Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?

Общински и държавни фирми са с указания да проверят договори
Обновена: 10 юни 2021 13:31 | 10 юни 2021 13:25, Веселина Йорданова
115
Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че допълнението от снощи към списъка с фирми, свързани с обявените българи по закона "Магнитски", които подлежат на санкции, е на база свързани лица.

Василев добави, че на всички общински и държавни фирми са дадени указания да огледат действащите си договори и взаимовръзки, но все още няма обратна връзка дали има такива, предаде БНР.

Още по темата
По думите му решението на правителството дефинира много по-тясно кои са свързани лица, отколкото в Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за КПКОНПИ и допълни:

"Причината да е толкова тясно е наистина да се ограничи кръгът и ефектът върху държавните дружества. Ако погледнете Закона за обществените поръчки, там има много ясно изключение, ако една обществена поръчка би нанесла щета, икономическа или застрашила икономическата и националната сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. Така че ние смятаме, че решението на Министерски съвет е напълно в границите на закона".

Следващ парламент може да реши дали на партията на Васил Божков "Българско лято" може да бъде отнета субсидията по Закона за политическите партии, ако формацията спечели  над 1 процент на предстоящите избори, коментира още финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
8
 
! Отговори
Prosecutor преди 2 години
Божков, няма ли да излезе с опровежение на американските служби, а защо не и товаришч Пеевски, който чака адвокатите му в САЩ да освободят запорираните 896 милиона долара. Та.ша.ци на рояци. Ужилиха здраво тарикатите. Изчакаха да вкарат още пари на територията и "щрак Марийке на портрет".
58
1
 
10
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
А Мая и Рашков ще ги публикувате ли ?
57
3
 
9
 
! Отговори
Магнитски преди 2 години
Обявява се някакъв списък. Добре. Ама каква стойност има това списък? Точно никаква! Една жена каза! Ако имат доказателства да съдят! Ако нямат си е чисто доносническо. Съжалявам, че "новите" са просто едни забравени комунисти, които идват с техните похвати - списъци, доноси, необосновани мнения и т.н. Доказателства трябват! Иначе може да влезне всеки в "този" списък!
56
3
 
5
 
! Отговори
Русиян Бибиян преди 2 години
До Анонимен 50 --- Много голяма гаранция е ! /// Е, друго си е да завършиш Масковския 'Харвард'... Тогава ще можеш да ползваш дипломата си по предназначение в тоалетната, като вестник Разбойническо дело, навремето.
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И повече ще станат свързаните лица, когато махнем мутрите от съда и прокуратурата. Цялата върхушка на ГЕРБ ще е там.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли кое е най лошо че тези които имат доказателства изнудват ги за лични облаги мафиотите той няма сметка да го осъдят казва давай колкото пари ти кажа или доказателствата в съда и ония дават гербаджийте точно това се Случва
53
6
 
11
 
! Отговори
Кой списък преди 2 години
Мая Манолова се влачеше при Барисов -премиер, при Радев- презедент, но какво търси при Божков - мръсни пари.
52
4
 
3
 
! Отговори
VB преди 2 години
Лятото идва - бъдете смели !
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА е 53 Големата чуденка кои са лицата. Ми влез в НС - на всичките протестърски партии Божков им плащаше и така ги набута в Парламента. И няма такава държава
50
2
 
6
 
! Отговори
Тольо преди 2 години
До 54 Ти как точно стигна до извода, че герб са взимали а други не.Ако имаше данни за герб,като се има в предвид *** и другарите от дб как ги обичат до сега да беше узнал целият свят.Да не забравяме все пак кой говори за фигуранти и ти.
49
3
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Напълно си прав Божков е виновен но и тези които са вземали подкуп също ми все едно да дадеш подкуп на катаджия и той да го вземе и само теб да, съдят
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП изберател е свързан,залепен,слепен като Свински Черва Този протест който от над година вдигна Радев И се водеше от Професор Минеков е платен от кой БСП са голи и боси Пари Нямат
47
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А щом Божков е давал подкупи защо не разследват тез дет са ги вземали ? Мафията герб ??? Тез дет вземат са по опасните.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големата чуденка кои са лицата. Ми влез в НС - на всичките протестърски партии Божков им плащаше и така ги набута в Парламента. Те какви са?
45
0
 
6
 
! Отговори
АКО СА преди 2 години
САМО ТЕЗИ.С МЕД ДА ГИ ОМАЖЕШМАЙКАТА МУ Е ДА ИЗКАРАТ ОЩЕ ОБВЪРЗАНИ ФИРМИ И ДАДЕНИТЕ ИМ ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ ИБГ СРЕДСТВА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ. ТАМ Е СКРИТО КУЧЕТО.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асене Асенееее... Добре, че Байдън подписа присъдата, че да се забавляваш със списъци... Друго може и да не правиш. Тебе със списъка с фирми ще те запомним... Матр'яла е майка пламе...
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елон Мъск каза ако имаш възможност завърши Харвард , но това нищо не означава , нито пък е гарант за успех.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разгледах списъка с фирмите, 80% са на Божков и 20% на Пеевски.Как партията на Божков БГ Лято ще участва отново в изборите след като е в списъка?Мутрите-олигарси които окрадоха Милиарди Арабаджиеви-и двамата, Миню всички са с партии и са кандидат-Депутати,това е абсолютна гавра с народа. Значи можеше да се направят нелепи промени в изборният закон НО престъпниците могат да си правят партии и да стават депутати-това ли ви е промяната бе БО КЛУЦИ?
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами аз веднага се сещам за спеца спецов. Много е свързан той , дубайска свръзка.
40
1
 
9
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Стига с тези празни приказки бе не кадърник