Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
4
 
7
 
! Отговори
що? преди 2 години
До 123Че кое не му е вярното на написаното от жената? Новите ни и безупречни машини, достатъчният нальот ли, кое??????????????? КъФ шок, кви индианци?
227
2
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Многознайковци...те и американски войници влязоха в цех за олио нали?Сигурно това не е грешка на командването?????
226
0
 
18
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Жалко за човека и семейството му. Иначе каквото държавата ни, такава и армията ни ... Бог да пази България!
225
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 2 години
Медиите и журналистите в много случаи са пълни по мияри. Какво публикуват писанията на жена, която категорично е в шок от загубата. Човек в състояние на шок може да напише и каже всичко и след няколко месеца да си даде сметка, че не това е трябвало да пише и казва. Оставете жената на мира, опитва се да се справи с шока и загубата. А медиите и журналистите, които разчитат на евтини сензации, какво да ги правим, непоправими са...
224
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моя позната беше "постнала" във фейса,че мъжа и "сгънал".....и нейните приятелки"харесаха това"!?
223
1
 
3
 
! Отговори
до 247 и ямболския преди 2 години
като казвам Никога, говоря на учения на Шабла
222
14
 
12
 
! Отговори
Очакваме преди 2 години
Главният льотчик на държавата да издигне високо юмрук за подаване на оставката си !
221
0
 
7
 
! Отговори
до 247 и ямболския преди 2 години
Ами нощем,ако ни нападнат вражески ракети...ПВО няма да стреля ли?!?!?.........ами ако ПВО на България открива и съпровожда въздушни цели по визуален способ ще се съглася. Само че радиолокацията на ПВО и е все тая денем или нощем открива целта. Казах ви че от мерки за безопастност никога не работят Наземно ПВО и авияция едновремено освен ако нямат съвместна задача. Да видим на кой се смеят децата. Грабвайте биноклите и почвайте да зяпате за самолети.
220
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази жена пише глуписти, никой няма да пусне самолет с дефекти, не проверен. Обижда тех състава. Тези хора не са убийци да се подписват на повредена машина за изправна.
219
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подканваш пилоти да летят на счупени самолети нито е морално нито етично трябва ли да загиват още пилоти в мирно време не е ли редно вече тази остаряла техника да се бракува
218
3
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
До 244Децата ще ти се смеят!
217
3
 
16
 
! Отговори
Уважавам преди 2 години
Скръбта й,но откъде намира сили да пише постове и както сама казва да политизира нещата?!?! Нещо не се връзва,явно не скръбта,а друго надделява...
216
2
 
4
 
! Отговори
До 244 преди 2 години
Ами нощем,ако ни нападнат вражески ракети...ПВО няма да стреля ли?!?!?
215
0
 
2
 
! Отговори
до Totenkopf преди 2 години
като е локва,ходи бъркай в локвата я извади бе църввулл
214
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kat sa strosheni samoletite nema da letat, nema da si igraiat na voinichki, serbez lodkite nali ne sa vi potanali? i vodolazi imate boll... ami drugite da sadat fasul, grah, lesta, oriz, piper, domati, magdanoz, morkovi, zele, kimion, bahar, safran...ako imat trakteri, dobre...ako nemat, da kopat s bg motiki ...nali pone motiki proizvejdate bezmerno v selo kovachite i selo krushevec?
213
2
 
3
 
! Отговори
до Ямболски цървул преди 2 години
абе момче, ПВО стрелбите винаги са денем, дори им е забранено при полети да са в режим на наблюдение на локациите им, освен ако не изпълняват съвместна задача и пак казвам денем , не нощем . Стига фантастики бе ефрейторче.
212
9
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Прикриват отново далверите на шкембе воевода как няма да намерят черната кутия? Да не би да е изчезнал в Атлантическия океан, а не в тази локва черно море и то близко до брега на Шабла?
211
1
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Работата мирише на брутални лъжи....Досещам се какво е станало.Груба грешка между ВВС и ПВО.....И сега ще кажат,че Валентин е допуснал грешка, защото е починал....
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига сте сравнявали миг и Ф , и едните и другите падат, къде от грешки къде дефекти, божа работа е авиацията, Боинг 737-8 нали е последна дума на техниката, спряха цялата серия...руския пътнечески Су и него спряха след две катастрофи.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката е дъщерята на жена му.