без КПП-та щеше да е страшно.Все още няма топки за да каже истината, ще се надява да го вземат за депутат.
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...буря в чаша вода.
92
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с какво се справи бай Шиле покрай епидемията?Пълен провал в закъснялото мерки, недостатъчни места в болници, меко казано недобра организация в отделенията. Да припомням ли, че хора умираха на стълбищата на болници или че други издъхваха вкъщи чакащи с дни линейка да ги закара в болница, където да ги приемат? Тотален провал с кампанията по ваксинация. Това че някой някога е бил професионалист не означава, че трябва да остане вовеки на сладкия си пост, дори след като е навършил пенсионна възраст
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очертава се да има достатъчно време да си преговори и други улични "мъдрости".
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симпатичен ми е, ама да се оплаква че станал пенсионер с най-високата възможна такава ..... :)) Приемам. че Боко го е взел от улицата, ама да се мисли за некакъв капацитет и светило в медицината е нелепо :))
89
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точно го е казал професора!!!
88
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя как точно е станал професор? С агнета, с телета?
87
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигентни хора с претенции, но тези думи не са на интелигентен човек. Колкото и да е обиден човек, не трябва да се държи по този начин. Когато се държеше безобидно налудничаво с маската на главата беше симпатичен и кротък човек. Сега малко прекалява с епитетите. А после хората с лекарски дипломи казват, че ние сме невежи за ваксините. Ами как да ви вярваме като се наричате"крастави магарета"?
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицината никога не е била безплатна. Безплатен обяд няма. Това, че в нормалните страни хората получаваха 400-500 местна валута, заплати, а тук 70-120 до 180 лв. макс не означава, че здравеопазването е било безплатно. Здравеопазването беше от данъците на хората и орязаните заплати който бяха нищожни, но управляващите ги накараха да мислят, че здравеопазването е безплатно, а то не беше и никога не е било.
85
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност казаното около оставката е лично мнение на професора. Важното е, казаното за Кацаров! А то синтезирано беше - Това е един от хората , които направиха платена медицинската и лекарска помощ за народа по времето на Костов.По тяхно време болниците станаха търговски дружества!И сега след 20 г.този човек е министър??? Затова не псувайте лекари и доктори,че са станали милионери покрай вашето здраве!Пийте една студена вода,министър Стойчо е насреща!!!
84
9
 
14
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
Дошло му време за пенсия,и е пенсиониран. Защо вие ,като карпатски вълк??? Вярно ,готино е да вземаш и пенсийка и заплатка....ама не става. Съсипаха я тая държава,всеки смуче пари. Ако е такова незаменимо светило,да влиза в частния сектор, и да работи. Къде е драмата?
83
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой човек ако е със всичкия си ще сложи начело коремен хирург да управлява пандемия разпространяваща се като грип?
82
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше ми симпатичен до преди два дни.Сега нещо много започна да знае, всичко били направили перфектно, сега не се правело нищо .... Дали хората толкова бързо забравят? Какъв хаус беше с ваксинирането а? Кои ли не се пререди, някакви безмислени системи, които те викат на разходка, колко щяло да са жертвите без перфектната организация!!!И А капак колегата от института, без него нямало да има нищо!!! Ами да го върнем и да ви уволним всички останали, или направо да закриваме института а?
81
11
 
13
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 години
Краставо магаре!!!Това е за "Аскеер"..Кацаров , този епитет ще ти е до гроб!!!
80
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздравления за Кантарджиев. Но към мизерниците не трябва да сте благородник. Благородниците държат на реномето си и не прощават, затова са благородници.
79
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисовите калинки и калинчовци срам нямат и все им е малко краденето.
78
2
 
18
 
! Отговори
Да питам преди 2 години
Малко ли са половин милион ??