Стотици шестваха в защита на семейството, искат дъгата за децата

Събитието е в отговор на "София прайд"
Обновена: 12 юни 2021 17:22 | 12 юни 2021 17:21, Александър Попов
100

Снимка: БГНЕС

Шествие в защита на традиционното християнско семейство се проведе в столицата. Събитието е в отговор на "София прайд", който започна в 16:00 часа пред Паметника на Съветската армия.

Според тях "София Прайд" е нарушение на Конституцията, защото "те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията".

"И религията, и биологията са единодушни – има два пола и семейството е съставено от мъж, жена и техните деца. Всичко друго е отклонение от нормите. Всичко друго е извращение", заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Затова ние отказваме тази пропаганда, категоричен беше той.

"Морално разложени типове се опитват да ни кажат, че ненормалното е нормално, отбеляза Джамбазки пред стотиците участници в митинга пред НДК. Той разкри, че масово международни компании у нас карат своите служители да присъстват на гей парада днес, наречен от Джамбазки „позорище“. Не се притеснявайте да се изразявате свободно, агресията не идва от нас. Езикът на омразата не идва от нас", обърна се към множеството Джамбазки.

Участниците скандираха "Не искам в моя град да има гей парад", "Върнете дъгата на децата", "Мъж и жена е равно на деца".

"София прайд" - събитието в подкрепа на ЛГТБ правата (лесбийки, гей, транс- и бисексуални) започна в 16 ч. пред Паметника на Съветската армия с концерт, в който ще участват Руши, Михаела Филева, Иво Димчев, Рут Колева, Мила Роберт, Прея, Виктория Георгиева, Деси Слава, Васил Гарванлиев и други.

Оттам ще започне и шествие, чийто маршрут не е предварително обявен. То ще започне в 19:30 ч. и ще продължи до 21:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
8
 
! Отговори
ТБ преди 2 години
До Анонимен Световни глупости...точно в Япония от малки ги възпитават да уважават еднополовите отношения, знам го от близък приятел, който живее там. Колкото и да не сте съгласни с европейските ценности, те се случват и няма връщане назад.
73
1
 
12
 
! Отговори
Simo преди 2 години
200 човека се събрали да покажат, че живеят в 15 век 😂 Не разбирам какво се опитват да покажат. София Прайд се прави за да се постигне равенство в закона да гей брак и т.н. Доколкото знам те си имат правата да имат деца и да сключват брак. Разбираме колко е бил важен техния "цирк". Никой не ги отрази и не мисля, че някой ще го направи. Само като им видиш лицата колко са смешни 😆 Всичко е толкова скучно и сиво при тях. Не знам какво се опитват да постигнат, да спрят - да има хомосексуални ли?
72
1
 
7
 
! Отговори
Pan Arch Linux преди 2 години
С удоволствие ще отида в който кажеш ад, затова, че обичам друго човешко същество! Само да си заредя телефона, че да мога да правя снимки там! :D
71
4
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Хахахаха колко *** народ из коментарите! Певците за пари се продали хахахаха - всички на София прайд пеят безплатно, защото подкрепят каузата и живеят в 21-ви век. Компаниите карали служителите си да ходят - това е най-голямата глупост. Десет пъти по-малко били на парада на традиционното семейство а хахахахахахаха, пробвай около сто пъти, доста по-вярно ще е и не е случайно. Браните християнството с парад на евангелисти, пазите българщината с чужденците Шкварек, Контрера и НПО род ИНТЕРНЕШЪНАЛ
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо научете защо трябва и ще има прайд и тогава говорете и правете глупости.
69
16
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОРИСОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И ЗА ТОВА НА ТОЗИ ПРОТЕСТ ИМА 10 ПЪТИ ПО-МАЛКО ХОРА ОТКОЛКОТО НА МАНИФЕСТАЦИЯТА НА ЛГБТ . МЛАДЕЖТА И НАРОДА КАТО ЦЯЛО ПРЕВЪРТЯХА ОТ БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!
68
7
 
9
 
! Отговори
Радина преди 2 години
ДО 68 - да защитаваш семейството и традициите не е примитивно и не това, което ти сигурно си видял в твоя живот. Защо аз израстнах сред добри хора моето семейство и не е имало побоища и през 1971 баща ми ме изпрати да следвам, а след мен и брат и сестра също следваха. и тримата се дипломирахме и станахме добри хора.предаваме тази традиция сега на децата си и съм щастлива, че съм имала семейство, което ме е подкрепяло и обичало. Жалко, че вече ги няма .
67
8
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Не е вярно, че БПЦ не подкрепи протеста. Заявиха, че са за традиционното семейство и против антиприродния "прайд-стадо".
66
13
 
16
 
! Отговори
Трябва да има преди 2 години
Прайдове за различните да има, за да свикват хората. Защо само хеторо хората могат да демонстрират отношенията си публично, а останалите да не могат?
65
14
 
12
 
! Отговори
Истанбулска конвенци преди 2 години
примитивни традиции за семейство жена вкъщи да стои да шета, чисти, да копа да гледа децата. Мъжът ѝ да я бие и пребива от бой и да ходи да *** и чужди жени и да се прави големия мъжкар.
64
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки да се чувства какъвто иска но да няма Прайдове. Това е долно и мръсно
63
13
 
17
 
! Отговори
НЕ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ преди 2 години
Вижда се каква пълна излагация на България като страна членка на Европейския Съюз да погазва правата и свободите на различните хора и общности. Тези хора НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ? Ще наложат санкции на цяла България заради тях! Хетеро съм и не съм съгласен да плащам от данъците за санкции. Различните хора и те си имат права и трябва да ги уважаваме като равностойни граждани и да не ги делим и отхвърляме от обществото.
62
16
 
21
 
! Отговори
Ева преди 2 години
Напълно защитавам семейството и ценностите. Нямаме нужда от това да ни демонстрират колко са различни.А правата им изобщо на са нарушени, даже са много либерални всички към тях.
61
3
 
6
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Отпадъците
60
11
 
8
 
! Отговори
фори преди 2 години
Този до вчера държеше здраво маркуча и поливаше тълпата,а днес отново е готов да гали маркуча в интерес на жената и децата.Отвратителна и некадърна политическа пасмина.
59
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Семейството е храм на душите на земята. А разврат винаги е имало и това са хора които не спазват Вселенските закони които не служат на Бог защото Любовта е живот.
58
24
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разочарован съм, че БПЦ не подкрепи протеста. Дори и да е организиран от протестанти, трябваше да действаме заедно. Православни, католици, протестанти, мюсюлмани, евреи... Всички, които са против гей-парадите трябва да се обединят.
57
12
 
36
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Теб май те е учил на християнство дяволът ! Исус е призовал грешниците към покаяние за спасение на душите, а не всички от толерантност да станат грешници ! Така че, едно е да не съдиш, а друго е да приемаш греха за нещо нормално, с което просто да свикваш, и още повече, когато става въпрос за това какъв пример се дава на децата и на цялото общество !
56
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Подкрепям.
55
10
 
37
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
А Библията в детайли описва какво се случва със содомитите в ада, така че не говори за християнство, ако не си чел учебника.