Проверка в "Пирогов" за фалшиви хоспитализации

Това обяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров
10 юни 2021 10:10, Ния Христова
59
Проверка в "Пирогов" за фалшиви хоспитализации
"Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в „Пирогов”. Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблеми болници". Това каза в ефира на Нова тв зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.
 
Той добави, че състоянието на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е изключително лошо.
 
Сертификатите за COVID-19
 
"Казусът с издаването на сертификати и антигенните тестове не зависи от Министерството на здравеопазването, а от Европейската комисия. Водят се разговори и тече процедура. Ще настояваме този казус да се уреди. Предполагаме, че до 15 юни всичко ще е ясно", обясни  Петров.
 
За Агенцията по вписванията:
 
"Все още не сме получили отговор от Правосъдното министерство. Реакцията беше по-скоро провокирана от казуса с „Александровска” болница. В „Лозенец” има обжалване и спиране не по същество, а спиране по вписването от СГС. По същия казус има жалба и от „Александровска” болница, но решението на съда е отрицателно. Те отказват да спрат вписването. Спира го Агенцията", обясни Петров.
Още по темата
 
"Не е работа на Агенцията да проверява основания. Те се проверяват от съда. Работата на Агенцията е да направи вписването. Не им е работа да преценяват дали някой пише грамотно", добавя зам.-министърът.
 
За криминалните трансплантации:
 
"Агенция "Медицински надзор" е сезирала ДАНС и здравния министър за тези случаи. ДАНС е препратила информацията и до ГДБОП. Не подлежи на съмнение, че бившият здравен министър е бил сезиран за тези случаи", обясни Петров.
 
По негови думи процесът около тези незаконни трансплантации е продължил около година и половина.
 
"В украински вестници се появи информация за починал донор. Извършваме проверка и по тези сигнали", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи лепнахте си петно докато сте живи .никои не иска да работи с вас защото хората ви нямат доверие.доверието се гради цял живот а се съсипва за отрицателно време после е много трудно *** човек да си върне доверието.като знае какви неща вършат някои хора тва беше наи големия удър в цял свят ви разбра що за стока сте да не се повтарам че ме е срам.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шопите маи неса твърдоглави как пише в интернет ми са *** алчни и агресивни.човек къде има силна психика си мълчи.опитвате се да правите чак сега некви наченки на държава.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука маи не е имало държава последните 200 години.и тука много хора си задават въпроса ималолие въобще държава някога и кога и започват да мислят за неиното напускане завинаги.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 г няма да стигнат за изкарване на далаверите от последните 12 г
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази схема е от как съществуват болниците в българия.некви професорчета източват българите с заплата 50 хиляди лева и допълнително сакат.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наи наболялия проблем е даряването на кръв от заразени и болни хора от сифилис кандидоза и рак.и с тази кръв правят операции като само след две години тежко болен .кога ще се спре търговията на кръв.
15
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това се знае от преди Тиквойко, ама чак сега се радухва. Преди да има виновни и осъдени според заслугите обаче не можем да кажем че нещо е направено по въпроса, така че нека изчакаме. Иначе ще е само вятър в ушите ни.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшиви хоспитализации се правят от много години в много болници с цел източване на здравната каса.Държавата го е знаела,но си е затваряла очите,ясно защо.
13
6
 
14
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
Има ли място в страната , където герберастите да не са крали ? Може би само в обществените тоалетни - там им е мястото !
12
1
 
13
 
! Отговори
Домашен лекар преди 2 години
Не знам, дали проверяващите ще открият улики за източване на здравната каса в тази голяма и важна за пациентите (тези които я издържат) болница. Вероятно ще намерят. Ако са професионалисти-трябва да знаят как. Ние обикновените ДП-та сме убедени, че парите на здравната каса у нас се манипулират (източват) систематично, целенасочено с перфектни документи и съгласно "правилата". Доказването на източване ще е много трудно, но не е невъзможно. Убедени сме ,че в големите Софийски болници, това е факт
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете и се лекувайте, но никога не ходете при проф. Николай Габровски от Пирогов, или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ, болница Медикал парк Истанбул.Тези хора са изключително арогантни, нахакани, некадърни и се интересуват само от парите ви.
10
12
 
6
 
! Отговори
КОМИСАРИ преди 2 години
фигурантът назначи ДВАМА ФЕЛШЕРИ за министър и зам. министър на Здравеопозването и сега те се изживяват като ЧеКисти, само още не са им зачислили пищови за да застрелвата колегите си на място, а са принудени да пишат документи да измислят причини за уволнението... ако несе направят тези проверки в здравната система НЯМА ДА ИМА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде където се направи проверка вони от далавери. Вкоренила се е тази воня. Отдавна се говореше и за Пирогов. На проверките казват "чистки". Около пандемията кой знае още какви са ги вършили.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това здравеопазване бе... където бръкнеш и излиза далаверка. А редовия българин събира капачки и праща SMS-и...
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елате да проверите карловската болница, известна е в цялата община с фалшивите операции. Хора масово се изписват с интервенции, които не са извършвани.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, има сигнал, сменяйте веднага ръководството! В тая държава няма експерти, няма мислещи хора - само протестиращи с телефончета, които са достатъчни за съд и присъда. Чегъртайте, чегъртайте дано има кой да ви лекува накрая!
5
7
 
6
 
! Отговори
ответен удар преди 2 години
Точно пък в ""Пирогов"" би трябвало да са им достатъчни реалните хоспитализирани , за какво са им фалшиви.......хм...
4
5
 
15
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Она дето го возиха на жипката да чуе как шуми маркировката и пошляпат по баджака, ще се окаже в една килия с бяй чекмеджан. Жалко дето инструктира персонала за кого трябва да гласуват на предстоящото изборно падение на герберастите.
3
4
 
10
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Точно така, да излезне на яве защо бяха пълни болниците...
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малеййй... навсякъде смрад!