Областни управители: Няма да допуснем агитация в администрацията

Първите избори по новия кодекс - частичният вот за кмет в Благоевград
23
Областни управители: Няма да допуснем агитация в администрацията
Снимка: БГНЕС

Областни управители дойдоха днес в Министерския съвет, за да дадат информация как протича по места подготовката за изборите на 11 юли.

Николай Шушков, областен управител на Благоевград, каза, че на 27 юни ще бъдет проведени частични избори за кмет на общината. Това ще са първите избори в условията на новия Избирателен кодекс с машинно гласуване в секциите с над 300 избиратели.

Мобилизирани сме за добра организация и знаем, че в такъв момент нямаме право на грешка, каза той.

По думите му има уверението от всички участници за кампания без черен пиар. В пълна координация сме с правителството и срещаме подкрепа, каза още той.

Няма да допуснем по никакъв повод държавната администрация да бъде използвана за политическа пропаганда и за натиск върху избирателите. Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който се опита да използва своето служебно положение да влияе върху избора на гражданите, заяви Шушков.

Ангел Стоев, областен управител на област Пловдив, акцентира, че са проведени срещи с двете РИК, което по думите му се случвало за първи път. Според Стоев това е важен знак за отстояване на демокрацията.

В областта, която е от най-големите, има над 600 хил. гласоподаватели. Проведени са срещи и с всички кметове, както и с началниците на полицейските управления, на които са обсъдени организацията и охраната на вота, осигуряването на реда.

Предстои и среща с ръководителите на държавни ведомства в област Пловдив. Посланията ще са две - инфраструктурата и услугите към гражданите трябва да са безпроблемни по време на изборите, както и да се каже, че държавните ведомства и фирми не могат да бъдат място за политическа агитация, заяви Стоев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: БлагоевградизбориМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Хе, че той черният пиар върви с пълна сила. Начело с пРезидента.
6
2
 
3
 
! Отговори
да гледаме преди 2 години
Интересн, ще се изкушат ли мутрите?
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрацията сега разчита само на Природата ДАНО да прибрала 60% от червените
4
4
 
8
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 2 години
В Перник Областния Управител уволни Партийния Секретар на ГЕРБ , на заплата като *експерт* (каквото и да означава тази длъжност) , медиите на Пеевски и Борисов надигнаха ВОЙ .Това момче беше назначено от ГЕРБ , и по цял ден си бараше топките по Центъра по Кръчмите , сега го назначиха за Кандидат Депутат от ГЕРБ , той агитира за себе си .
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор Живков ОЖИВЯ Отечествения Фронт започна да работи
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пвече Така Няма да Правим каза Другаря Тодор Живков и получи 100% гласове БСП нямат Промяна пак ще правят Маниполация
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машините са нагласени като онези с ръчкта 80% за мен БСП и 20% за теб Слави