Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Мъжа й за 20 двайсет години служба има 700 часа полети, тоест в годината работи по 30 часа, а през останалото време получава по 4 бона заплата." Братле, ти си пълен ***.
267
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доколкото разбирам, на снимката е дъщерята на съпругата му от първият й бракснимката я има във нейния фейсбук цялатано и аз се обърках като я гледах, по-му прилича на такива години да има жена, а другата на снимката я помислих за майката на жена му
266
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се окаже пилотска грешка , а не технически проблем на самолета, дали тази ще плати 50 милиона за разбития миг...Имахме 8 изправни миг 29 , а вече са 7
265
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжа й за 20 двайсет години служба има 700 часа полети, тоест в годината работи по 30 часа, а през останалото време получава по 4 бона заплата.Както и Радев така и останалите нямат един боен полет в кариерата си.Плаща им се само за да тренират и основно да играят карти в базата.
264
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НДЗ, явно не си се върнал по-назад. Върни се до 1990 и ще видиш къде е коректността.
263
0
 
0
 
! Отговори
Този? преди 2 години
Този?!? Как Този?!?
262
2
 
5
 
! Отговори
345 преди 2 години
Красива жена, неадекватно заглавие, ако това изобщо го е казала тя.
261
1
 
2
 
! Отговори
НДЗ преди 2 години
На 289. Благодаря за разбирането. Но "20 паднали за 30 години"-не е вярно. Четох след случая във вестник,че има паднал преди 10години. Нека бъдем коректни.
260
0
 
10
 
! Отговори
Момчил преди 2 години
ПОКЛОН! Светъл да е полетът му към висините и вечността! Съболезнования на семейството, колегите и България!
259
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъ шеснайсе нямат нужда от пилот, той е вътре само за поемане на отговорност. Могат да го насочат в доста различна "случайна" цел.
258
4
 
2
 
! Отговори
до 291 преди 2 години
Надушват ги златотърсачките.
257
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си знаела, че летателеното време е малко и е на 47 г., защо след като е в пенсия продължава да лети? Хората са казали на колко години да се пенсионират летците.
256
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой каквото прави му се връща. Раздели го с първата му жена.
255
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НДЗ, ми те падат повече отколкото трябва. За последните 30 години има почти 20 случая на паднали самолети. Процента е в пъти по-голям отколкото в нормалните държави. Добре, че си купихме нормални американски самолети, че тия рушки сделания не стават за нищо.
254
0
 
3
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
дали на някоя братска държава не и се размина агресия в мирно време, с доброволното съдействие на "служебните" ?
253
3
 
10
 
! Отговори
НДЗ преди 2 години
Моите съболезнования на семейство. Загина млад човек. Искрено съжалявам.Ако самолетите бяха"счупени" -всеки ден щяха да падат. Риск на професията! Няма място за политика!
252
4
 
8
 
! Отговори
Караманлиев преди 2 години
И най-добрия ас може да сгреши, осбенно ако си вярва повече от необходиото.
251
0
 
2
 
! Отговори
Истерия преди 2 години
До историяОбаче им връщат Беломорска Тракия.Уж Антантата поема управлението,а после им я дава.А нашите-стават бежанци.Та тъй с международното положение.
250
0
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
ако искам да изпадам в конспиративни теории, току що българската военна авиация загуби бъдещия командир на ескадрилата ф16
249
2
 
2
 
! Отговори
история преди 2 години
Единствената страна която не подписва Ньойския Договор е Бразилия. През 1926 г гръцките войски настъпват по Струмската долина към София. Тогава САЩ ги заплашват с интервенция и гърците се връщат.