Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?

Общински и държавни фирми са с указания да проверят договори
Обновена: 10 юни 2021 13:31 | 10 юни 2021 13:25, Веселина Йорданова
115
Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че допълнението от снощи към списъка с фирми, свързани с обявените българи по закона "Магнитски", които подлежат на санкции, е на база свързани лица.

Василев добави, че на всички общински и държавни фирми са дадени указания да огледат действащите си договори и взаимовръзки, но все още няма обратна връзка дали има такива, предаде БНР.

Още по темата
По думите му решението на правителството дефинира много по-тясно кои са свързани лица, отколкото в Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за КПКОНПИ и допълни:

"Причината да е толкова тясно е наистина да се ограничи кръгът и ефектът върху държавните дружества. Ако погледнете Закона за обществените поръчки, там има много ясно изключение, ако една обществена поръчка би нанесла щета, икономическа или застрашила икономическата и националната сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. Така че ние смятаме, че решението на Министерски съвет е напълно в границите на закона".

Следващ парламент може да реши дали на партията на Васил Божков "Българско лято" може да бъде отнета субсидията по Закона за политическите партии, ако формацията спечели  над 1 процент на предстоящите избори, коментира още финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари