Радев за пилота на МиГ-29: Прекрасен човек и много добър професионалист

Президентът призова за сдържаност и избягване на спекулации
9 юни 2021 12:48, Елка Василева
96
Радев за пилота на МиГ-29: Прекрасен човек и много добър професионалист
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова за сдържаност и избягване на спекулации във връзка с инцидента с изтребителя МиГ-29, който падна в Черно море при изпълнение на тренировъчна задача по време на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 21".

Още по темата

Това каза държавният глава в началото на срещата на "Дондуков"2 с ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа", цитиран от БТА.

Всички налични сили и средства са мобилизирани в операцията по търсене и спасяване, но какво точно се е случило, ще има ясен отговор, когато се издири т.нар черна кутия, каза Румен Радев.

Президентът заяви, че най-важното в момента е съдбата на пилота.

Радев посочи, че го познава като прекрасен човек и много добър професионалист и очаква в най-скоро време да има резултат от операцията по търсене и спасяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Прекрасен човек и професионалист, за разлика от теб !
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
, Каракачанов, изпълни поръчка на Путин за имитацията на ремонт на самолетите в Беларус. По този повод дори и ДжипкоБибипко го нарече безумно алчен тулу.п. Русия на Путин да ремонтира бойна техника на страна, членка на НАТО означава да направи така, че някои уреди умишлено да отчитат грешка. Например висотомера или системата за целеуказване и целеразпределение. Нали България е потенциален противник при евентуални бъдещи бойни действия с Русия.
50
0
 
1
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
Надяваме се да е жив пилота и да го спасят.Някога през Първата световна британски войник пощадил живота на ранен немски ефрейтор. По-късно той се наложил начело на Германия и зтаем какво стана.Мисля си, ако Радев беше вчера в самолета, как това би променило живота на бъларите?
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато България изхвърли всички Миг-ове от ВВС и спре всякакви поръчки за поправката им, когато се отдалечи на безопасно разстояние от руското оръжие и руско участие, във оръжейни сделки, тогава, нашите военни ще са в безопасност.
48
4
 
6
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 2 години
WТова което се случи днес с катастрофата на МИГ-29 е еманацията на цялостния разпад,хаос и разруха,които започнаха точно преди една година,откак фуражката вдигна юмрука и изсъска :" МУТРИ ВЪН"! ВИждате всички каква ретроградна и уродлива комунистическа реставрация и пълзящ преврат се разиграват пред очите ни във всички сфери на обществено- икономическия живот.Ноо идва Видьов ден- 11.07, опичайте си акъла,да спрем с гласовете си тези нескопосани,реваншистки партизански действия на служебните министерчета- *** на Решетника,които ни тласкат към ХАОС и КАТАСТРОФА !!
47
2
 
3
 
! Отговори
Прецедент преди 2 години
НАВСЯКЪДЕ ПАДАТ САМАЛЬОТИ,НО САМО РУСКИТЕ СА ГАЛАКТИЧЕСКИ И НИКОГА,АМА СЪВСЕМ НИКОГА НЕ ПАДАТ,ОСВЕН,АКО ПИЛОТИТЕ СА МНОГО ДОБРИ И ТО ТОЛКОВА ДОБРИ,ЧЕ ДА СЕ БЛЪСНАТ ВЪВ ВОДАТА,ГОРАТА,СКАЛАТА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...
46
3
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
От 1989 година този случай е под номер 23, така че българския народ да се стяга за нови данъци и самолети иначе след 5 години всичките ще са се разбили и военни летци няма да са останали живи вече ааа и жалко че не го пилотираше Радев
45
0
 
1
 
! Отговори
ГООГО преди 2 години
а за много просветените ,ще кажа че има 3 вида ракети 1.такива който се насочват от радар(те могат да се засекат от нашите мигове) 2.такива който се насочват от радар до определето място и след това ракетата сама поема управление 3.и такива който се без радар топлинно(насочват се към най-топлия обект) третия вид ракети е незасечим от радар във самолет ...самолета ти ще се взриви и тогава чак разбираш че си ударен никаква система за ранно предупреждение няма да те предупреди
44
0
 
4
 
! Отговори
ГООГО преди 2 години
Така да изключи боен самолет , че чак пилота да не може да предаде съобщение за бедствие знаете ли как става .... аз ще ви кажа (то между другото много хора го казаха де ) така за да падне самолет от нищото боен без да предате съобщение през ноща става само ако са го облъчили с ЕМП(електромагнит) ?
43
3
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
В Черно Море , Само Ердоган Има Кораби и Техника , Да Го Намерят И Изкарат, И да го Свали с Електромагнити,Така Сами - в Дъното на Морето - Трудно .
42
6
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Другарю Радев, незабравяй завета на Партията - помни 9-ти Юни, пази 9-ти Септември!!!
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследство от ръководството на един човек, НЕ не ,по-скоро ФИГУРАНТ на всички постове където е бил!В Какво състояние остави ВВС В ТАКОВА ЩЕ ОСТАВИ БЪЛГАРИЯ! ПОГРОМ!
40
1
 
11
 
! Отговори
Az преди 2 години
Всичко е бомбастик в БГ. Жалко за пилота жертва на жалката държава.
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,, и много добър професионалист ,, ха ха ха .Да ве . Ся кат ходят да спасяват ,,професионалиста,, да внимават че във височините на Крим руснаците имат едни радари с които следят цялото движение в черно море и вече са ги вдигнали под тревога .Да не стане някой грешка че радарите са свързани с едни ракетки ,,бастион,, много хубу потапят натовски корита ;)
38
5
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако е летял по прибори, приборите могат да бъдат заблудени или блокирани от външно смущаващо електромагнитно излъчване. Тоест, средство за радиоелектронна борба на руснаците. Преди време Ф-35 на японските ВВС изчезна мистериозно и така и не го намериха. Предполага се, че е свален в морето и прибран от руска подводница, за да му вземат кодовете "свой-чужд"
37
7
 
5
 
! Отговори
Show must go on.... преди 2 години
БГ САМОЛЕТИТЕ=======ИГРА С РЕВОЛВЕР ТИП РУСКА РОЛЕТКА........ВСЯКО ЗАВЪРТАНЕ СА УЧЕНИЯТА.......ДА ПЛАЩАМЕ НА НАТО ДА НИ ПАЗИ НЕБЕТО.....ДА СЕ СЪКРАТЯТ ВВС ДА СТАВАТ ТЕЛЯЦИ>>
36
4
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Стига сте дрънкали глупости за "система за ранно предупреждение". Такова нещо няма на МиГ-29 и няма на никой малък самолет. Чули сте нещо за ранно предупреждение, но става дума за друг самолет и друга система.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е тъжен ден за страната, губим цялата си авиация от един самолет.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко от вас знаят, че минимума летателни часове на един пилот трябва да е от 100 до 120 часа в годината, за да подържа и усъвъшенства летателните си умения??????? А, колко часа летят нашите пилоти??? Струва ми се доооста ПОД минимума! За теническия състав и резервните части да не говорим!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42: злобата ще те погуби. Какво общо има единия с другия. Сравняваш ябълки с дини, дини като кратуната ти