Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
4
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Разбираемо е жената да е в шок, но надали "счупени самолети" е част от шокирането или е изтървала израза, защото състоянието на руските самолети е било дискутирано между съпрузите.
247
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не е подписала Ньойския договор.Прочетете,бе.Не ,че винаги са ни подкрепяли ,но...
246
1
 
6
 
! Отговори
памет българска преди 2 години
Русия беше страна от антантата. По настояване на Русия, не е признат неутралитета на България ВСВ. Путин твърди че азбуката е Македонска въпреки че Александър не е знаел български.
245
0
 
4
 
! Отговори
ИПОН преди 2 години
Ох,като ми заговорите за тия кумуниски-вижте себе си.Сетих се за една либовница Цв.Бориславова със 7 апартамента в центъра на София,дъщеря на служител от 1 гл.у-ние на ДС,израснала в посолствата ни В САЩ,Индонезия и Румъния,където е работил тате,после оженила се за сина на кандидат член на политбюро на цк на бкп Иван Абаджиев,който пък после го взема Стелето Борисова.Те това са баш ***
244
3
 
8
 
! Отговори
надгробно преди 2 години
Дезорганизацията в обществото след юмручните прояви на пРезидента е очевидна. Временното правителство вилнее като крадци на череши които не берат в кошница, а чупят клоните. Жалко за загиналия български офицер паднал мърцина заради предателството.
243
5
 
5
 
! Отговори
ясно виждам преди 2 години
Комунистите винаги са мразели военните. Гледайте филмите които са произвели 1945 - 1990 г.Преди 10 ное 1989 военните бяха роби. Вота на недоверие беше есента на 1990 г когато 80% отказаха да се деполитизират и после прекратиха членство в БСП. А Радев е отанал ... така армията стана много по-комунистическа 1990 те отколкото преди това.
242
2
 
7
 
! Отговори
спомени от 3 клас преди 2 години
ТА СЕ СЕЩАМ ЗА ЕДИН НЬОЙСКИ ДОГОВОР,ОРЯЗАЛ ЗЕМИТЕ НИ И ПОДПИСАН ОТ СЕГАШНИТЕ"СЪЮЗНИЦИ НА КОИТО СЕ КЛАНЯМЕ- АНГЛИГАНИ ХАМЕРИКАНЦИ И МАКАРОНЦИ...
241
3
 
6
 
! Отговори
барута трябва да е с преди 2 години
Март 1993 г в Отава всеоще Горбачов поиска разоръжаване н България и Румъния. Тогава бяха вмеден месец и САЩ предложи "Партньорство за мир". Виждаме как БСП ревностно изпълняват поръчката и какъв вой надигат всеки път когато стане въпрос за купуване на оръжие.С болка наблюдаваме отношението към Бойко и нападките спрямо покупката на Ф16.Народ който не храни своя армия, храни чужда.
240
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поклон пред паметта на майор Владимир Терзиев!Е не мога да повярвам,че тази жена е писала този текст след няколко дни от загубата на мъжа си.Игрички на радевци да я забъркат в помия..а.Техните глави работят само на такива честоти.
239
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с коет грипените са по-лоши от американските? щяхме вече да ги имаме, купени от друа европейска държава -----/////------ Всичко им е по-зле. Грипен е детска играчка, не може да стъпи на пръста на Ф-16.
238
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армия нямаме отдавна. Това, което имаме в момента са жалки остатъци, които за нищо не стават. Управляващите я съсипаха през годините, а ГЕРБ я доуби. В момента тя е в нещо като кома. Имаме няколко хиляди души, които се мъчат с допотопно въоръжение и са тотално демотивирани. Никой не иска да става военен и в момента има 30% незаети места. Тези, които служат все още са в напреднала възраст. Много малко нови влизат. Много от тях бързо напускат. Това е положението в армията ни.
237
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 236 ----- тогава ни набутваха едни бангии от Португалия ---//////----- Мне, не мисля така. Бангиите от Португалия бяха на половин цена, преминали пълен ъпгрейд и ъпдейт. Румънците ги купиха и си вършат работа с тях. Аз не съм фен на МиГ-29. По всички ТТХ е той по-зле от Ф-16. Грипен пък е нещо встрани и надолу. Не знам защо толкова го харесват тоя МиГ-29, вероятно от чист сантимент. Ако трябва да се направи аналогия с коли, това са Лада и Голф.Пък Грипен да кажем е Опел Корса.
236
1
 
3
 
! Отговори
военната тайна преди 2 години
разузнат противник е наполовина победен!
235
9
 
6
 
! Отговори
списаревски преди 2 години
Убиха го! не без знанието и съгласието напутинска Русия!
234
6
 
13
 
! Отговори
Поклон преди 2 години
Казаното от жената, в такъв момент е точно обръщение към ГЕРБ ! Опомни се народе, събуди се, всеки един от нас може да си отиде от този свят по един нелеп начин, и още по-жалко е, когато това е можело да се предотврати от управниците! Защо трябва да загине някой, за да се изостри вниманието към проблем, съществуващ от години? Кой ще разкрие тайната на тази покупка на самолети, незапочнати още да се сглобяват? Каква е истинската цена и колко пари потънаха в други джобове?
233
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
na 263.manipulatori, lajci sa i testeri na publikata kolko znae istinata...likvidiran ot rradevi e. mnogo e znael.
232
1
 
20
 
! Отговори
НималсSS преди 2 години
Извинявам са ама , колата ми със проблем във скоростната кутия светва и неще да помръдне , или ако има нещо минава в авариен режим !! Някой може ли да ми обясни КАК боен изтребител струващ милиони , ще се вдига на учение и ще изпълнява бойна задача СЧУПЕН и КАК тъй след това ще се взриви ХОРА ТОВА ГО ИМА САМО ПО ФИЛМИТЕ !! САМОЛЕТА Е СВАЛЕН !!!
231
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ще публикувате снимка поне качете нейна. Или цялата снимка, от която сте резнали точно съпругата. ЕФФФтини сензации или некадърни редактори?
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Totenkopf Тази локва има максимална дълбочина 2300м и дъното и е покрито със сероводород...
229
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Разбираемо. Бясна е от случилото се - личи й...