Проф. Кантарджиев: Има много положителни неща, когато те пенсионират

Държавните структури в здравеопазването се нуждаели от закрила
12 юни 2021 22:30, Ния Христова
138
Проф. Кантарджиев: Има много положителни неща, когато те пенсионират
Снимка: БГНЕС
"Държавните структури в здравеопазването имат нужда от закрила. Всичко е против тях". Това заяви пред Нова тв бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.
 
Той изказа благодарността си към всички, които са застанали зад него след новината за пенсионирането му.
 
"Има много положителни неща, когато те пенсионират. Видях колко много хора ме уважават и ценят. Благодаря на най-прекрасния колектив на НЦЗПБ. Казах им обаче да спрат с протестите, да не дразнят министър Кацаров", каза професорът.
 
Той поясни и защо приема здравният министър като опасност за системата на здравеопазването.
 
"От негови изказвания останах с впечатление, че той е за ликвидиране на голяма част от държавните структури в здравеопазването. Всички когато дойдат без опит в министерството, искат да оптимизират нещата. Като чуем оптимизация, говорим за съкращения", каза още Кантарджиев.
Още по темата
 
Бившият директор на НЦЗПБ коментира и развитието на коронавируса у нас.
 
По думите му високата смъртността се дължи най-вече на влошеното здравословно състояние на възрастните у нас и слабият контрол на хроничните болести.
 
"Мисля, че имахме успех и спасихме хиляди хора с мерките, които предприехме в началото на пандемията", категоричен бе Кантарджиев.
 
Според него хората трябва да продължат да носят маски в градския транспорт и в моловете. "Ще минат бързо летните месеци и пак ще дойде краят на септември. Тогава рискът от заразяване ще се увеличи отново", смята професорът.

138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тези чистки на първо място се виждат реваншизъм, злоба, завист и циничност. С подобно държание на скъсали синджир кучета не знам до кога ще залъгват хората, че безкористно искали да "правят промяна" за общото благо.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този безполезен комунистически търтеий продължава да гастролира по всички медии и студия . Логото на всеки български гражданин трябва да е тотално и безмилостно изтребление на комуно-въшкарийте и не-кадърниците като този.
111
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
А бе стига с този бай шиле.Пука му и дреме за хората с доматения сок нали за година и пловина стана милионер
110
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Едно не разбрах,от стачкуващите ,против пенсионирането на проф.Кантарджиев,болестта ,Ковид е от година и половина,те го изкараха ,най-големия специалист,по тази болест.
109
2
 
1
 
! Отговори
До 107 Краси преди 1 месец
В частния сектор едва ли има работа по специалността му, но това не е важно. Важното е, че в България държавния и частния сектор би трябвало да са равнопоставени и е формена глyпост да се иска някой да напусне единия сектор, за да работел в другия.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАНТАРДЖИЕВ,ТИ МОРАЛ ИМАШ ЛИ?
107
4
 
12
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
До кога ще ни занимавате с този?Свикнал е на държавна хранилка,но ще се отучи!Па нали е професор?Да отиде в частния сектор!
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Издаде се каква богата хранилка, всъщност е коронавируса и има много хора, които несметно загубяха, докато уж се грижат за здравето ни. А още има наивници, които вярват, че всичките тези и ваксини се правят само и единствено за наше добро, от чист хуманизъм. Този направо ще пометне, че го отстраниха от трапезата.
105
3
 
12
 
! Отговори
Шунда Бадура преди 1 месец
Тоя играе игрички и медиите му играят по свирката на Кантара. Човек си иска висок почетен пост като за след пенсиониране може и депутат да му си иска и мераци към млади девици ... Кантара много неща иска и търси кой каквото може да му даде и да му пусне и уйдиса. Голяма *** Бадура се разиграва знае си човека, ако сега не действа и вдига шум ще бъде забравен като пенсионер така сега каквото може още да заграби и да се уреди сега е хванал момента не му се живее като пенсионер
104
4
 
7
 
! Отговори
Котарак преди 1 месец
Да, определено има полза за обществото. Един *** по малко!
103
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 месец
протестите са спрели не защото той бил уж казал, ами защото и в НЦЗПБ са разбрали за половината милион в 7-те сметки в евро на великия им ръководител и баш-хитрец-спестовник, който преди една седмица непрестанно пееше, че видите ли, заплатата му била "само 3700 лв.", представи си...
102
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 месец
тоа 'учен' продължава да се 'изявява' и да изтъква себе си... ама си мълчи за половината милион дето е спастрил докато е бил 'държавен служител' ! Аман от тарикати които знаят как да доят държавата и на които им плащаме осигуровките
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малеееее ! Тоя как си е искривил физиономията ! Няма вече щаб и лапачка. Тоя ще му стане нещо ей
100
6
 
7
 
! Отговори
1959 преди 1 месец
До Пенсиониране Ти си нямаш хабер какво е положението с работещите в държавата! Болниците например ,но не частните! разчитат изцяло на сестри в пенсионна възраст.И ако днес всички напуснат в повечето болници ще останат санитарите и лекари също чели науките преди 60г!Такова е положението във всяка област на производство тук ,защото запада източи работниците и специалистите от България.Това е политиката им още от обособяването на социалистическия блок на изток.А сега с колониализма тук заплатите
99
8
 
15
 
! Отговори
удивен преди 1 месец
А бе ви нормални ли сте та всеки ден показвате този по страниците на вестници и сайтове ? Тоя вече е наближил инфаркта
98
6
 
14
 
! Отговори
Дарител преди 1 месец
Дайте сметка да му дарим пари не мога да вече да му гледам жалните Кантарджийски снимки където направо се е разревал / разплакал.
97
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми господин Кантарджиев болниците са заети да точат здравната каса не да лекуват хроничните заболявания на възрастните това тях не ги интересува
96
4
 
15
 
! Отговори
Кики преди 1 месец
Ало модераторите, открийте му една дарителска сметка на тоя жалния , че да се кротне.
95
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този още е на свобода??
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за тоя на снимката д-р Гълъбова може ли да се самосезира - диагнозата май е много тежка