Проф. Кантарджиев: Няма обида, няма огорчение, нищо драматично не е станало

Трябва да се наблегне на имунизацията в страната, категоричен е той
Обновена: 12 юни 2021 10:23 | 12 юни 2021 10:23, Елка Василева
163
Проф. Кантарджиев: Няма обида, няма огорчение, нищо драматично не е станало
Кадър: БНТ

„Благодаря човешки на хората - разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня пред колегите, защото станаха малко набързо нещата, но по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни болести не е имало“. Това заяви изненадващо пенсионираният дългогодишен директор на Центъра проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настояват, заяви още проф. Кантарджиев.

Искам да декларирам, че имам много положително отношение към пациентски организации и желание да се организират хора, посочи професорът относно опита на здравния министър Стойчо Кацаров в пациентските организации.

Още по темата

„Няма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам на хората. Аз съм си аз, аз съм си лекар. След време ще реша, не искам да занимавам обществото с визия за бъдещи планове“, допълни професорът.

„Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват“, смята проф. Кантарджиев. „Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой“, допълни той.

„Преди десетина години беше същата ситуация с морбили, каквото е сега с коронавируса. Купуваха се ваксини, подаряваха се на съседни държави и в този момент стана една епидемия - за съжаление 24 дечица умряха. И сега какво стана - министърът започна да търси махна на тези, които видяхте какво направиха“, коментира проф. Кантарджиев.

„Слава Богу, че имаше политици, които можеха с кризи да се справят. Помните пролетта на 2020 какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме така в България“, допълни професорът.

Той е категоричен, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни.

Преди всяко излизане пред медиите - 1-2 часа са спорове и не винаги експертите сме били на едно мнение, коментира професорът относно брифингите на НОЩ, които се провеждаха редовно всяка седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
9
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Голяма стана "драмата" около пенсионирането на професора.Човек се ражда,расте,работи,остарява,след което излиза в заслужен отдих който му гарантира кодекса на труда.Няма трагедия от пенсионирането ми,но искам пациентските организации които много ценя,да попречат на Ст.Кацаров в действията му.Това вече като идея от страна на професора,слиза на махленско,отмъстително ниво.Няма нищо вечно на този свят,но човеците се "ядем" докато сме в него.
57
6
 
8
 
! Отговори
Този преди 2 години
Професор е Кукуригуу, как може да има такива кукувци.... Как може
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мижитурката Стойчо Кацаров е виден антиваксър, той и до момента твърди, че вирус може би няма. Същият едва не умря в Пирогов, а сега за благодарност е назначил проверка на същото отделение, където го спасиха.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
65 Умряха много хора, ами, нали точно това искаше Мангъров, да не се прави нищо, като умрат много хора, останалите щели, да придобият стаден имунитет? Слави иронизипаше вируса и маските. Прротестърите, палеха маски, други се юрнаха, на софри по Великден, обвинявахте, пречеха на мерките. Ваксините се забавих по вина на Брюксел, Борисов лично, отиде в Австрия и заедно с Курц, отправи апел към ЕК, да разпределят правилно ваксините. България бе поръчали и платила ваксините, които не дойдоха навреме
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя се колко е умен професора. Айде стига!
53
5
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Не ме кефи тоя, физиономията му е противна, химорът му е противен, мустакът му е противен, не а да ме е яд, че го пенсионира ха.
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко от-реп-ки са се закачили тук да коментират и плюят един достоен човек.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очакваш да се намери в президенството, бе мамун, герберски?
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На теб ли да ти дължи обяснение, бе ц.ървул?
49
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не видим какво има в президенството, там какво ли ще намерим като се разрови?
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами! Изглежда повече от смаян, че го изтръгнаха така неочаквано от корона вирус далаверата. А става дума за наистина много много пари и други благинки.
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Завиждайте червенотиквеничковчета на умните хора - това го могат глу--па-вите.
46
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тука е по-важно да се руши, да се омаскаряват хората и да се прави мръсотия. То и затова сме толкова развити и като култура и интелектуално и като хора изобщо, как може някой друг да е успял а Вуте да не е, та той е винаги по-кадърен.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала и от мене. Всичките добрини, които направи в НОЩ, да ти се връщат професоре.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала докторе за всичко което си направил - голям пич си.
43
3
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хаиде стига сте преигравали с тази тема с толкова апартаменти и депозити ще сиживее прекрасно
42
5
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Този Катран, какво мрънка?!? Докато той бе част от НОЩ, България се превърна в страната с най-голяма смъртност и заболели от КОВИД.Тиквениците от НОЩ, включително и Катранджиев, изпълняваха прищевките на мутрата. Те допуснаха да се вихри заразата по време на изборите. Те отпуснаха мерките, за да може пикът на болни да съвпадне с изборния ден. Всичко това направиха за да остане на власт диктаторът Тиквон.Малко е това, което се случва с Катрана. Отговорни са хилядите загубени човешки животи. То
41
7
 
10
 
! Отговори
Явор преди 2 години
И тоя е отворен пред по-слабите и по-нищожни по негова преценка. С Мутафчийски и Кунчев пред мутрата пълзяха, когато обиждаше репортери, а и всички граждани на брифингите им. Но Кацаров е краставо магаре, нали. Това са мръсниците, избирателни в нападките. На Тиквата бяха слуги, искаха да са му слуги.
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
к'во ли не видяхме при Баце, финансов министър бездомник живеещ в апартамента на кумеца си, а сега и професор чиновник, който през живота си и един човек не е излекувал ама се нарича лекар, че даже станал и професор, собственил на 4 апартамента и скромен влог от близо милион, абе верно нема такава държава !
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това как се става богат с чиновническа заплата преди почти век е писал Иван Хаджийски. И тогава и сега начинът е един и същ - корупция и грабеж! От това са и стотиците хиляди левове в сметки и над милион в имоти на паразитния Бай Тошо Кантара!