Кунчев за пенсионирането на Кантарджиев: Законно е!

Мога да му кажа "Благодаря", коментира главният държавен здравен инспектор
10 юни 2021 13:10, Петя Славова
163
Кунчев за пенсионирането на Кантарджиев: Законно е!
Снимка: БГНЕС

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира нестихващите протести в защита на пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев пред bTV.

Още по темата
Според него то е законно, тъй като всеки може да бъде пенсиониран без негово съгласие.Освен юридически аспект обаче пенсионирането на Kaнтарджиев има и човешка страна.

"Единственото, което мога да кажа, е моето голямо "Благодаря" на проф. Кантарджиев и за това, което направи в рамките на тази година и половина, и за това, че Центърът за заразни и паразитни болести през последните години направи много за надзора на заразните болести.

Можем да разчитаме изцяло на този център като научен гръб на министерството в областта на заразните болести и въобще на инфекциозната патология", каза още доц. Кунчев.

Той заедно с министъра на туризма е на инспекция в "Албена", чиято цел е да се запознае с мерките, които са предприети за безопасно лято както на туристите, така и на работещите в курорта. Двамата посетиха и ваксинационния център в курорта. Там 75% от работещите вече са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
9
 
0
 
! Отговори
до 109 преди 2 години
Значи може да си завреш 2те висши... знаеш къде. Точно пък с ИТ да се оплакваш, че си с 2, значи си пълен некадърник.
83
9
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 2 години
Прав си, ама *** го обясни на комплексираната гмеж! Като прочетох 3.7К и се исмях. Под 7-8К изобщо не бих ги отрзил да им се разправям с глупостите, на тази позиция. Срам за държавата, че учени взимат колкото фризьор и че народа псува като разпран.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Значи вие разнасяте пици или боядисвате нокти за 2-3000 лв на месец" :D:D:D Ей Калинчо, да се махаш от тук веднага с герберастките опорни точки!!! Ти да не си пиян ?!?! Дай пример къде се разнасят пици за 3000лв на месец, че съм с 2 висши и работя за 2 в IT сектора! Не живея в София, но за 3к ще заживея и пици ще карам! :D:D И обясни как се спестяват 100к с 3600 заплата поредни години!
81
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо в България ако си богат и умен човек трябва да е подсъдно, а ако си богат и *** е нормално? Аз пък не виждам нищо по-различно от това един професор да е богат! И каква злоба струи от всички коментари против Кантарджиев! И после се чудите защо държавата е в това състояние! Изкарвал 3600 като директор! Ами колко да изкарва -200 лева ли? Значи вие разнасяте пици или боядисвате нокти за 2-3000 лв на месец, а един професор с 5 специализации да изкарва 200!
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата на снимката са най-големият позор от обявяването на ковид кризата. Възползваха се от мъките на хората, които те самите причиниха, за да се облагодетелстват финансово и да платят на фармацевтични фирми милиони от нашите данъци. Пръв за уволнение трябваше да е Богдан Кирилов, после доц.Кунчев, като и двамата са членове на ваксинационния щаб, като дори единия му е зам.председател, а Кантарджиев дори не участва в тази ***.
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много им е тежко на миличките, работят без пари за едното добро на хората. Сън не ги лови да помагат безвъзмездно! И изведнъж като го пенсионират, вместо да се зарадва, че ще си почива и харчи милионите от безвъзмездната си работа, изведнъж реват на умряло, че са им спрели кранчето!
78
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
КЪПЪКОМПИ задължително трябва да ревизира главният лаиняр на НЦЗУГЗ. Твърде големи несъответствия има между доходите и имотното му състояние. Не виждам основателна причина да се поставя в привилегировано положение спрямо ромските барони този комунистически фосил.
77
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кога и къде ще се 'дига паметник на бай Шиле и НОЩ? Сметка за дарения има ли? Сметка за дарения има ли? или СМС BACILI
76
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
половин милион има само на спестовна сметка, които нарастват всяка година с по 100К! Отделно има 4 апартамента и други имоти общо за милиони! По времето когато спестяванията му скачат официално е изкарвал в пъти по-малко на година! Как да не му благодариш!
75
8
 
6
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
Завистта е голяма сила
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да не вадим интервюта на професора, дето позиците му взаимно си противоречат. 2019 едно, 2020-друго. И той се омаза яко покрай това слугуване на ГЕРБ. Да се омитат всички. И без тях го преболедувахме.
73
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тея освен уволнения,пенсионирания и явен реваншизъм ,свършиха ли нещо в полза на общество и държава ?! Нещо конкретно ,с което произведоха ефект ? Някъде прочетох,че ток и парно ще поскъпват,а пари за подпомагане на пенсионерите нямало . Всъщност започнаха ли изобщо някаква форма на опит за " ПРОМЯНАТА" ,която Радев така упорито ни вменява ?! Кой е " МОДЕЛА ГЕРБ " ? И какъв е модела " СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ". Нека някой ми обясни !
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя обаче знае къде да върти дупето. Че иначе той е следващия...
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Кантарджиев е едва ли не като Г.Димитров го изкарахте...велик вожд и учител-гербераст...тези ,които го бранят стават смешни,защото самият той е смешен и жалък...
70
2
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 2 години
До АнонименНе пожелавай лошото на други му защото задължително ще ти се върне.
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законно е също министър Рашков да бъде пенсиониран !!! На 67 години е !
68
0
 
2
 
! Отговори
нормално преди 2 години
Когато се пенсионирах сам си определих датата месеци напред без някой да ми предложи в петък вечерта. /с пенсия над тавана/
67
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ГЕРБ...Да живее Румен Радев и Бойко Рашков...герберастите в затвора...Кантарджиев в пенсия...
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионери на висши държавни длъжности, а ние се чудим защо вървим към дъното.
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо от правна гледна точка Румен Радев няма право да бъде президент, нито Бойко Рашков, който е на 67 години има право да е министър.Цялото ви червено управление е абсолютно незаконно!